返回列表 發帖
下年會唔會出道呢~~  今年就唔好了有領 同埋都派唔切歌
MCmatt 發表於 2022-7-12 15:37

差不多
希望搵T-MA幫佢地曲編監
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

阿前要教Jasmine唱3AM成件事係離開球記後仍然同迦迦藕斷絲連
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

阿前要教Jasmine唱3AM成件事係離開球記後仍然同迦迦藕斷絲連
leroyjaime 發表於 2022-7-24 08:05

但發夢都估唔到輸俾aeren 2.0

但發夢都估唔到輸俾aeren 2.0
酷愛903 發表於 2022-7-24 10:16

嗰個真係一早就應該要走

嗰個真係一早就應該要走
leroyjaime 發表於 2022-7-24 10:33

唔否認佢尋晚唱得OK,但果條女真係用視覺影響我聽覺lor
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

kevin2011 發表於 2022-7-24 16:09

呢次揀啱歌,比之前有進步,反而JASEMINE揀3AM真係揀錯歌,偏低音且起伏不大不適宜做比賽歌,且RAP部分係最大敗筆
VIVIAN揀月牙灣都係揀錯歌,佢聲線唔夠POWER唱ROCK

kevin2011 發表於 2022-7-24 16:09

係咪因為佢成日俾人話生得太你profile pic入面嘅老婆?

紅隊除拆開4人的xix(4人的POWER點都係比6人爭少少,但OVERALL仍好,KEEP到團火,VICI爆高音有力)大炒嘗試跳唱失敗的duncan(我覺得本回合暫時最差的演出)外其他輸哂,sabrina原來聲帶發炎才輸俾timothy,但聽來又唔係咁差,為穩妥起見高音多用假音上而少用真音爆,聲線冇平時咁穩定但無大失誤,只是VERSE低音低不下去,感情反而好過上次,反而同樣得8分的jason真係悶到嘔又走音,如果紅隊輸佢真係有機會out

睇預告片,KIELE+CAITLYN合唱IF I AIN'T GOT U幾好喎

星勤!!!
太陽花 純真柔弱

阿金無咗我唔再追嚕

星勤!!!
kevin2011 發表於 2022-8-6 21:19

佢係997 DJ

阿金無咗我唔再追嚕
leroyjaime 發表於 2022-8-7 09:57

平心而論唔算太差,只是放不開,應該OUT的是NICOLE,首圈唱大歌簡直係災難級,呢次揀偶遇好左但仍有好多地方要改善,EMAN話佢有"潛力"而力保佢,而家睇佢才是真正的AEREN 2.0

out金仔 真係O曬嘴
Life was a willow and it bent right to your wind.

張佳添分析都好仔細,認同佢所講,KIELE+CAITLIN合唱IF I AIN'T GOT U係聲夢2至今最出色的表演
out金仔 真係O曬嘴
babyshark 發表於 2022-8-7 16:06

睇重溫全場O嘴

恭喜紅隊頂住藍隊反擊險勝3分,呢次FOUL NICOLE+TIM絕對係眾望所歸!

恭喜紅隊頂住藍隊反擊險勝3分,呢次FOUL NICOLE+TIM絕對係眾望所歸!
酷愛903 發表於 2022-8-29 20:42

咁果PAT ANGEL幾時先肯foul?睇比賽唔係要賞心悅目?樣醜,歌藝普通,佢唱TROUBLEMAKER差啲嚇到我想嘔
太陽花 純真柔弱

咁果PAT ANGEL幾時先肯foul?睇比賽唔係要賞心悅目?樣醜,歌藝普通,佢唱TROUBLEMAKER差啲嚇到我想嘔 ...
kevin2011 發表於 2022-8-29 21:12

藍隊勁舞嗰PART係最差,差在TIM, NICOLE明顯HANDLE唔到哥哥梅姐,ANGEL+DUNCAN辣身舞算係呢PART比較似少少樣
出左下集預告片JANEES+PAM合唱《依然》獲評判勁讚!
下集其他部分歌單
SABRINA+GIN LEE: [反白]先哭為敬
VIVIAN+JASON: 小心地滑
ANGEL+DUNCAN: 網絡安全隱患
[/反白]

前晚嗰集藍隊彈甩紅隊27分,應該好難追,紅隊如果真係輸的話,唱小心地滑炒車的VIVIAN+JASON好大機會一齊OUT
下集歌單

PHIL+ZAYDEN: 安徒生的錯
DUNCAN+JW: 你最珍貴

JASMINE VS PAM: 喜歡你+情人

XIX+ERIC: 重口味(完全唔啱XIX唱,擺明要佢地讓賽等紅隊輸啫!)
JANEES+HANJIN: 閉目入神
咁果PAT ANGEL幾時先肯foul?睇比賽唔係要賞心悅目?樣醜,歌藝普通,佢唱TROUBLEMAKER差啲嚇到我想嘔 ...
kevin2011 發表於 2022-8-29 21:12

ANGEL今集同ALAN合唱網絡安全隱患真係眼前一亮喎,改編成ROCK版,成個ARRANGEMENT ALAN天使對ANGEL魔鬼活生生地演繹,型到爆!
當然成集最正係JANEES+PAM合唱依然

紅隊最終輸28分,OUT VIVIAN+JASON合理,但呢輪表現最差其實係DUNCAN,不但走音,成首歌亦唱得好平、冇FEEL、完全被JW比下去,如果唔係藍隊贏佢實OUT!
10進5 PK賽雷文
[反白]jasmine(這麼近那麼遠)(W) vs sean
sabrina(rolling in the deep)(W) vs duncan(愛你)
xix(nobody)(W) vs angel(餓狼傳說)
pam(電燈膽)(W) vs maggie(紅唇的吻)
janees(溝渠暢泳)(W) vs zayden(挑戰跳唱阿士匹靈失敗,俾人大炒)
[/反白]

狂落鹽好聽過黃鹽好多
太陽花 純真柔弱

傳說中的25:0真係sabrina大炒duncan的比數

下集黃洛妍唱溝渠暢泳,期待

下集黃洛妍唱溝渠暢泳,期待
Kft 發表於 2022-9-18 10:24

頭先喺電視聽到預告唱
太陽花 純真柔弱

佢超越左黃鹽
太陽花 純真柔弱

o拿,黃鹽,實力派係咁做架,你論醜又唔夠醜,唱功又唔夠,點做實力派
太陽花 純真柔弱

聲夢2論實力 黃老師 一定至top啦,不過最後冠軍應該唔會係佢。
反cup支持蓮姐 Maggie組新twins
Life was a willow and it bent right to your wind.

佢超越左黃鹽
kevin2011 發表於 2022-9-22 02:26

比原KEY仲要高半個KEY
唔知原唱者有咩評語呢?

Janees感覺最唱得!
但tbb死捧嗰件大陸妹sabrina…作嘔
魂冇影啲歌真係好難聽

Janees感覺最唱得!
但tbb死捧嗰件大陸妹sabrina…作嘔
stephybest 發表於 2022-9-22 17:58

SABRINA係唱得,不過佢早已跌出人氣榜3甲(近幾星期一直都係JASMINE第1、XIX第2、PAM第3)
TBB頭號力捧對象應該係XIX,唱得又跳得又有青春活力,若最終奪冠好合理

she is really crazy, janees, wonderful performance
太陽花 純真柔弱

決賽最後5強毫無懸念就是人氣榜TOP 5,但駛唔駛最近嗰場都19:6咁誇張呀??
JANEES真心勁,但唔覺ZAYDEN阿士匹靈呢個新嘗試差,擺個藥箱,中途又瞓低幾入戲下,只不過對手太屈機而已,真係敗於賽制,雖敗猶榮

決賽最後5強毫無懸念就是人氣榜TOP 5,但駛唔駛最近嗰場都19:6咁誇張呀??
JANEES真心勁,但唔覺Z ...
酷愛903 發表於 2022-9-26 20:17

前面拖得太長了,如果可以好似第一季咁10-1-1咁減落去好過一刀切10-5囉,會公平d,依家感覺為了保xix而用這種做法
太陽花 純真柔弱

狂落鹽好聽過黃鹽好多
kevin2011 發表於 2022-9-14 19:23

一個樣已經殺食
另一個似三張大媽

一個樣已經殺食
另一個似三張大媽
Cath 發表於 2022-9-27 15:48

依家邊個三張,再講佢都似大媽啦依家
太陽花 純真柔弱

好心TBB唔好再搞D人氣榜觀眾投票啦(XIX本來之前未甩過3甲且最近幾星期穩佔第2位,但網上D HATERS打手發動杯葛搞到佢地最後居然跌出TOP 3外,反而JANEES神奇地升上NO.1)!名義上佔50%但其實佔100%!! 搞到明明XIX, SABRINA首輪並列最高22盞燈都可以齊齊無緣最後兩強。本來首輪除PAM炒車外其他4強都是高水準表現,但雙J最後兩強表演不擅長的跳唱明顯力不從心,猶如反高潮!
1ST ROUND SABRINA出色的自彈自唱表演冠絕5強(亦係佢聲夢2最好的一次),但整個比賽最穩定是XIX,由頭到尾保持高水準演出,未失手過。