返回列表 發帖
Gwendolyn project 拖得太耐
希望快快手派嗰啲歌再搞掂佢

原來得我一個覺得唔好聽....係好city pop七八十年代氛圍,但係首歌無可loop之處,我都係中意距邪童謠葛風格 ...
HURRICANE 發表於 2021-4-11 23:44

佢今年呢堆單曲係有啲失焦
另外呢首好似唔係 gwendolyn 系列 @tyli

上年頭三首派台(網絡、惹禍、離原)其實都好好
雖然比之前pop 但都好有心機做
同Beat Friday嗰啲又玩得開心

但我都同意邪童謠超正
可以話係另一種正法,呢一面更加得我心
日月無光 靜謐神林 海妖 同埋天雷
首首編曲都好特別
另外隻碟 concept 都好完整
同埋欣賞佢會同唔同另類獨立音樂人合作試新野

希望 Gwendolyn project 完之後
會好似DTH/邪童謠時期咁
搵翻唔同音樂人合作翻 會有更多火花

但cover art個車牌係GWENDOLYN喎
sampras625 發表於 2021-4-12 09:51

3月27日FB:
「聽緊新歌pre-mix and 9finging
我明明話流浮山之後就係Gwendolyn全碟
但係依家我都係出一隻單曲先
唔好信樹Rini
好開心啊新歌」

係喎
睇黎都會放入碟

咁Gwendolyn系列我會咁排
1. 網絡安全隱患
2. 離原
-
3. 越活越惹禍
-
4. 要做更壞的事
-
5. I’M FINE, THX.
6. ~旋轉with me*

天雷唔係屬於《邪童謠》啦

Concert 竟然冇gwendolin系列新歌,希望唔會爛尾 ...
powerful 發表於 2021-4-12 09:57

我知 所以隔開咗「同埋天雷」

不過都係嗰一期啲歌
仲有 Olivier Cong 把持

唔識欣賞,覺得Olivier啲編曲同條女把聲好唔夾
鍾意Gwendolyn系列多啲

我就係睇完呢個post先 ...
sampras625 發表於 2021-4-12 10:09

若葉之年同日没前都係Olivier Cong編
你覺得呢兩首會唔會好啲?

但據我所知個故事推進真係好似派歌次序咁行

網絡安全隱患
越活越惹禍
離原
~旋轉with me*
要做 ...
Thomas 發表於 2021-4-12 10:37

我排緊鍾意程度