返回列表 發帖

《開心大綜藝》首播 曾志偉自爆邀姜濤亮相TVB食檸檬

明報
無綫(TVB)全新綜藝節目《開心大綜藝》今晚首播,高層曾志偉聯同森美、林盛斌、阮兆祥、農夫等藝人中午時出席拜神儀式。志偉受訪時被問到可有信心撼贏ViuTV,他坦言沒想過贏輸問題,也沒有收視壓力,因為ViuTV最高只去到4點收視,跟TVB最高的20、30點收視有差距,因此目前節目口碑最重要,要恢復觀眾對無綫節目的信心

不過,志偉強調︰「我不是不放他們在眼內,翡翠台是面向全球華人,節目要以合家歡為主,符合大眾口味。ViuTV的節目題材比較偏,不是翡翠台路線,就像我們選香港小姐就是香港小姐,不會戴住口罩,所以J2才是跟ViuTV比較收視的地方,稍後我會全力做好J2,更年輕化和關心香港,去跟ViuTV比併。」

鄧智堅扮姜濤引起小風波,志偉稱「扮嘢」早在盧海鵬年代已開始,希望大家不要戴有色眼鏡。他透露返工首日已致電ViuTV高層魯庭暉,欲邀姜濤現身無綫節目,結果食檸檬收場。他說︰「當時對方說『梗係唔得啦,老爺,遲啲再傾啦』,我就很開放的,像郭偉亮、羅敏莊之前也去過ViuTV,但都無需過冷河。」

大股東黎瑞剛批評無綫有五大缺失,包括節目老化,志偉自嘲︰「用我已經是老化啦,哈!老闆其實在報道出街前已跟所有主管談過,我們始終有退下來一天,大家在這2、3年培養更年輕的接班人,這也是他們的任務之一。」提到余詠珊4月底辭職,志偉稱未收到公司正式通知,沒什麼可回應。傳李寶安亦將退休,他說︰「未知,我目前最重要做好這9個綜藝節目,沒去理會再高層的事。」

個人感想:估唔到係viu唔俾姜濤上tvb,細台仲小氣過方丈
希望viutv解禁,俾姜B去開心大綜藝,肯定全城熱話
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

是但啦
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

CM 幾時做咗TBB宣傳平台

好呀,姜B唔去仲好
去埋啲垃圾有咩好
再將我相信的如煙火般綻放

一個機構營運左咁多年現在先至諗succession plan..

細台前細台後咁
又要幫TVB 做全城熱話?

樓主咩料子

No one cares

執笠未
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

想借姜B過橋 公關手段方面VIU羸九條街

開到聲用J2同Viu去比較 都幾睇唔起Viu

細台前細台後咁
又要幫TVB 做全城熱話?

樓主咩料子
kwanie 發表於 2021-4-11 21:55

咁viutv無論係收視/資源方面對比起tvb,真係算細台嘛
我只係從姜糖嘅立場唸如果姜濤上tvb肯定好爆,對姜B有so

利申:本人政治中立
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

係咪confirm左81係廢老台
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

我只係從姜糖嘅立場唸如果姜濤上tvb肯定好爆,對姜 ...
myrichardac 發表於 2021-4-11 22:17

有乜咁爆

我只係從姜糖嘅立場唸如果姜濤上tvb肯定好爆,對姜B有so
myrichardac 發表於 11/4/2021 22:17
邏輯喺邊想問下

中立唔代表唔可以有腦, thanks

思路正確 大台仲係咁樣諗實在太好了

tvb加油
千祈唔好變
咁樣等執就ok㗎啦
wood

想睇隻垃圾幾時入嚟吠 提供笑料
其他 wfc

想睇隻垃圾幾時入嚟吠 提供笑料
其他 wfc
WZA111 發表於 2021-4-11 23:00

老虎狗

又要嫌人細台 又要用 J2 比
但又要姜B 人氣幫手谷收視 笑L死
狗口果然長不出象牙

Do姐係咪有得做返叱咤

//談到《開》節目記者會上「扮姜濤」出事,志偉坦言:「都係試點啫,我都冇喺節目做,我最唔明白係,點解記者會3日後先攞出來講。其實由當年盧海鵬扮嘢開始,其他地區好多節目都效法我哋,事後我有約啲同事出嚟食飯,驚佢哋因為咁唔開心。(姜濤話想上無綫節目。)我一返工就打畀魯暉(ViuTV高層魯庭暉)問佢攞姜濤,佢話唔好玩,邊得呀?我就開放嘅,好似用郭偉亮同羅敏莊,都毋須要過冷河。」//

串到!!

有無人睇。。。

//談到《開》節目記者會上「扮姜濤」出事,志偉坦言:「都係試點啫,我都冇喺節目做,我最唔明白係,點解記 ...
kenneth 發表於 2021-4-11 23:48

其實佢一向都係鐘意寸人架喇,以前勁歌總選成日寸叱咤
人群是那麼像羊群

唔想鏡仔去TVB啊
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

又要嫌人細台 又要用 J2 比
但又要姜B 人氣幫手谷收視 笑L死
狗口果然長不出象牙 ...
hissorhk 發表於 2021-4-11 23:27

畀100萬出show費人可能有得諗

kenneth 發表於 2021-4-12 00:34

好蝕佢搵班廣告商都搵到 10 個 X 100 萬返0黎
淨袋 900 萬

//談到《開》節目記者會上「扮姜濤」出事,志偉坦言:「都係試點啫,我都冇喺節目做,我最唔明白係,點解記 ...
kenneth 發表於 2021-4-11 23:48

呢個年代仲過咩冷河一定要上你 TVB 咩...

AK粒Lin好黑
在這畢生不滅 無極的狀態

AK粒Lin好黑
losyes 發表於 2021-4-12 01:11

28啦 唔通expect佢有pink lin咩
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

beethoven250 發表於 2021-4-12 01:13

我想 清洗粒Lin剩餘的黑色素 重新想露
在這畢生不滅 無極的狀態

姜姜唔好上大台 費時比人玩
而家喺 Viu 咪幾好 乂台啲節目咁 cheap
上去影衰自己

beethoven250 發表於 2021-4-12 01:13

可以用顏料整。。

myrichardac 發表於 2021-4-11 22:17

以距地心地甘差,吾會比姜B好受,一定有D奇怪野要搞到距難受,到時又要姜B大量,吾好啦。

其實呢個台咁耐以嚟有冇進步過
做埋曬啲低級趣味

其實呢個台咁耐以嚟有冇進步過
做埋曬啲低級趣味
foreverkontinue 發表於 2021-4-12 10:12

多謝Tag蘭B歌。。低級趣味。。

吃不到的姜桃是酸的

CCTVB呢啲細台點請到大台VIU一哥姜B呀  
想交換都冇人可以同姜B比啦... 唔通陳豪咩

姜B上到去咪又係比佢地奚落,完全無著數既野點解要做

多謝Tag蘭B歌。。低級趣味。。
kk8733 發表於 2021-4-12 10:17

呢個team最先係由董建華講
鬧頭條新聞將港府比擬塔利班

呢個team最先係由董建華講
鬧頭條新聞將港府比擬塔利班
kenneth 發表於 2021-4-12 12:10

癈老 。。

好多垃圾ff viutv, viutv4點仲衰過亞視

好多垃圾ff viutv, viutv4點仲衰過亞視
sexykaren 發表於 2021-4-12 13:05

亞視唔係得兩點咩!

亞視唔係得兩點咩!
hkwilliamsiu 發表於 2021-4-12 13:52

viutv最高4點,即係平均仲低過4點
亞視6點鐘新聞平均最少5點

viutv最高4點,即係平均仲低過4點
亞視6點鐘新聞平均最少5點
sexykaren 發表於 2021-4-12 14:46

Mirror 咁多粉絲。。又落咁多廣告。點會得4點。。

亞視唔係得兩點咩!
hkwilliamsiu 發表於 2021-4-12 13:52

究竟有幾多人睇。。

Mirror 咁多粉絲。。又落咁多廣告。點會得4點。。
kk8733 發表於 2021-4-12 14:52

志矮啲數據滯後左 無記錯造星三決賽已經有七點
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

so乜嘢
姜濤上去分分鐘班糖脫粉抵制,到時候就真pk
我估錯這個世界得到教訓

kenneth 發表於 2021-4-12 00:34

500萬都唔得
我估錯這個世界得到教訓

想知姜B而家身價幾多
連登講佢30萬出一個SOCIAL MEDIA POST, 60萬出SHOW唱一首歌
咁其實屬於一線價錢嗎?

唔知點解飲食要分黃色經濟圈,聽歌要杯葛紅色背景嘅歌手,但睇電視就只要係自己鐘意嘅歌手出場邊台都冇問題,好有呢度某D人嘅雙標特色
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~