返回列表 發帖
Mirror 咁多粉絲。。又落咁多廣告。點會得4點。。
kk8733 發表於 2021-4-12 14:52

如果廣告商信果幾百個收視盒計出來嘅on9收視點viutv就唔會咁多廣告啦
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

呢個年代收視唔係唯一標準啦
連tvb都夾硬計網上點播計落去煲就知網上市場重要好多

如果廣告商信果幾百個收視盒計出來嘅on9收視點viutv就唔會咁多廣告啦
SugarFree 發表於 2021-4-12 19:16

無可否認viutv 廣告係多咗,但viutv廣告收平人地好多喎
翡翠台黃金時段30秒廣告價「企硬」為14.36萬元起,近月叫好叫座的ViuTV今年亦輕微調高廣告價,黃金時段30秒廣告加價2.02%至1.11萬元,但叫價仍不足TVB同級廣告十分之一。

仲有計收視率嘅公司係由三間電視台共同請翻嚟,真係有問題嘅話viutv 就唔會玩埋一份啦
https://m.mingpao.com/ins/娛樂/article/20170330/s00007/1490876792230/【唔使再拗】三免費電視台統一採用收視調查報告
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

無可否認viutv 廣告係多咗,但viutv廣告收平人地好多喎
翡翠台黃金時段30秒廣告價「企硬」為14.36萬元起 ...
myrichardac 發表於 2021-4-12 20:18
thx 估到viu落廣告會平D,但唔知原來平咁多
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

翡翠台黃金時段30秒廣告價「企硬」為14.36萬元起 ...
myrichardac 發表於 2021-4-12 20:18

你狠狠摑tvb haters真係好正

SugarFree 發表於 2021-4-12 19:16

唔該你用下個腦,計收視的公司唔係只幫tvb計
仲有亞視曾質疑計收視的公司,但viutv無質疑過

如果tvb無人睇就唔會有咁多廣告商落tvb廣告

thx 估到viu落廣告會平D,但唔知原來平咁多
SugarFree 發表於 2021-4-12 20:23

tvb 14萬 above 20點
viutv 1萬 below 4點

價錢反映收視

垃圾仲好意思話viutv好多人睇

Mirror 咁多粉絲。。又落咁多廣告。點會得4點。。
kk8733 發表於 2021-4-12 14:52

你繼續浸醉係自己ff世界,已解釋了

唔該你用下個腦,計收視的公司唔係只幫tvb計
仲有亞視曾質疑計收視的公司,但viutv無質疑過

如果t ...
sexykaren 發表於 2021-4-12 20:40

tvb多唔多廣告真係唔知,只知對上一次睇廣告時間大部分都係佢地自己D節目預告
同埋我幾時有講過tvb冇人睇?你妄想症又發作定做樓上舖接客接到傻咗?

tvb多唔多廣告真係唔知,只知對上一次睇廣告時間大部分都係佢地自己D節目預告
同埋我幾時有講過tvb冇人睇? ...
SugarFree 發表於 2021-4-12 20:49

疫情下tvb多番廣告啦
你唔講收視啦?

你繼續浸醉係自己ff世界,已解釋了
sexykaren 發表於 2021-4-12 20:45
咁你都繼續浸淫喺你自己嘅世界啦

咁你都繼續浸淫喺你自己嘅世界啦
SugarFree 發表於 2021-4-12 20:53

14萬廣告費 20點收視係我作?

無綫(TVB)全新綜藝節目《開心大綜藝》今晚首播,高層曾志偉聯同森美、林盛斌、阮兆祥、農夫等藝人中午時 ...
myrichardac 發表於 2021-4-11 21:39

唔該留意返
而家係 TVB 需要姜濤
姜濤完全唔需要 TVB 囉
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

而家先知依個垃圾節目有人扮BTS
見到好想嘔 尷尬到

反而viu應該比多d節目佢
好少見佢上電視
淨係得廣告

無可否認viutv 廣告係多咗,但viutv維修 冷氣廣告收平人地好多喎

由其事用手機睇viu TV巧多廣告