返回列表 發帖

保錡遭隊友「冰封」唔准出聲 193寸TVB收視:得幾百部電視機

今晚久違了的電視大戰,ViuTV及TVB都有直播節目,ViuTV有《最後一屆口罩小姐選舉總決賽》。比賽由ERROR四子分別帶隊,之前因為被指是賤男的保錡都有現身,不過接受訪問時,就被其他三子「雪藏」,要站在三人身後做「冰封俠」,不准出聲。

193解釋時說:「佢喺雪櫃啱啱出嚟未解到凍,節目入面會再融雪,但一見到記者就會凍返。」隊長肥仔答得最正經:「佢呢排都有亮緊相,我哋節目仲去緊,嚟緊節目都仲有佢。」193再補充:「我哋節目5月頭出街,成個5月都仲會見到我哋4個。」

何啟華說節目比兩集《花姐ERROR遊》昇華,肥仔亦說偷睇完第一集都覺得好笑。新節目叫《ERROR自肥企劃》,193說:「今次冇咁提心吊膽,今次叫自肥,係贏咗公司啲嘢。」他又說之後宣傳保錡可否解凍,要睇三人心情再決定。

之前網民一直要求保錡離隊,每次保錡出場都罵聲四起,193說最近很少看網民留言:「人哋點鬧就點鬧,做好自己就得。」何啟華說不怕人鬧:「都冇得怕,都繼續出到5月,都係鬧。」

今晚口罩小姐決賽勝出者有獎金獎品,何啟華說隊員勝出應該分一份給自己,但193就好豁達說:「但我個啲冇乜機會贏。」

講到今晚ViuTV 和TVB兩個節目互鬥,當肥仔正經解釋:「從來都冇擔心打唔打。」193說:「因為佢真係打唔贏。」肥仔解釋:「大家觀眾層唔同。」193又說:「佢哋係畀老嘢睇嘛。」、「做好自己就有人睇,收視得幾百部電視機,我哋不嬲都唔理。」曾志偉說ViuTV較偏門,要係同J2台鬥,193又搶口說:「J2係做咩?冇記錯係咪40幾歲仲話後生仔傾偈嗰個?」何啟華接力問肥仔:「你點睇呀『志偉』?」不過最正經的肥仔招架不住,爽直答:「多人睇電視梗係最好,帶領人返屋企撳電視睇,咁就成功咗。」

Link

====================================================================

3爺打臉打得好正
Team193
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

193 不畏強權好波
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

支持193 !

大台收皮啦 !
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

193 不畏強權好波
kevin2011 發表於 2021-4-12 02:47

呢隊係viutv開拖先鋒咁

呢隊係viutv開拖先鋒咁
kenneth 發表於 2021-4-12 03:10

ERROR無野好驚啦四個乖仔仔都黃到金,唔開你大台拖等幾時
太陽花 純真柔弱

ERROR無野好驚啦四個乖仔仔都黃到金,唔開你大台拖等幾時
kevin2011 發表於 2021-4-12 03:38

我諗佢哋係研究過自己以後都會有好多負面新聞
如果割咗pk唔通每個人一做錯嘢又退隊咩

好正 保奇扮雪人呆呆企後面好正 佢哋好醒諗到咁處理
193 答得好正 寸得起

3爺世一
打衝鋒好叻仔
在這畢生不滅 無極的狀態

J2真的好耐無睇,最後睇是廣州闖蕩和music cafe 。支持Error

193講得好!
支持viu支持error

保錡咁快出返黎

Tvb收皮啦

支持33

講得幾好

保錡咁快出返黎
Ki 發表於 2021-4-12 08:29

驚。。。

J2真的好耐無睇,最後睇是廣州闖蕩和music cafe 。支持Error
hkwilliamsiu 發表於 2021-4-12 07:50

兔兔睇台灣旅遊節目。。

33講嘢真係好好笑

wood

支持193
不過都係唔係好想見到保錡

hkwilliamsiu 發表於 2021-4-12 07:50

cm forum 有大量member 追勁歌同星夢wor ,
你竟然唔一齊出post 支持

祖藍志偉 恕我⽬目中無⼈

水平線睇 你地細過粒塵

你地咁矮 講野又咁天真

支持3爺

3爺世一

cm forum 有大量member 追勁歌同星夢wor ,
一個小子 發表於 2021-4-12 10:24

之前cctvb個垃圾頒獎禮都有25頁討論
CM人好愛cctvb

3爺好波

33直線抽擊 好正

3爺叻叻
Doo doo doo

大量CM member是否指你他她,仲有無呀

193好正
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

之前cctvb個垃圾頒獎禮都有25頁討論
CM人好愛cctvb
michael344 發表於 2021-4-12 11:11

睇CM Background就知啦
好藍
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

聲夢傳奇 勁歌金曲post上曬熱門

連gin lee上tbb俾人負皮個新聞post都上埋熱門

唔怪之得班歌手仆倒上tbb啦 #曲

193又說:「佢哋係畀老嘢睇嘛。」、「做好自己就有人睇,收視得幾百部電視機,我哋不嬲都唔理。」曾志偉說ViuTV較偏門,要係同J2台鬥,193又搶口說:「J2係做咩?冇記錯係咪40幾歲仲話後生仔傾偈嗰個?」

I have to stan
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

睇CM Background就知啦
好藍
JayantL 發表於 2021-4-12 15:21

有得轉黃

等睇有D人一邊讚193一邊繼續睇膠劇台,兩面三刀係呢度大部分人嘅特點
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

193快D去大台踩場

193ig多左好多followers

高佬生得高 人又聰明
再將我相信的如煙火般綻放

大量CM member是否指你他她,仲有無呀
hkwilliamsiu 發表於 2021-4-12 13:48

真係有人睇?

193ig多左好多followers
edwardngwy 發表於 2021-4-12 20:04

好似由7萬幾 到而家就突破10萬

From家明:
193的直率,是娛樂圈的清泉。
我寫包單,193口中的每一句回應TVB矮肥短的說話,沒有一位仍想在娛樂圈發展的藝人敢講出口。
因為,矮肥短代表著的,是一種可以封殺人的勢力,或者他一句說話,可以令你少了機會,接少了job。
說實在,矮肥短應該忘記了,現在已不是他主導的80、90年代,歷史洪流之中,他才是過氣,他才是弱勢。
我敢肯定,矮肥短亦不知道自己有幾不受歡迎。
第一,他不會上連登;第二,也沒有機會浩浩蕩蕩出入旺角、銅鑼灣街頭,主要活在同溫層;第三,有份與他合作的後輩,肯定冇一個敢當面反駁他,奚落他,落佢面。
矮肥短出一句聲,上世紀的主持、藝人,紛紛回到TVB救亡。代表咩?巴閉囉,英雄主義,疊馬。
結果,在21世紀,打造了一個令人尷尬的歡樂今宵2021,唔好啦。
多謝193的直率同敢言。80、90後本應如此,不活在上一代的庇蔭,old seafood想當年的認屎認屁,不會令下一代變得聰明。
上一代的成功,不能複製到2021。今日想成功,非上世紀的人類指指點點就可以達成。
或者,今時今日身為一個偶像,鏡頭前的虛偽、官腔,可免則免。我比較喜歡193的真性情,鏡頭前飾演自己,說著他想說的話,亦是Error裡轉數最快的一位。
值得紅的,不單止Mirror的姜濤、音樂獨特的阿Jer,還有Error的193。
記住這名字,193 郭嘉駿。
#知我咩料啦

好似由7萬幾 到而家就突破10萬
rickychan0809 發表於 2021-4-13 02:27

真係好犀利
    不過3爺我都follow左一段時間
    鍾意佢數好快講野又好笑

真係好犀利
    不過3爺我都follow左一段時間
    鍾意佢數好快講野又好笑 ...
squares 發表於 2021-4-13 12:27

3爺世一!

靚仔玩騎呢有得做

花姐表示會勸193小心說話,畢竟作為公眾人物講嘢要有禮貌,就算內容正確,也不要讓人誤會,「他向來是這個style,無心的,他也經常當面話我肥!哈哈!」花姐認為兩台有競爭才有進步,正如自己也有借鏡《聲夢傳奇》去搞好新一屆《全民造星》,「看到《聲夢》的器材很靚,才知道我很窮,哈哈!」她相信「老爺」曾志偉大方,不會遷怒193,又笑說:「193咁高,應該可以避開老爺的視線,我會打畀老爺說193是無心之失。」

1. 花姐表示193發言內容正確
2. 花姐串廢矮太矮

花姐表示會勸193小心說話,畢竟作為公眾人物講嘢要有禮貌,就算內容正確,也不要讓人誤會,「他向來是這個s ...
losyes 發表於 2021-4-13 18:28

其實係個對象太容易比人對號入座啫

花姐的回應都幾正.
193 郭嘉駿 反應快 寸得起 叻叻

花姐表示會勸193小心說話,畢竟作為公眾人物講嘢要有禮貌,就算內容正確,也不要讓人誤會,「他向來是這個s ...
losyes 發表於 2021-4-13 18:28

老爺 老嘢 Kenneth傻傻分不清

如果因為呢單嘢,下年193有得solo,咁就真係抵
全力支持3爺出道!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

全力支持3爺出道!
HOTMAN 發表於 2021-4-14 01:44

我反而希望ViuTV開個節目畀佢講fashion/shopping
佢真心有興趣,自己YT Channel都有拍

全力支持3爺出道!
HOTMAN 發表於 2021-4-14 01:44

金3
太陽花 純真柔弱

想象唔到193出solo嘅話會係咩曲風?