返回列表 發帖
佢個女幾大呀 咁快抱唔起?
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

佢個女幾大呀 咁快抱唔起?
kevin2011 發表於 15/4/2021 02:44
舉高喎 要用膊喎

幸福就好了
最緊要佢開心
可能 real Kay 就係鍾意著白色衫
放閃做幸福人妻
幫阿女代言同分享家事

不過我唔明點解咁多人覺得佢會收山?
佢之前話想自己做唱片監製
依家佢可以自己話曬事
我都好期待睇下佢會出乜嘢歌

幸福就好了
最緊要佢開心
放閃做幸福人妻
幫阿女代言同分享家事

不過我唔 ...
SPD 發表於 2021-4-15 12:42

勢不兩立 x12
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

幸福就好了
最緊要佢開心
放閃做幸福人妻
幫阿女代言同分享家事

不過我唔 ...
SPD 發表於 2021-4-15 12:42

有人肯簽佢先得家 連最唔計較賺唔賺到錢Juno 都同佢反面
         你叫佢自資咩 邁亞 個壇 佢應該唔敢再 自資 除非牙醫同佢夾 仲要夾大份
                不過 好驚第日又同牙醫反面收場
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

你叫佢自資咩 邁亞 個壇 佢應該唔 ...
洗衣王國130 發表於 2021-4-15 14:33

如果少啲黑粉假粉唱衰 會多啲公司想簽

佢真係下台下得好美麗.   真係唔似得有D人死人霸生地
快劍俠 發表於 2021-4-14 13:41

佢唔係自願下台架,響Jun度無得撈影響派台之嘛

曾幾何時 騎喺木馬上面 唔使跑得好快已經好開心
冇諗過要跑喺前面 就喺咁 慢慢轉 慢慢轉....

你就假粉 我 大拿拿 比錢睇 頭尾 兩場Kay isn’t me 家
          做粉唔係盲粉 事實上Kay 性格根本 ...
洗衣王國130 發表於 2021-4-14 19:34

唔知佢性格叫做啱唔啱娛樂圈 因為如果佢性格係so called啱娛樂圈 會跟娛樂圈堆規則嘅話 佢又唔會係呢個謝安琪   
   做娛樂圈就係要有賣點 所以佢個性格又可以係佢個賣點
   但佢應該一直都唔係特別眷戀呢個娛樂圈
   當初出道唔夠2年就走去生仔
   Kontinue高峰之後過唔夠2年又暫別
   如果佢好鍾意娛樂圈 好有事業心嘅話就唔會隔幾年又有個gap year咁啦
   不過其實唔出新歌都可以上Chill Club唱吓歌吖

唔知佢性格叫做啱唔啱娛樂圈 因為如果佢性格係so called啱娛樂圈 會跟娛樂圈堆規則嘅話 佢又 ...
foreverkontinue 發表於 2021-4-15 18:54

就係奇怪點解佢一路都未上chill club
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

就係奇怪點解佢一路都未上chill club
abcxyz302006 發表於 2021-4-16 21:49

無野要宣傳

無野要宣傳
chanching 發表於 2021-4-17 12:42

我諗出下隻歌就重點嚮viutv宣傳

唔知佢性格叫做啱唔啱娛樂圈 因為如果佢性格係so called啱娛樂圈 會跟娛樂圈堆規則嘅話 佢又 ...
foreverkontinue 發表於 2021-4-15 18:54

又啱 關心妍之前無出歌都有上chillclub

你叫佢自資咩 邁亞 個壇 佢應該唔 ...
洗衣王國130 發表於 2021-4-15 14:33

其實同 Juno 反面係因為錢銀問題 (+ solo project 無左), COVID 前 Juno 白痴員工未經 Kay 同意幫佢接瘦身代言, COVID 時期不單唔 do the sensible thing 同瘦身代言解約, 更加繼續迫 Kay 瘦身, Kay 當然拒絕而且去健身.

That explains why 再度後一直真空三個月, 其實 Juno 出合唱歌時已經唔係好想出 Kay solo or 有份唱既歌, 一直 delay 想 Kay 妥協瘦身. 所以最後爆 Kay 責怪佢害人失業

唱片公司我一早講過十萬次, 只有同球記 (因為 Kay 念舊選夏森美) 及幻國反面.

如果佢想繼續出歌, 正路 for work life family balance 佢應該自己製作, 俾一間唱片公司發行. 佢唔同家謙bb & Serrini 一樣無家庭壓力可以完全獨立.

唔去方丈實嬲爆
阿key最紅果兩首歌都係佢作
kayzzz 發表於 2021-4-15 00:44

鍾無艷林夕架喎
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Juno幻國時期係百分百計較賺唔賺到錢,不停接廣告,搞gimmick嘢,拍電影又蝕左好多錢

上年咁既市  都唔使蝕錢
kay頭2年應該幫佢地賺唔少

from 中建富通
2019新冠病毒爆發期間,香港及中國娛樂行業近乎停頓。儘管現況艱難,受惠於有效的成本控制措施,藝人管理業務仍可收支平衡。在2019新冠病毒疫情受控後,我們將會繼續尋求機會與新藝人簽約。

鍾無艷林夕架喎
ricnature 發表於 2021-4-17 14:48

鍾無艷hit過 囍帖街 定 羅生門 ?

上年咁既市  都唔使蝕錢
kay頭2年應該幫佢地賺唔少

from 中建富通
2019新冠病毒爆發期間,香港及中國娛樂 ...
chanching 發表於 2021-4-17 18:03

唔知點解總係有人抹黑kay同間間唱片公司都反面 同 係蝕本貨
明明佢地d偶像先係倒錢落海 捧極都捧唔紅
雖然香港樂壇係市道唔好 但香港一線女歌手都未至於要蝕本 如果要蝕本咁其他二三線果d食得屎啦
再講佢上一間公司係上市集團 唔係開善堂 如果蝕本仲會想佢續約咩

唔知點解總係有人抹黑kay同間間唱片公司都反面 同 係蝕本貨
明明佢地d偶像先係倒錢落海 捧極都捧唔紅{:1_ ...
kayzzz 發表於 2021-4-17 18:12

都幾明顯係故意抹黑

明明佢地d偶像先係倒錢落海 捧極都捧唔紅{:1_ ...
kayzzz 發表於 2021-4-17 18:12

好彩呢間上市公司 Report寫得清清楚楚
唔洗俾人亂咬
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。