返回列表 發帖
人最討厭沒個性 做大事要幾歲便被承認
談情亦沒憑證 不如沈默放浪似幽靈
年少亦從未任過性 極沒人性
未共你驚世駭俗難認命
剛好你闖進來 手牽手出走到邊境
結合的基因只靠即興

想知佢幾時出新歌多啲?
alison1225 發表於 2021-4-14 15:07

阿key要學電單車 學插花
黎緊學埋影相
應該真係引退

像日像月的 是命是運的
還原為人的人
已再見了根本不必再問 願意嗎

係囉 過去3年唱腔上突破哂 到高峰 就 ...
liebe 發表於 2021-4-14 15:14

可惜kontinue之後都無出到一張個人大碟

#數愛

如果最後係一隻個人大碟就好完滿

不過,如果佢復出又會俾人罵
依家佢退隱,啲傳媒同打手就收手 ...
chanching 發表於 2021-4-14 15:31

佢同傳媒關係好左
連之前寫衰佢果班都幫佢出d無關痛癢既新聞維持人氣
打手收左手就真 某公司係某登d打手靜曬 可能要攻擊另一d上位既女歌手

睇見Kay而家真系享受緊生活 替您高興
不過都可惜同Juno反咗面 唔知仲有無機會再聽到羅生門live ...
kyx163 發表於 2021-4-14 17:39

阿邊個同阿kay搞到咁既關係都幾愚昧
佢手握2011-2020年代最hit既其中一首歌
而kay唱既部分起碼佔7成
就算搵一個唱功再好既人同佢唱 始終唔係原唱 而且唱唔到個feel
好彩有睇演唱會尾場 羅生門個live真係可一不可再

謝安琪ig真係勁多膠post chi l sin

可能不和就係為 concertyy 破冰鋪路,不過我個人就唔太想kay出席呢個騷
powerful 發表於 2021-4-15 00:21

唔去方丈實嬲爆
阿key最紅果兩首歌都係佢作

鍾無艷林夕架喎
ricnature 發表於 2021-4-17 14:48

鍾無艷hit過 囍帖街 定 羅生門 ?

上年咁既市  都唔使蝕錢
kay頭2年應該幫佢地賺唔少

from 中建富通
2019新冠病毒爆發期間,香港及中國娛樂 ...
chanching 發表於 2021-4-17 18:03

唔知點解總係有人抹黑kay同間間唱片公司都反面 同 係蝕本貨
明明佢地d偶像先係倒錢落海 捧極都捧唔紅
雖然香港樂壇係市道唔好 但香港一線女歌手都未至於要蝕本 如果要蝕本咁其他二三線果d食得屎啦
再講佢上一間公司係上市集團 唔係開善堂 如果蝕本仲會想佢續約咩