返回列表 發帖

傳無綫變陣對撼 AK無懼競爭:想開心可以睇我哋

MIRROR 12子近日頻頻合體為演唱會造勢,周三晚(14日)參與ViuTV首個樂壇頒獎禮《Chill Club推介榜年度推介 20/21》綵排,問起會否有主場之利,隊長Lokman(楊樂文)指:「有信心一定會表演得好好!今次係人人都有得投票,但啲網民成日都話我哋自己人打自己人,一定有分豬肉,但你夠膽投票的話,(結果)就冇得分豬肉。」不過說起人氣之爭,作為偶像的MIRROR絲毫不輸蝕,甚至贏在起跑線,昨日一眾鏡粉為扭蛋更不惜排足5小時,MIRROR成員也替他們感到辛苦;「大表哥」Stanley(邱士縉)謙虛表示:「幸運地有班粉絲好肯出嚟支持我哋,但係樂壇仍然有好多其他樂迷,我哋未必好有優勢。」

MIRROR將於下月在Star Hall舉行一連六場演唱會,12子異口同聲表示準備得如火如荼,他們亦率先透露箇中精彩演出,AK說:「有6個人會除衫,至於係邊6個人,都係得1/2機會大家估下。」Lokman又爆隊中兩大主唱Ian(陳卓賢)及Jer(柳應廷)會有跳舞演出,Ian淡定表示:「如果係兩三年前要跳舞(作賣點)就會嚇到我哋兩個,但而家已經唔係特別大嘅賣點,都已經駕輕就熟!」Anson Lo(盧瀚霆)大爆Jer以「舞王柳」自居,Jer亦淡定接梗:「AL平時教我唱歌,我教返佢跳舞。」

ViuTV開台短短五年愈做愈有聲色,令無綫也嚴陣以待,TVB與ViuTV之間的電視大戰近來頻頻發生、亦日漸精彩,先有《衝上雲霄大選》硬撼《全民造星III總決賽》,後有改版《勁歌金曲》對戰《Chill Club》,而近日有傳無綫皇牌綜藝節目《開心大綜藝》將加長至兩小時,硬撼周日(18日)舉行的《Chill Club推介榜年度推介》,對於被視為勁敵,AK就回應道:「冇嘅,大家都係各自各做節目,我哋頒獎禮嘅日子一早就定咗,加上兩個節目嘅性質好唔同一個係音樂頒獎禮、一個係綜藝節目,睇下觀眾想睇咩;如果想睇音樂節目就睇我哋呢邊,想開心笑下其實都可以睇我哋呢邊,睇我哋攞獎一樣開心!多謝大家支持,我哋係ViuTV嘅MIRROR!」AK一番發言獲一班好兄弟一致歡呼。

https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E ... 7%E6%88%91%E5%93%8B

個人感想:AK好有大將之風 另外果晚其實153個台播咩都預左無人睇啦
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

支持AK

支持MIRROR
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

加油呀AK
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

睇到標題, 有種錯覺以為係我post
在這畢生不滅 無極的狀態

Anson 日日都畫龍點睛咁回應記者
難怪日日都代表mirror上報
#teamakforever

01 team butt
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Mirror 答得太正經

去訪問Error la

CM 係咪正式變左VIUTV / MIRROR FORUM

CM 係咪正式變左VIUTV / MIRROR FORUM
wchild 發表於 2021-4-15 10:12
AK每日都有最少一個post
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

越來越愛AK

AK每日都有最少一個post
cymusic 發表於 15/4/2021 10:35
大家都愛生生 沒傳奇~~

除衫果6個咪平時除開衫果D囉
唔通姜B會除咩

除衫果6個咪平時除開衫果D囉
唔通姜B會除咩
表妹保莉 發表於 2021-4-15 12:38

Stanley Alton AK Ian Lokman 仲有邊個? Anson Lo?
人群是那麼像羊群

Stanley Alton AK Ian Lokman 仲有邊個? Anson Lo?
choix 發表於 2021-4-15 13:01

Ian唔係話自己守身如玉咩?
AL or E先生?
橫掂都拍緊BL劇唔爭在

支持生生

losyes 發表於 2021-4-15 09:03

你嘅Post會用江X生,好少就咁寫AK

MIRROR將於下月在Star Hall舉行一連六場演唱會,12子異口同聲表示準備得如火如荼,他們亦率先透露箇中精彩演出,AK說:「有6個人會除衫,至於係邊6個人,都係得1/2機會大家估下。」

明明重點係呢段
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

choix 發表於 2021-4-15 13:01
似係啦, 不過最想睇皮皮

KT, Edan, Jer, Jeremy, Tiger 應該唔會露

AK 講野進步咗 叻仔

似係啦, 不過最想睇皮皮

KT, Edan, Jer, Jeremy, Tiger 應該唔會露
boy4dudes 發表於 2021-4-15 17:04

我都想睇呢六個肉肉 哈哈

losyes 發表於 2021-4-15 09:03

幫生生出post的人都好愛生生
出之前要proof read哂成篇文無佢全名
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

幫生生出post的人都好愛生生
出之前要proof read哂成篇文無佢全名 ...
on07111 發表於 2021-4-15 20:10

我發覺篇野淨係得生生無括號括住原名
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

我發覺篇野淨係得生生無括號括住原名
kevin2011 發表於 2021-4-15 20:24

除左鏡迷,應該無乜人知佢個名的真正寫法係江

除左鏡迷,應該無乜人知佢個名的真正寫法係江
on07111 發表於 2021-4-15 21:07
又冇咗後面
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

AK星期日加油!

又冇咗後面
cymusic 發表於 15/4/2021 21:29
POST 親個字又比人食咗

Ian唔係話自己守身如玉咩?
AL or E先生?
橫掂都拍緊BL劇唔爭在
表妹保莉 發表於 2021-4-15 13:35

Ian男排女將除過,印象中粒lin好細 佢成日去做gym,應該都係想搵機會show下

至於E先生...應該冇乜好睇
人群是那麼像羊群

支持禮品 公司MIRROR