返回列表 發帖

謝安琪囡囡讀星級國際幼稚園 一年學費$85,000

on cc

香港好多藝人為咗培育仔女,都扭盡六壬,好似張繼聰同謝安琪(Kay)咁,大仔張瞻細細個已經讀國際學校,連囡囡張靖如今亦行哥哥同一條路,入讀一間星級國際學校。

Kay日前喺社交網Post囡囡着住紅色校服嘅相,並寫上:「Who says I have to smile for my year book photo?」以為只係形容囡囡個厭世樣,誰不知睇番個校章,原來張靖已入讀一所星級國際幼稚園。講得係星級,呢間幼稚園學費唔平,大約一年85,000元港幣,2019年該校推出幼稚園債券計劃,購買50萬債券,即可保證優先獲得K1面試機會,成功入讀更可確保由幼稚園直升小學及中學,因為夠晒一條龍,所以深受家長歡迎,而張頴康同麥雅緻囡囡小豆、羅敏莊同陳國邦囡囡陳禛都係張靖校友呢!

個人感想:
kay隱退後都仲有好多新聞
btw有d驚kakaball會變成蝦餃仔2.0,不停loop
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

講真,00年代(2000-2009)出道既香港女歌手(包括女子組合),論成就頭十位應該係:

01. Twins
02. G.E.M ...
Hanson 發表於 2021-4-15 08:52 PM

見到li d排位,就引到本宮都想排一排我心目中的十大
講真,00年代(2000-2009)出道既香港女歌手(包括女子組合),論成就頭十位應該係:

我就主要由歌藝、藝能、人氣去評啦(只限本地歌手)~~

01. 容祖兒
02. 謝安琪
03. 楊千嬅
04. 王菀之
05. 何韻詩
06. Twins
07. 薛凱琪
08. 衛蘭
09. 林二汶
10. 方皓玟

太平公主

test
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

反而蝦餃仔呢幾年無乜新聞
ricnature 發表於 2021-4-15 20:54

都10-11歲...仲有咩可以講....
又唔係靚仔, 又無話要入行....

......

咁就10年-,-

遊學遠方
習禮知書廣人網 原是女身暗掩裝
校有規 訓令確 不允許巾幗求學
淑賢女子屬深閨居暗房
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有人係 張繼聰IG 認錯個女係仔 我都有同感 好似男仔 太似張繼聰 點解遺傳唔到阿媽基因?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

01. Twins
02. G.E.M ...
Hanson 發表於 2021-4-15 20:52

你當屎塔肥無到!?

生於當今世上做女子
既要望前 兼要顧後
肩膊承擔眾多責任

連文學地理商科解剖
家居裝修 統要做研究
算術和化學要通透
廚藝亦要巧手
還會隨大市金股交收
高追低守 章法像高手
男士應該怕醜
女性絕對資優
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

之前個POST 仲有人話KAY 會移民, 即刻放風塞住你地把口

即使有天雷暴閃電
彷似炸開半邊天
你可放心無用掩面
因我駐守你枕邊
古怪事總在前面
毌須要害怕總有我肯 為你頂天

睇落都算眉清目秀的樣
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

身高一米四 近視又痘皮
你卻有可愛善良心地

ricnature 發表於 2021-4-15 20:54

Kelly發漲咗…好似
陳蕾食咗喉糖未?

見到咁多舊歌歌詞有啲感動

孩童歲月拖著外婆 學習禮貌談話不准太多
入學拚命溫功課 全為出色結果

孩童歲月拖著外婆 學習禮貌談話不准太多
入學拚命溫功課 全為出色結果

香港好多藝人為咗培育仔女,都扭盡六壬,好似張繼聰同謝安琪(Kay)咁,大仔張瞻細細個已經讀國際學校, ...
myrichardac 發表於 2021-4-15 20:31

一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

簽名被屏蔽

溫室 悉心孵化沒創傷的人
耗盡每分文 要保證子女不需吃苦
態度似妃嬪
溫室 悉心洗去淚印與疤痕
庇護罩中製造童真 一世安穩

溫室 悉心栽種沒缺失的人
竭盡了所能 要保證子女得到最好
態度似妃嬪
溫室 悉心孵化沒創傷的人
庇護罩滋養著童真 一世安穩

會有功課習作似負荷
給班裡百厭生欺壓過
有老師責罵與罰留堂
運動會輸了心火會燙

但別太過洩氣驚慌
(長路裡總有升降)
夜幕再暗也有星光
(浮在天空有張網)
越是漆黑 越覺得星宿清朗
患難教你 更覺得快樂難忘
人大了珍惜今次不可有下次

從前阿琪咁樣講過
踏實正途只得一種咁多
日後咪行歪走錯
唔係你實捱餓

入學要做攞獎嗰個
做事要做大嘅公司
談情要同公子噃
仲要身家夠多
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high