返回列表 發帖

大「姜」的愛|姜濤Edan爆HeHe情 兩男共吃一條薯條

明報

MIRROR成員姜濤、呂爵安(Edan)和盧瀚霆(Anson Lo),早前為連鎖快餐店拍廣告及演出短片《大姜的愛》,譜出一段HeHe三角戀,這條約5分鐘的完整短片今天曝光。姜濤在短片演「心機男」阿姜,他的出現令田田(Edan飾)及阿神(Anson Lo飾)的感情受到考驗。

姜濤千方百計誓奪Edan「芳心」,包括在辦公室門外不經意撞倒Edan,令手上文件跌落地,然後二人踎低一齊執文件,期間姜濤主動捉住Edan的手,睇到Anson火滾。之後,姜濤知道Edan生日,便在他的耳邊輕聲說:「田前輩,生日快樂!」Edan聞言即冧到反白眼,他更撇低Anson,約姜濤搭車離開公司。

最後一幕是姜濤知道Edan肚餓,便買了快餐給他果腹,更玩「壁咚」將Edan迫埋牆,令Edan無力招架;姜濤還餵Edan食薯條,兩人還同吃一條薯條,HeHe味爆燈呢!

個人感想:
可惜姜b冇份拍大叔的愛
而且姜b係viutv 仲未有一套劇係擔正做男一,次次都係配角
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

Edan好正吖

美登整埋D表情好樣衰不過佢識揀姜B算有眼光
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

呢個廣告Edan已經咁好笑,
真係好期待<大叔的愛>

支持360°無死角兒登& 姜仔同AL
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

3個一齊啦唔洗爭

個廣告幾好睇

姜B演得好自然, 好想有套佢主演嘅戲出

如果姜B拍 2gether 呢類BL 應該可以紅出國際

2:30 表情滿分

姜b演技一日比一日出色 好叻仔
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

笑到停唔到
再將我相信的如煙火般綻放

AL做戲又進步左
更加期待大叔!

Edan真係幾全能
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

姜b演技一日比一日出色 好叻仔
kevin2011 發表於 2021-4-15 22:07

佢表情交足戲!

姜b做戲進步左! 同埋佢外型真係無得輸。

佢表情交足戲!
rickychan0809 發表於 2021-4-15 23:04

有人話佢最近臉豬發福左,但我覺得呢啲叫幸福,有返啲肉先似當紅架ma
太陽花 純真柔弱

睇完個廣告之後, 好期待6月播大叔的愛
希望套劇可以幫Edan&教主事業更上一層樓

好正!
全程姨母笑

kt演得唔自然喎,佢啲單眼戚嘴chok出嚟既

Anson Lo d呷醋樣

kimjj 發表於 2021-4-15 23:27

佢本能黎 點駛chok先有
太陽花 純真柔弱

美登整埋D表情好樣衰不過佢識揀姜B算有眼光
SugarFree 發表於 2021-4-15 21:10

揀姜的確好啲

有人話佢最近臉豬發福左,但我覺得呢啲叫幸福,有返啲肉先似當紅架ma
kevin2011 發表於 2021-4-15 23:14

佢之前太瘦就真
家下順眼啲

想問Anson Lo條西褲邊度買 點解唔爆呔 一嘢就踩上墻度,好型
我就是我!

登登講 好吖 好溫柔...
好想聽佢瘋狂喺我耳邊講...

真係笑到停唔到

佢表情交足戲!
rickychan0809 發表於 2021-4-15 23:04

係咪可能慣咗定點?連佢把聲我都覺得可以接受咗

好想快啲睇《大叔的愛》
登神牧田cp正
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

佢本能黎 點駛chok先有
kevin2011 發表於 2021-4-16 01:23

唔知佢係咪本能,但一睇佢嗰下單眼就見到係唔自然

係咪可能慣咗定點?連佢把聲我都覺得可以接受咗
kenneth 發表於 2021-4-16 09:00

有辨識度對於有觀察緣既人黎講係好事
真係天生係星

唔知佢係咪本能,但一睇佢嗰下單眼就見到係唔自然
kimjj 發表於 2021-4-16 09:13

男仔單眼好出

kimjj 發表於 2021-4-15 23:27

你咁講 其實Edan d 誇張表情咪又係chok出嚟
最緊要順眼, 同埋適當時候有適當表情

Anson Lo就咁俾人拋棄左
原來佢做喜劇幾搞笑

如果姜B拍 2gether 呢類BL 應該可以紅出國際
rickychan0809 發表於 2021-4-15 21:47

講真班大媽糖咁恐怖點會肯比姜仔拍BL劇
姜son一齊玩AL都比佢哋鬧到死
所以都係放過Edan算啦唔想河童安都被攻擊埋
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

姜B演得好自然, 好想有套佢主演嘅戲出
kacm 發表於 2021-4-15 21:41

真!公司淨係幫佢接廣告,但又唔比佢拍劇 好想睇

我愛姜B
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

講真班大媽糖咁恐怖點會肯比姜仔拍BL劇
姜son一齊玩AL都比佢哋鬧到死
所以都係放過Edan算啦{:4 ...
gocrazy 發表於 2021-4-16 14:29

點解大媽唔比姜仔拍BL
我估錯這個世界得到教訓

我愛姜B
洗衣王國130 發表於 2021-4-16 17:14

你唔要Kay b 嗎

點解大媽唔比姜仔拍BL
mrshadowll 發表於 2021-4-16 17:51

因為去癲就是大媽, 她講出自已的心聲

又輪到本宮評一評:
唱歌:姜>AL>eden
演技:eden>姜>>AL
綜藝:eden/姜>AL

總體:eden>姜>AL

AL真係要急起直追。。。feel到eden大把世界~~~可塑性真係幾高。
太平公主

又輪到本宮評一評:

AL真 ...
jaytang 發表於 2021-4-16 18:13

但佢叫edan呢
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

但佢叫edan呢
John 發表於 2021-4-16 19:30

佢係連環不幸e先生

真!公司淨係幫佢接廣告,但又唔比佢拍劇 好想睇
wcbabi 發表於 2021-4-16 15:58

咩呀?咪有齣咩信仼的遊戲嘅

咩呀?咪有齣咩信仼的遊戲嘅
kenneth 發表於 2021-4-16 19:40

已經冇咗件咁嘅事了⋯

又輪到本宮評一評:

AL真 ...
jaytang 發表於 2021-4-16 18:13

我覺得姜演技差過AL好多
不過認同兒登真係可塑性高

你咁講 其實Edan d 誇張表情咪又係chok出嚟
最緊要順眼, 同埋適當時候有適當表情 ...
rickychan0809 發表於 2021-4-16 10:21

同樣都係chok,kt睇落唔自然,咪即係edan演技好過 kt囉

我反而覺得AL d戲自然喎
Edan 太浮誇呀嘛
我俾 AL>姜>Edan

同樣都係chok,kt睇落唔自然,咪即係edan演技好過 kt囉
kimjj 發表於 2021-4-16 20:17

Let's agree to disagree

我覺得姜演技差過AL好多
不過認同兒登真係可塑性高
michael344 發表於 2021-4-16 19:57

我都覺得AL好d
男排女將Bobby咁中庸ge角色其實難演,但係AL到後期都handle得唔錯
兒登演技仲係略嫌浮跨左少少,不過so far佢d角色設定係咁冇計
唱功我覺得3個差唔多
AL已經進步左好多,姜濤我仲未得佢d咬字
綜藝方面睇返mirror go其實3個都係鐵膽