返回列表 發帖

[Jun/2021] 絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站

演唱會名稱:絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站
演出日期:2021年6月11至13日(星期五至日)
演出時間:晚上 8:15
地點:紅磡香港體育館
票價:HK$980 / $680 / $380

銀聯卡用戶於4月19日(星期一)上午10時起於KLOOK優先訂票
優先訂票日期: 2021年4月19日至4月23日(4月19至20日適用於銀聯卡用戶)
https://www.klook.com/zh-HK/activity/55724-karen-mok-hong-kong-concert-2021/

《絕色莫文蔚世界巡迴演唱會》的香港尾站將於6月11日正式展開!
作為「絕色」世界巡唱的最後一站,「絕」對震撼!
要把握最後機會,「絕」不能錯過!

三面台

Source: 莫后fb + klook

poster so ugly
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

2019巡到依家. 會唔會再推?

嘩 poster核突到
係咪想扮mary poppins?
anyways 唔知到時可以100%入座率未呢

喜歡文蔚
DM多仔多到覆唔哂

poster so ugly
cathay1996 發表於 2021-4-16 12:16

佢可能知道最多香港觀眾識佢GE 作品係食神

想睇

但POSTER 好肉酸

~旋轉 with Karen 有害*
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

三面台加social distancing有幾多個位,我估佢叫座力應該係5000-10000人?

想聽婦女新知 到了晚上

期待演唱會,但海報真係極唔掂,好似扮天真咁,寧願佢用返之前啲紅色晚裝裙仲好。

設計poster嗰個係咪幫開呂珊同家燕
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

設計poster嗰個係咪幫開呂珊同家燕
LoveMirkay520 發表於 2021-4-16 14:23

呂珊同家燕啲poster應該靚啲
DM多仔多到覆唔哂

~旋轉 with Karen 有害*
HOTMAN 發表於 2021-4-16 12:59

真係好旋轉feel希望請mami做嘉賓
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

張Poster好有年代感

喜歡蔚兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

張poster做乜9

絕對肉酸,無記錯之前果張仲核突,紅色

好似酒廊賣唱果D,老土
FIGHT for 陳柏宇

張poster好true好pure

張海報
佢應該搵juno幫佢影暗黑系海報 會好d囉
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

張海報似仙樂飄飄處處聞
「微笑之中 接受還未有 答案。」

但張POSTER 成功炒起話題

張poster我以為係呂珊

唱晒成隻一朵金花 + 瑕疵就入場

Lipig 發表於 2021-4-16 16:36

諗到同一個人

唔知專業頂尖既juno會唔會做嘉賓?

香港人好幸福
終於可以睇返一個冇同胞侵襲嘅演唱會

睇到堆嘔心城市閃閃發光banners就作嘔

絕sick
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

希望佢會唱多啲十二樓隻碟入面嘅歌

Lipig 發表於 2021-4-16 16:36

我啱啱諗起其實幾似李紫昕

Poster 變咗萬能Key
再將我相信的如煙火般綻放

多謝支持,影得我好靚,新一代美轉非我莫屬

LoveMirkay520 發表於 2021-4-16 20:09

頂,笑左
【This is MC】澳門見

好驚。。

有無加埋Captain Nancy
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

poster好難睇
wood

《銀聯呈獻 絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站》的海報設計也別出心裁;身穿仿似網球服飾的手工縫製的華麗短裙,Karen正在模仿網球員的抽擊動作,好像置身球賽中,Karen說:「《絕色》演唱會包含著球賽精神的概念,2018年開跑的巡演海報上我腳踏金色地球圖案足球,代表世界巡演開始,演唱會的環節上亦有配合球賽上、下半場感覺,好似Dancer同Band嘅對疊,延續球賽中最令人尊敬的拼搏精神。」

《銀聯呈獻 絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站》不僅是Karen「絕色」巡唱的最後一站,同時亦是最後一次舉行大型演唱會,往後Karen將告別大舞台,說:「『絕色』世界巡迴演唱會的香港站,也是我最後一次開大型演唱會,我不是要退休,永遠也不會退休,我實在太愛在幕前表演,只是對於自己的下半場已有其他的規劃,所以好希望可以在香港這個地方,在我的出發地為我上半場畫上一個完美的句號。」

《銀聯呈獻 絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站》的海報設計也別出心裁;身穿仿似網球服飾的手工縫製的華麗短 ...
pv163 發表於 2021-4-16 21:28

然後用另一個名和專業頂尖的老闆合作下半場?
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

支持慢慢

唔知點解覺得佢會唱人地嘅歌medley (好似叱咤果次咁)

《銀聯呈獻 絕色莫文蔚世界巡迴演唱會香港站》的海報設計也別出心裁;身穿仿似網球服飾的手工縫製的華麗短 ...
pv163 發表於 2021-4-16 21:28

原來係網球,但會唔會太抽象?嗰個金色球體我諗咗好耐係乜
至少上次足球都好清晰,今次真係九唔搭八,網球本身都唔係分上下半場啦。

唔知點解覺得佢會唱人地嘅歌medley (好似叱咤果次咁)
masterdragon 發表於 2021-4-16 21:54

咪啦,留返時間唱自己歌仲好

Full cap有害可以吸引街客嗎?
陳蕾食咗喉糖未?

絕對肉酸,無記錯之前果張仲核突,紅色
joshua 發表於 2021-4-16 15:45

懷疑張poster係特登 lol
宜家有哂noise

懷疑張poster係特登 lol
宜家有哂noise
721AXA 發表於 2021-4-17 00:45

Marketing strategy, maybe.
陳蕾食咗喉糖未?

某程度上佢成功左,不過張poster都係留返比識欣賞既朋友觀賞啦
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

pv163 發表於 2021-4-17 12:18 AM

其實都唔好睇
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚