返回列表 發帖
期待演唱會,但海報真係極唔掂,好似扮天真咁,寧願佢用返之前啲紅色晚裝裙仲好。 ...
Serendipity 發表於 2021-4-16 14:06

之前嗰張都好肉酸其實
好夜總會 feel...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

諗到同一個人

唔知專業頂尖既juno會唔會做嘉賓?
kayzzz 發表於 2021-4-16 17:04

又開 backing vocal 唱羅生門?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

pv163 發表於 2021-4-17 00:18

我覺得呢張好啲,後來第二版嗰張已經比呢張核突
不過真係有noise,起碼全港而家都知佢開演唱會lol

點解可以影得咁噁 可以用嚟改圖
Karen啲唱片cover唔係全部都好正㗎嗎?

果粒單春都唔知邊度飛出嚟
藍絲陣營係咪有人跌咗粒蛋?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

邊個設計師咁大整蠱
再將我相信的如煙火般綻放

攝影師肯定係黃絲

是甚麼原因令Karen如斯狠心?畢竟現時她已年屆50,身體狀態固然是重要考量,心境變化也是關鍵,「各樣嘢都要諗,同埋時勢啦,都要Consider,我覺得冇理由……唔通點呀?唱到60歲,仲著住對魚網絲襪喺個台度咩?所有嘢都有佢嘅(結束)時候,There is a time for everything!你唔可以去到畀自己Over咗嗰個位,所以喺最好嘅時候,你就要完,即係我知道我要喺我(狀態)最好嘅時候,我就要Quit,跟住去做其他嘢。」意思是,人生不應只有事業,尤其是10年前她已成為德裔初戀男友Johannes的妻子,生命來到這個階段,她直言想留多一點時間予家人,「屋企同埋老公都係我人生好重要嘅部份!」

喺咪串緊荃荃

唔知點解覺得佢會唱人地嘅歌medley (好似叱咤果次咁)
masterdragon 發表於 2021-4-16 21:54

過去巡迴演唱40多場,Karen的歌單都是以獻唱國語歌為主,但回到老家香港開騷,總不能不唱廣東歌吧?她承認這個「終極歌單」會有點不同。「喺世界各地走咗40幾場後,今次返嚟香港,好多之前冇機會唱嘅廣東歌,都會擺入去今次呢個騷,所以Rundown會有好多調整,加咗好多廣東歌。」她說,這些年來一直有粉絲向她點唱,所以今次在紅館的舞台上都會盡量「找數」。「譬如好多人咁多年都會問:喂,你幾時返嚟香港開騷?我唔理呀,你到時一定要唱《太多太多》(收錄於2010年推出的《寶貝》專輯)呀!仲有舊啲嘅《潮濕》(收錄於1996年《全身莫文蔚》專輯)、《一朵金花》(2001)入面嘅《冬至》,呢啲都係熱門點唱。」然後我以粉絲身份問,會唱《到了晚上》嗎?「嘩,呢首少人提,咦~咁樣真係唱唔完㗎喎,咁多歌!」

是甚麼原因令Karen如斯狠心?畢竟現時她已年屆50,身體狀態固然是重要考量,心境變化也是關鍵,「各樣嘢都 ...
pv163 發表於 2021-4-18 14:25

串埋家燕

過去巡迴演唱40多場,Karen的歌單都是以獻唱國語歌為主,但回到老家香港開騷,總不能不唱廣東歌吧?她承認 ...
pv163 發表於 2021-4-18 14:28

唔係FAN屎GE 我都想聽到了晚上..

丑死了
lalala

係記者會話因爲反應熱烈加6月13號星期日

Karen話之前嗰張唔係正式海報

@ed8671ed @chanchan0909 可以手拖手入場同Karen大合唱慢慢喜歡你

Karen話之前嗰張唔係正式海報
小伙子. 發表於 2021-4-24 17:24

可能特登出張咁嘅嘢嚟make noise

可能特登出張咁嘅嘢嚟make noise
foreverkontinue 發表於 2021-4-24 17:38

頭先press con莫后真係咁答
類似話想出絕招令大家惜手不及,俾大家二次創作

頭先press con莫后真係咁答
類似話想出絕招令大家惜手不及,俾大家二次創作 ...
阻住 發表於 2021-4-24 18:11

真係用心良苦

Tyra banks: where the hell is your neck?

過去巡迴演唱40多場,Karen的歌單都是以獻唱國語歌為主,但回到老家香港開騷,總不能不唱廣東歌吧?她承認 ...
pv163 發表於 2021-4-18 14:28
其實唱曬差不多所有香港有派台廣東歌+幾首國語hit歌已經OK, 講到自己有幾偉大咁, lol.

Intro: 回家
Slow Dance Medley: A Brand New Day/24hrs/眾生緣/潮濕/情人看劍/I Will Be Fine
婦女新知
到了晚上
這等待眼睛
色情男女
國語 Medley 1 (Love): 愛死你/愛我的請舉手/他不愛我/愛
戀一世的愛
The Way You Make Me Feel
一朵金花 Dance Medley: 童年末日/扇子舞/幻聽/冬至
北極光
冷雨
再生
國語 Medley 2: 忽然之間/完美孤獨/其實我一直想對你說/慢慢喜歡你
誰是我的
透視
太多太多
因一個人而流出一滴淚
Encore: 陰天 + 呼吸有害 + Goodbye

台北場癲到兩晚完全唔同rundown wor, 香港會唔會

希望可以唱成首《婦女新知》!

eddie1008 發表於 2021-4-24 21:18

跪求!
Btw係咪聽日公售?冇乜消息?

共3場,約3,100張門票於4月27日(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售
地下個區每場有68張霏公售

共3場,約3,100張門票於4月27日(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售
地下個區每場有68張霏公售{:4_96 ...
阻住 發表於 2021-4-26 02:18 PM

pretty crazy
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

地下個區每場有68張霏公售{:4_96 ...
阻住 發表於 2021-4-26 14:18

都幾搶手 呢個數額黎講
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

eddie1008 發表於 2021-4-24 21:18

我係一個發育健全GE 女人~    乜原來開到3 場??

我係一個發育健全GE 女人~    乜原來開到3 場??
快劍俠 發表於 2021-4-26 21:03

佢開三場唔難啦
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

成功買咗周六場
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

成功搶到尾場字母行
但好驚佢又再加

希望有Juno 瑕疵
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

十點幾買到尾場側面第一行, 啱啱禁到禮拜六地下第一行又忍唔住買埋

好易買到

成功搶到尾場字母行
但好驚佢又再加
UYDR67 發表於 2021-4-27 10:28

應該唔會再加, 同埋大陸/台灣FANS 又無得黎香港

好易買到
wchild 發表於 2021-4-27 11:54

真係好易買

禮拜六依家仲禁到兩張BA行單丁位

買左星期六BF行呀!

仲賣緊10行

銷情都幾差下
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

銷情都幾差下
John 發表於 2021-5-18 20:46

根本香港開三場以佢叫座力嚟講太多了

今日係綵排訪問跳唱左潮濕

張poster想點。。

6月11號仲會出新碟!

特價出現了
980–>600
680–>$250(頭尾場)/$400(中間場)

回復 93# royloyloy

WHERE?

黃牛流傳嘉賓11號張敬軒13號李克勤

回復 95# angelcheng0203

12冇?

回復  angelcheng0203

12冇?
royloyloy 發表於 2021-6-9 19:17

個個都話未知

會唔會係專業頂尖既Juno?
今次都無瑕疵live應該以後都無機會

特價出現了
980–>600
680–>$250(頭尾場)/$400(中間場)
royloyloy 發表於 2021-6-9 16:13

有興趣 邊到有?

回復 95# angelcheng0203

請問邊道搵到?