返回列表 發帖

[Jun/2021] 胡楓《約你開心派對》演唱會 2021

演唱會名稱:胡楓《約你開心派對》演唱會 2021
地點:紅磡香港體育館
日期:2021年 6 月 19 日
時間:20:15
票價:HK$880 / $580 / $380
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

明荃嗰陣已經開完show
希望可以請嚟做嘉賓!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

我覺得佢每次喺紅館演出,以佢高齡都幾玩命
甚至係挑戰緊香港首次有人開開下紅館演唱會ham左既歷史
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

樓上好黑心 好恐怖

反OT:六月真係好多節目呀
睇完荃荃可以睇修修

有老黎,學友,憶蓮當嘉賓

G持美楓
Btw去睇嘅應該有一半人都係為咗睇嘉賓
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

上面條友咩事
把口衰過黃世7 喎

張poster靚過莫后 好似係

想睇明荃同家燕做嘉賓

喜歡美楓

應該會有好多好正嘅嘉賓
DM多仔多到覆唔哂

想睇明荃家燕做嘉賓

啲黃妍粉係咪痴線㗎 咁都講得出
把口臭過堆填區
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

啲黃妍粉係咪痴線㗎 咁都講得出
把口臭過堆填區
JasOh103 發表於 2021-4-17 13:17

掛住R分
唔記得過濾下啲內容先

修哥仲係巧後生
再將我相信的如煙火般綻放

呢個show本身好似係plan左舊年呢個時間開
但因為武肺開唔成

如果請到憶蓮就正
佢都退隱左一段時間

CM都無人睇 建議刪POST

修哥仲係巧後生
kaman921 發表於 2021-4-17 21:53

年青人嘅偶像
「微笑之中 接受還未有 答案。」

又係「開心」
開心速遞
開心大綜藝
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

CM都無人睇 建議刪POST
henhenhen 發表於 2021-4-17 23:42

但係post嘅留言仲多過五月天,周杰倫以前的post

荃力支持修哥派演唱會plug
搵chill club女銀得主寫歌
DM多仔多到覆唔哂

應該破到紅館紀錄

荃力支持修哥派演唱會plug
搵chill club女銀得主寫歌
mosesming 發表於 20/4/2021 10:02
修哥來驗證我

修哥來驗證我
kwanie 發表於 2021-4-20 15:59

旋轉修哥的感覺太逼真
荃力支持~旋轉With修哥*

想睇明荃家燕做嘉賓
foreverkontinue 發表於 2021-4-17 13:07

仲有唔少得朱咪咪
長命先可以撐過去
痊癒中 應該多喝水

係咪會有SM 做嘉賓

係咪會有SM 做嘉賓
kwanie 發表於 2021-4-26 00:23

想聽楓兒唱靈感床
DM多仔多到覆唔哂

想聽楓兒唱靈感床
mosesming 發表於 2021-4-26 08:41

幸楓之歌(甩beat ver.)

想聽胡楓唱無盡 追夢不分年齡

期待演唱會Rundown會有胡楓 X 朱咪咪 X 汪明荃 X 薜家燕 X Supper Moment耆英級Crossover

G持搵美迦一齊唱 修哥love songs

有冇美會員去睇修哥moment?

有冇美會員去睇修哥moment?
misterben111 發表於 2021-6-19 20:30

美荃,美燕,美蘭,美雲應該都會去睇

笑死 19moment有去 d fans點睇

笑死 19moment有去 d fans點睇
henhenhen 發表於 2021-6-20 01:44

上得開大預左佢地會去嫁啦 有咩好講點睇

胡楓(修哥)今日(19/6)在紅館舉行《胡楓約你開心派對2021》演唱會,當中下星期在九展Star Hall舉行個唱的Supper Moment應邀擔任嘉賓,並表演《幸福之歌》,修哥一登場即大讚:「Very good!」

主音Sunny(陳仕燊)感謝修哥讚賞,又解釋選擇《幸福之歌》的原因:「我覺得修哥真係一個好幸福嘅人,因為屋企人、契仔契女、同埋你哋都好愛修哥。我覺得最幸福嘅係,你花咗70年嘅時間奉獻畀香港藝壇,作為後輩,我哋會擺喺心入面,同埋向你學習,我希望Supper Moment去到70年嘅時候,我哋都可以企喺舞台為大家表演。」

修哥也鼓勵後輩:「一定得!最緊要努力,不斷努力!」其後Supper Moment與修哥合唱《分分鐘需要你》後,不過離場後卻台上留下一個咪高峰架,修哥即笑言:「後生仔真係冇手尾!」

喜歡修兒
DM多仔多到覆唔哂

佢D契仔契女去曬邊

佢D契仔契女去曬邊
LoveMirkay520 發表於 2021-6-20 10:33

黎明,張學友,林憶蓮。。
之前胡楓客串“顧家”MV, 仲因為黎明會做嘉賓唱這首歌。