返回列表 發帖
AK

Congratulations Jer.

都係唔明頒一個,點解唔告急2-4
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

Ian以為自己得3秒  
經驗多左就可以耐啲
losyes 發表於 2021-4-19 08:25

咁賽前佢都未必估到自己有...有金堅

許廷鏗爭《Chill Club》歌王 拒做《聲夢》導師

據知無綫節目《聲夢傳奇》之前曾力邀他擔任導師,他亦有答應,惟其後卻推掉工作,有傳他有見ViuTV頒獎禮舉行在即,為表明心迹寧願推Job,集中火力拉票,他曾在社交平台留言:「我好清楚我的崗位,請大家放心,我絕對會出席頒獎禮。」《聲夢》監製陳旭亮承認早期曾邀請Alfred參與,但他當時以專注牙醫工作為由表示暫未能合作。

有指今次頒獎禮的「年度男歌手」獎項,Alfred與姜濤勢均力敵,前者挾「叱咤男歌手金獎」光環獲睇高一線,而其作品《無力感》料穩奪「年度十大歌曲」之一。
至於「年度女歌手」,估計是環球兩個上位「阿姐」AGA、Gin Lee與「ViuTV之友」林二汶之爭,而天后容祖兒的《東京人壽》雖然成為首支「五台雙周冠軍歌曲」,但因她不在港,票數方面較為輸蝕。「年度十大歌曲」方面,得獎歌手除了有Alfred外,姜濤、MIRROR、Gin Lee、林二汶、林家謙、Dear Jane等都應該有獎,而莫文蔚的《呼吸有害》更是「年度之歌」的頂頭大熱
未知Alfred定姜濤勝出呢?
「年度女歌手」獎,AGA被睇高一線
Gin Lee也是「年度女歌手」獎大熱人選。

說好的完美蝸牛得幾句

輸俾麗英就慘喇
rubin01 發表於 2021-4-19 13:07

麗英同AL宜家就慘,無左個新人獎

如果冇銀銅,唔知告急456做乜,不如告急234我都戥AL同麗英唔抵
SaladCream 發表於 2021-4-19 13:20

「我寧願得唔到獎,人地為我覺得唔抵,好過得到獎,人地覺得我唔值。」