返回列表 發帖

思念即地獄 - 馮允謙

單選投票, 共有 154 人參與投票
85.06% (131)
3.90% (6)
5.84% (9)
1.30% (2)
3.90% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: liebe

派台日期: 19/04/2021

曲:馮允謙 / T-Ma 馬敬恆
詞:黃偉文
英文詞:馮允謙
編:T-Ma 馬敬恆
監:T-Ma 馬敬恆

而我害怕 若我不在場
人生也沒有異常 你便轉對象

才渴望你 别過海越洋
徒添掛念那 漫長
証實原來未注定 成雙

誰說手機 兩地也照亮
憑每一天 發六百張相
逼真 好比 見上
不管相隔 有幾多冷場

I don’t wanna miss somebody
I don’t wanna lose someone like you
It’s killing killing me without you girl
I don’t wanna lose someone like you
It’s killing killing me

曾話過再疼愛 也不用做 對方附屬
明明情人關係 已是這樣成熟
何以到你說跟我 分開幾週便痛哭

你話各自各 有夢未滿足
卻越去越遠 明知掛念有毒
為何自挖 這狹谷

和你的書 計劃了結局
還欠一章 已大致寫出 受萬人的祝福
偏偏撕去 最好的結局
It’s killing killing me without you girl

活在異地裡 隔空做著 理想劇目
念掛你叫我 置身地獄 血海地獄
念掛你叫我 置身地獄 血海地獄
念掛到變淡 會否就是 愛的定律

I don’t wanna lose someone, someone like you

誰叫我愛到 置身地獄 最深地獄
誰叫我最愛你 這包袱
It’s killing killing me without  you
我卻更怕要 放低地獄 往新大陸
愛你已痛到滿足

best male 2020
2021年再衝多次三甲
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Jay Fung 又贏
真正識唱歌嘅男歌手

Bridge開始既推進好好
支持謙B! The male vocalist we deserve
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

MV 好正啊 !!!
成個 production 高質到呢

Jay Fung never disappoints.
5 Fun!
在這畢生不滅 無極的狀態

下午叱咤樂壇聽到已好like,希望十大
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

Jay Fung keep住高水準作品

JF可唔可以多d人識

好正好正!好鍾意!MV好好J
不知天高地厚是一個華人社會論資歷排輩的副產品。

好好聽

JF 首首高質, 唔係話想比, 但林姓男金紅到佢紅唔到真係好唔抵
【This is MC】澳門見

超正!希望今年可以繼續見到佢上台拎男歌手
加油啊jay fung ~

有實力但冇人氣
寰亞真係要諗諗應該點搞
利申:唔係鏡粉

jay fung deserves so much better
呢首幾正!特別chorus啲高音唱得好出色
呢種曲風好啱佢唱!

JF 首首高質, 唔係話想比, 但林姓男金紅到佢紅唔到真係好唔抵
lemontea1069 發表於 2021-4-20 08:28

仲要允謙pakage正過另外某謙好多

好好聽,做咗咁多個歌仲可以surprise到我哋,
Chrous 好好 loop, 好搶耳,Jay fung + T Ma 已經係信心嘅保證

一個已經好努力同做足100分嘅歌手,就算你唔紅我都會繼續聽同鍾意你嘅歌,Dont give up on us

好聽到瘋狂loop!
mv又好正

chorus第一句真係同maroon 5 use somebody一模一樣……不過我唔介意嘅

Jayfung 樣子老左。。兔兔唔會介意。。一樣咁喜歡你。。

chorus第一句真係同maroon 5 use somebody一模一樣……不過我唔介意嘅
just11256 發表於 2021-4-20 10:06

原來係maroon 5,唔怪得之聽chorus一直感覺唔太舒服,本身唔太鍾意呢種style

不過如果呢種可以展示佢爆發力強既音樂可以令佢更受注視/歡迎,我又唔介意

個beat 可以接姜濤首masterclass

Jayfung 樣子老左。。兔兔唔會介意。。一樣咁喜歡你。。
kk8733 發表於 2021-4-20 10:55

呢隻MV 連埋上張碟既造型 (a new day 除外) 唔太展現到 Jay 既陽光 charm,始終係 Detour 最正

5分,正過舊年,舊年嘅歌其實麻麻

just11256 發表於 2021-4-20 10:06

Love somebody?
定係Kings Of leon嗰首
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Love somebody?
定係Kings Of leon嗰首
JasOh103 發表於 2021-4-20 11:12

sorry i meant maroon 5 love somebody……廿年冇聽 maroon 5 lol
其實check返又唔係真係咁似,可能同一個key影響咗我

其實唔似 maroon 5 love somebody. 首歌嘅風格似 maroon 5 啲歌

個you既假音聽到我起雞皮,太正
首歌咁正,加上填詞人既關係,我覺得會有十大。

kk8733 發表於 2021-4-20 10:55

的確多咗紋 可能捱太多夜
寰亞同事最好帶佢去保養吓
雖然做歌手唔一定要追求外表嘢 但佢係靚仔底
keep吓會爆charm 靚仔返過佢細佬
好懷念值得愛果期嘅顏值水平

評分人數

的確多咗紋 可能捱太多夜
寰亞同事最好帶佢去保養吓
雖然做歌手唔一定要追求外表嘢 但佢係靚仔底
keep吓 ...
liebe 發表於 2021-4-20 14:13

明明話有女友。。叫佢女朋友死開。。吸乾Jayfung

原來係maroon 5,唔怪得之聽chorus一直感覺唔太舒服,本身唔太鍾意呢種style

不過如果呢種可以展示佢爆發 ...
powerful 發表於 2021-4-20 10:59

佢話自己真人其實唔係咁陽光,所以新project想刻意展現自己內心dark啲嘅一面

明明話有女友。。叫佢女朋友死開。。吸乾Jayfung
kk8733 發表於 2021-4-20 14:19

唔好咁啦
我算係識佢女朋友,份人幾nice的
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

I Wanna Dance With Somebody

佢話自己真人其實唔係咁陽光,所以新project想刻意展現自己內心dark啲嘅一面

唔好咁啦
我算係 ...
sampras625 發表於 2021-4-20 14:27

真係有女朋友。。嗚嗚。。咁兔兔又少個機會。。

首歌好好聽。。

唔好咁啦
我算係識佢女朋友,份人幾nice的
sampras625 發表於 2021-4-20 14:27

真㗎?! 感覺佢哋好穩定 好似會結婚
問唔問到jayjay嘅表現好唔好係咪一個好男友

真㗎?! 感覺佢哋好穩定 好似會結婚
問唔問到jayjay嘅表現好唔好係咪一個好男友 ...
liebe 發表於 2021-4-20 14:37

跑步咁勁。。應該樣樣野都勁。。

真係有女朋友。。嗚嗚。。咁兔兔又少個機會。。

首歌好好聽。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:33

好似仲有靚仔細佬呀
大隻sunny boy

好似仲有靚仔細佬呀
大隻sunny boy
liebe 發表於 2021-4-20 14:41

好正呀。。兩個都正。。

唔好咁啦
我算係 ...

不過 Jay dark 既一面對我而言都係好陽光 (可能係曬dark左果面) 哈哈

記得佢話《愛斯基摩人之吻》係有出軌聯想,結果林寶都係填返份 sweet 冧詞比佢

like you~ ~ ~果下高音要咁清咁靚真係無幾多個香港男歌手做到 Jay fung deserves more
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

好正呀。。兩個都正。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:48

JAY 正D

跑步咁勁。。應該樣樣野都勁。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:38

啊 原來係咁...
係咪血氣會行嘅關係
佢女友好幸福呀 好L葡萄

jayjay斯文原來只係其中一面

like you~ ~ ~果下高音要咁清咁靚真係無幾多個香港男歌手做到 Jay fung deserves more ...
kevin2011 發表於 2021-4-20 15:00

仲有邊個得 成 f# 咁高
hins 林家謙都冇咁高音
我之前完全唔知jay fung有咁強嘅高音

寰亞可唔可以dum多D錢幫吓jfung宣傳
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

荃力支持J瘋
DM多仔多到覆唔哂

JAY 正D
wchild 發表於 2021-4-20 15:06

你想要邊個。。

你想要邊個。。
kk8733 發表於 2021-4-20 16:00

我要JFBB

我要JFBB
wchild 發表於 2021-4-20 16:01

個個想要佢。。傷心。。

寰亞可唔可以dum多D錢幫吓jfung宣傳
LoveMirkay520 發表於 2021-4-20 15:41

我覺得Jay既歌應該要tie多d電影電視劇

jf 上電視嘅印象都仲係熊仔糖廣告

June21 發表於 2021-4-20 16:21

佢正正經經唱歌就算, 佢做戲幾災難

June21 發表於 2021-4-20 16:21

以前拍TVB演技係災難,然後又唔識中文劇本

前面留言應該係話Jay既歌可以做影視主題曲,而唔係叫Jay拍戲/劇既

不過我諗,唔紅都冇計,佢既路線可能係香港真係冇mass appeal,逼唔到