返回列表 發帖
原來你想愛護林家謙

反OT
JF 近一兩年唱歌比以前好聽咗,中文都明顯聽得出有進步! ...
bagfgfcde 發表於 2021-4-21 23:59

越南文蒞喎!

JF有冇TG group呀?
我發現佢個official FC IG連200個followers都無
在這畢生不滅 無極的狀態

JF有冇TG group呀?
我發現佢個official FC IG連200個followers都無
losyes 發表於 2021-4-22 15:49

應該無, 但我想開丫

應該無, 但我想開丫
wchild 發表於 2021-4-22 16:53

最緊要係有佢本人加持

佢啲歌雖然好正但好鍾意挑戰人類極限

馮允謙下次應該自己包辦曲詞編監
應該都會有人追捧

咁快推到三頁 希望今次Jay fung可以憑呢首佳作獲得樂迷更多關注 佢值得更加知名
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

this song is so nice!!!

其實都開過晒演唱會
唔係忽然紅
kenneth 發表於 2021-4-22 01:44 AM

呢一年佢紅咗好多
睇下演唱會飛嘅情況就知,以前都唔會搶得咁勁
啲fans仲話下次紅館添

Jay擔綱殭屍獵人一角:「其實開頭我有提出話想做吸血殭屍,但因為大家話我一向都好正氣、好乖、好紳士,冇說服力,所以我今日全日都唔敢笑,內心要不斷提醒自己諗啲好壞、好衰嘅嘢,令到成個人感覺冷酷啲。」

想像唔到Jay諗咩好壞、好衰嘅嘢

呢一年佢紅咗好多
睇下演唱會飛嘅情況就知,以前都唔會搶得咁勁
啲fans仲話下次紅館添 ...
tyli 發表於 2021-4-23 11:37

7場?

Jay擔綱殭屍獵人一角:「其實開頭我有提出話想做吸血殭屍,但因為大家話我一向都好正氣、好乖、好紳士,冇 ...
losyes 發表於 2021-4-23 12:13

向Gwendolin女王請教下,點樣做更壞的事

原來之前唔係正式mv
kenneth 發表於 23/4/2021 12:37
錯POST?

錯POST?
kwanie 發表於 2021-4-23 12:40

係喎!!!

佢上年已經有覆過我
losyes 發表於 2021-4-21 13:59

之前我POST IG相ALL IN買過哂佢的碟的大合照佢有心心同COMMENT 我THANK YOU
勁有HEART

下星期二KKBOX LIVE!

支持jay fung

好正, 十大質素! 聽到好多細膩嘅技巧

喜歡T媽

MELODY 好普通下
聽慣英文歌就知...
等下首吧...

啲假音真係幾正...

但啲曲風好似來來去去都差唔多

好好聽 mv又好睇!!

5分啦~ JFung真係underrated, 希望佢今年男金

5分啦~ JFung真係underrated, 希望佢今年男金
JarvisCocker 發表於 2021-4-26 11:13
Yes, very much underrated.

Jay Fung 係我近兩年 Top 5 最愛香港男歌手, 不過竹升仔竹升妹/西方國家成長歌手係唔係香港難紅? 定偉大同唔算天王級. 數來數去只有葉蒨文做過天后. Have I missed anyone? I hope Joyce is next.

Jay 呢首歌應該又會幾hit

jay fung 轉左會之後真係無甩過拖

5FUNNNNNN

Jay 呢首歌應該又會幾hit
2699x1113 發表於 2021-4-27 20:41

身邊好多人都有聽呢首,話好入腦,感動Jay Fung終於有首更加入屋既歌
不過地球來的人暫時仲係我既No1
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

身邊好多人都有聽呢首,話好入腦,感動Jay Fung終於有首更加入屋既歌
不過地球來的人暫時仲係我既No1 ...
kevin2011 發表於 2021-4-30 17:04

呢首都幾洗腦!希望今年都會有好成績啦!

超好聽!

數來數去只有葉蒨文做過天后. Have I missed anyone? I hope Joyce is next.
boy4dudes 發表於 2021-4-26 23:29

Not going to happen

勁好聽
Jay Fung真係值男金

Jay Fung 係我近兩年 Top 5 最愛香港男歌手, 不過竹升仔竹升妹/西方國家成長 ...

Gin lee算唔算西方國家?定南方
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

真係好鍾意最後一段既編排 好大氣 上次A New Day都有呢種感覺
首歌太好loop了

btw有冇人知「你便轉對象」之後係咩? 乜乜你對象
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

林家謙真係too overrated lar.. 咁當然佢都有好ge 作品, 但唱真係.. 唔好la.. 佢紅都係呢一代人ge 投 ...
快劍俠 發表於 2021-4-21 00:00

林家謙果種紅過唔到三年,同當年吳業坤差唔多。林家謙都開始題材見底。                買定下一首歌係咪又係學生級情歌
   一個歌手最終都係去返唱歌果度。佢唱歌真係不敢恭維
   佢而家唱既歌都因為佢自己作先會岩佢。佢一旦唱其他人既歌,次次都差人幾皮。   
   完全係翻唱殺手,係俾人秒殺果種。
   過多幾年,佢難免走返去幕後。

最近聽jay 發現原來佢唱歌都幾好聽

Jay Fung 係我近兩年 Top 5 最愛香港男歌手, 不過竹升仔竹升妹/西方國家成長 ...

Janice拎過903最女同新城女金
Gin Lee拎過加拿大女金同903997白果獎
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Janice拎過903最女同新城女金
Gin Lee拎過加拿大女金同903997白果獎
on07111 發表於 2021-5-9 16:21
I think you meant Janice拎過903女金同新城女金
Gin Lee拎過加拿大女金港台女金新城女金
Anyway, Janice is a 香港韓國成長的混血港女, Gin Lee is a 馬來西亞成長的東方華人女歌手, they are NOT 竹升妹/西方國家成長歌手. I think I was being very specific.

真係好鍾意最後一段既編排 好大氣 上次A New Day都有呢種感覺
首歌太好loop了

b ...
JasOh103 發表於 2021-5-8 12:47

我聽到「更完美對象」
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

啲like you wu↗️↖️↗️↖️~好正

同埋 J Fung 敢試,唱開 r&b 走去唱 rock, 兩種歌唱法好唔一樣,好在唱功上可以補救到一啲。

林家謙如果要再突破,一定要喺唱功上下苦功。如果唔係我比較同意以上有一位會員講,佢嘅命運同坤哥差不多。

8:33 JF唔洗理啲on9"評審", 大把人欣賞你

J fung都係啲勇於嘗試其他風格歌嘅人 曲風唔錯喎

希望今次紅歌又紅人

首歌有D嘈
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

首歌有D嘈
b01091018 發表於 2021-5-20 10:05

假音位可以輕D

I think you meant Janice拎過903女金同新城女金
Gin Lee拎過加拿大女金港台女金同新城女金
Anyway, Janice ...
boy4dudes 發表於 2021-5-9 20:28

突然想起拎過903女金同港台金曲白果的Hocc 11歲去加拿大直至新秀先返嚟。但Hocc連填詞同出書都試過,同追風又幾唔同
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

加拿大果邊近一兩年好似幾撐Jay

尋找白金漢之You're My Buckingham #1
愛斯基摩人之吻 #1
開始倒數 #1
地球來的人 #4
A New Day #1
遠在眼前 #1
思念即地獄 #1 (this week)

播得好很,成日聽到
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D