返回列表 發帖

胡鴻鈞唔在乎做一哥 Welcome許廷鏗返「娘家」

歌手胡鴻鈞(Hubert)今日到新城電台宣傳新歌《整親》,他透露已拍畢無綫新劇《十月初五的月光》,將於4月底再入劇組拍攝短篇時裝新劇,故特別珍惜期間20多日的宣傳時間:「跟住就要試造型、圍讀,仲會寫吓歌。」

講到新歌MV於星夢娛樂頻道上架,問到是否已回歸星夢做「一哥」?他表示仍然是自由身,還未動筆:「依家仲溝通緊,等可以正式公布就會盡快同大家分享,傾談階段啦!」笑問爭甚麼才簽約?他即自認衰仔:「爭我衰囉!因為太忙,但其實我從來都冇諗過要爭做『一哥』,亦都唔Care。(呢個稱號好大壓力?)正所謂『哥前哥後三分險』,我都係做番自己嘅音樂就得,搵公司都係想搵間有共信任、有相同理念,哥唔哥就真係唔介意。」

同時亦有傳昔日密友許廷鏗將會重返「娘家」星夢,問到Hubert會否擔任合約有變數?他說:「公司要同咩歌手合作唔係我控制到,最重要係大家一齊做好音樂。(簽晒嘅話又多一個人爭喎!)冇話爭唔爭,大家都係香港樂壇嘅一分子,最緊要搵到自己個方向。(期待再做同門歌手?)從來我都好Welcome所有香港歌手,係同一個家庭。」

另外,Hubert為配合新歌主題準備了刀削麵及急救包做派台禮物,心思十足!他笑說希望份禮物有個記點,再笑嘲「刀削面」3字是由出道至今,聽大家對自己講得最多的評價:「呢隻歌同自己親身經歷有好大關係,都係源於自己,就決定搵代表到自己嘅刀削麵送畀大家。(會唔會叫DJ『削麵還父』,送畀爸爸食?)可以食㗎!好食再問我拎!」笑問現時是否成功轉移視線至緋聞而減少再被「攻擊」整容?他大方笑說:「冇出道咁多,但係件好事,證明我仲有被討論嘅價值,只係Topic唔同咗。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0420_00862_001.html

個人感想: 自己形象差走唔出星夢,就妄想要人地返黎陪你,呢個男人心腸好歹毒
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

許廷鏗升到萬呎高
浮生千百樣煩惱 難得轉化做情操
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

許生形象又很好???

許生形象又很好???
阿mark 發表於 2021-4-20 22:17

邊度唔好呢
太陽花 純真柔弱

期待 (Alfred) 再做同門歌手?從來我都好 Welcome 所有香港歌手,係同一個家庭。
好絕情, 再見絕對連點頭之交都不如, so sad

邊度唔好呢
kevin2011 發表於 20/4/2021 22:36
留意返佢咩身份

期待 (Alfred) 再做同門歌手?從來我都好 Welcome 所有香港歌手,係同一個家庭。
好絕情, 再見絕對連點頭之 ...
boy4dudes 發表於 2021-4-20 22:40

佢費事越描越黑姐lol

由別人 嫌我笨 我不理 我不在乎
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

邊度有傳0鏗返星夢? 響華納做一哥唔好?
有獎拎又可以上viutv, 駛返黎同你爭個你口講唔介意嘅一哥?
其實斷約呢排就係想睇有無公司mark自己, 根本無人對佢有性趣
又要死死地氣返星夢
FIGHT for 陳柏宇

邊度有傳0鏗返星夢? 響華納做一哥唔好?
有獎拎又可以上viutv, 駛返黎同你爭個你口講唔介意嘅一哥?{:4_100: ...
~蛋撻~ 發表於 2021-4-21 05:56

華納一哥?你幾耐冇留意新聞,不歡而散啦

忙到冇時間簽約

有冇人而家一見到0鏗就諗起佢對腳?
乾一罐冰汽水

有冇人而家一見到許廷鐵就諗起佢對腳?
kio0909 發表於 2021-4-21 08:39

你成功令我諗番起

睇到個標題以為係自己開post

鏗鏗先寸完cctvb黎
再將我相信的如煙火般綻放

蔡思貝
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

阿mark 發表於 2021-4-21 06:27

得你咁喜歡針對性咁狂插許生先咁留意所謂既唔好新聞

得你咁喜歡針對性咁狂插許生先咁留意所謂既唔好新聞
samsam 發表於 2021-4-21 10:48

「動機非常可疑」令人質疑是否想煽動仇恨、分裂社會又指認為若有專門針對假新聞的法例是好事,但目前亦有其他方例可以處理違法的內容
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

無聊新聞。。

忙到冇時間簽約
qwerzx 發表於 2021-4-21 08:18

笑話。。

阿mark 發表於 2021-4-21 06:27

hey boy, 我的確係好耐無上cm, 係out dated左少少

hey boy, 我的確係好耐無上cm, 係out dated左少少
~蛋撻~ 發表於 2021-4-21 13:08

咁佢唔續華納呢單野又唔駛上cm先知掛
太陽花 純真柔弱

咁佢唔續華納呢單野又唔駛上cm先知掛
kevin2011 發表於 2021-4-21 15:07

咪講左我out dated囉唔通許廷鏗唔續約華納係重大到一定知又一定要記得嘅樂壇盛事?

咪講左我out dated囉唔通許廷鏗唔續約華納係重大到一定知又一定要記得嘅樂壇盛事? ...
~蛋撻~ 發表於 2021-4-21 19:13

好好好 唔駛咁嬲 唔好意思懷疑左你 抱歉
太陽花 純真柔弱

咪講左我out dated囉唔通許廷鏗唔續約華納係重大到一定知又一定要記得嘅樂壇盛事? ...
~蛋撻~ 發表於 2021-4-21 19:13

Alfred 唔係大粒星。無人記得幾正常。。

拎完男金都俾人遺忘
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

冇興趣知星夢啲人啲嘢

牙醫又點會無啦啦返星夢。。。難得搣甩咗TVB陣味

冇興趣知星夢啲人啲嘢
foreverkontinue 發表於 2021-4-21 20:41

無興趣不過你click了入來 haha

都幾肯定牙醫唔會返tbb

你見佢講要尊重音樂本質都知咩料啦