返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第一季季選

日期: 2021年4月25日 (星期日)
時間: 21:00
主持: ed8671ed (hi, 又係我 ^^)

候選歌曲名單: (合共42首)
AGA - CityPop
Andy is Typing... - 從何時變得不可能
C AllStar - 集合吧!地球保衛隊
Fatboy - Lady Killa
Gin Lee - 開燈。熄燈 (熄燈版)
Gin Lee - 開錯燈
J.Arie - 陰陽道具 (Ft. MastaMic)
Kendy Suen - 白眉
Kiri T - 10,000 ft.
Modern Children - Find You
Modern Children - Summer Day is Gone (Ft. 謝芊彤)
my little airport - 那陣時不知道
One Promise - 明年見
per se - 不日之約
R.O.O.T - 非洲的60秒
Serrini - 我在流浮山滴眼水.jpg
Serrini - 要做更壞的事
TAOTAO - 沒有24/7的快樂
The Hertz - 千世書
The Hertz / Yukilovey - Lay On My Shoulder
WHIZZ - Sorrowful
王菀之 - the Pink Room
石山街 - 暗戀家
吳林峰 / 樂壇已死大合唱團 - 樂壇已死
呂爵安 - E先生 連環不幸事件
泳兒 / per se - 所有遺失的東西
容祖兒 - 東京人壽
徐嘉浩 - Little Darling
陳健安 - 約定的夢幻島
陳凱詠 - 虛擬人與我
陳奕迅 - 是但求其愛
陳柏宇 - 哪個明日
陳蕾 - 旁觀有罪
張敬軒 - 俏郎君
馮允謙 - 遠在眼前
黃妍 - 天光前
鄭欣宜 - @princejoyce
鄭融 - 多喝水
衛蘭 - 低級趣味
盧瀚霆 - EGO
薛凱琪 - 哥本哈根的另一個我
魏如萱 - Have A Nice Day

支持ed8671ed

開錯燈已經五台聯ban,希望有14個Gin粉加十個迦粉投錯票,係度拎到24票。
希望開燈熄燈都拎到24票,堅堅可以做無一獲獎票后
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Gin Lee 又界刂票
希望雙雙入曬

希望雙雙入曬
WZA111 發表於 2021-4-24 23:45
Same as Serrini, 可能Aga同融姨會漁人得利

Support

辛苦皮主

力燈 牙盈包尾
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

多謝版主
樂壇已死加油!!
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

Same as Serrini, 可能Aga同融姨會漁人得利
boy4dudes 發表於 2021-4-24 23:53

CityPop 應該都大機會
利申:冇投

希望雙雙入曬

~越界越愛 越愛越界*
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

期待chanchan0909做今晚嘉賓
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

無止境漂流~尋回熱情感覺就要找對手~*

support ed
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

頒到幾點啊金登金Lo應該有獎攞
我今晚9點半仲要睇chill club
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

希望雙雙入曬

己投Gin兩票!

己投Gin兩票!
foreverkontinue 發表於 2021-4-25 13:17

Me too, Gin 兩票 + Mr. E. + Hins + Kendy

除咗E先生我都唔記得投咗邊個 lol
在這畢生不滅 無極的狀態

LM支持陳蕾
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

支持gin Lee嘅好妺妹 Aga Kong

serrini + gin

入場sin

lm睇結果

入場,支持Agatha Kong

希望我呢一票幫佢入圍成功

支持白眉&赫茲

CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第一季季選
第四位 (第一首)

歡迎最近幾個月心很雄嘅江X生幫我哋揭曉獎項!!!
首先有請生生同我哋獻唱代表作

第四位 (第一首)

歡迎最近幾個月心很雄嘅江X生幫我哋揭曉 ...
ed8671ed 發表於 2021-4-25 21:03

support AK
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

原來ed都係生粉

恭喜Agatha Kong

入場~~
黑之呼吸

估唔到會見到江

赫茲話咁快出現了

第四位 (第一首)

張敬軒新專輯的情歌主打
以接近40年前的同名電影作題材
男女主角之間雖然互生情愫
但因政治的理念不相同而各走各路
歌曲配合Mac Chew的編曲
延續《Senses Inherited》懷舊風格
營造歌曲中轟烈的愛情故事

俏郎君

主唱:張敬軒
作曲:徐浩
作詞:黃偉文
編曲:Mac Chew
監製:張敬軒 / 廖志華
票數:33

跟你試過遷就
痛也不分手
先至悟透人世裡
有一些價值是比愛恨大
要補這個深溝 憑著愛不足夠

ada kong
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

wow

軟公!

竟然係軟仔

青口:榴槤

0:0

barf
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

原來軒公喺CM 仲有返一定份量嘅

yawn
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

竟然係軟仔

青口:榴槤

0:0
on07111 發表於 2021-4-25 21:09

青口有一分
相信遮遮係青口黨

G持美gin
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

第四位 (第二首)

生生唱完歌都肚餓架啦

team ak或成最大贏家

鏡粉confirmed

食到會嘔 應該就是青口了!

食到會嘔 應該就是青口了!
WZA111 發表於 2021-4-25 21:14

仲要食到成塊面青曬

好green

想聽生生完美走音演繹今晚金曲

第四位 (第二首)

「長命先可以撐過去」
黃偉文繼去年《銀河修理員》後
又創作了一句鼓勵性的hookline
與此前林夕的《最後的信仰》亦有互通
鄭融每隔數年又會推出一首坊間有迴響的歌曲
但今年是否又有如過往一樣在音樂上再次停滯不前

多喝水

主唱:鄭融
作曲:Howie @ Dear Jane
作詞:黃偉文
編曲:黃兆銘   
監:Howie @ Dear Jane / Tim @ Dear Jane
票數:33

長命先可以撐過去
痊癒中 應該多喝水
還未結局 原地康復
誰話 幸福那一天 回不去

明明提示好明顯

原來ed係粉...

明明提示好明顯
ed8671ed 發表於 2021-4-25 21:19

見到AK就諗起走音蝸牛,唔知點解就聯想左去Ada度

第三位

其實同首得獎歌冇乜關係
不過都可以跳下舞嘅
歡迎Jace!