返回列表 發帖
佢唱歌其實幾好

I Wish 00:00有得聽

I wish 九碗飯!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

香港Ariana Grande!

點解未上架!!!
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

希望I wish 大hit
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

以為MV都係今晚出埋
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

I wish唔係連埋二品太可惜

你哋邊度聽到?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

你哋邊度聽到?
Qmen 發表於 2021-5-14 01:29

remix版都好聽
開始膽心平版唔會有CD2

聽左 I Wish, 覺得CD 1應該咁排順耳d.
01. I Wish
02. 天生二品
03. 困獸鬥
04. 隔離
05. 想正常
06. 想突然
07. 講
08. 虛擬人與我
09. Forever Summer (英)

CD 2 暫時咁排, 遲d聽曬再排過.
01. I Wish (Mael Remix)
02. 天生二品 (2 Drummers Version)
03. 困獸鬥 (TonYnoT Remix)
04. 想突然 (hirsk Remix)
05. 虛擬人與我 (Yeung Tung Remix)
06. 隔離  (Studio Live Duet)
07. Feel Me (想正常Demo) (國)
08. Cold (講Demo) (英)
09. DOITDOIT (半個鍾說Demo) (英)

支持牙詠~

一路聽住 I Wish 一路想同詠詠跳舞

I wish ok

買左 估唔到269 以為210 好彩帶夠錢
太陽花 純真柔弱

deluxe版全部售罄

deluxe版全部售罄
kaka1224 發表於 2021-5-14 18:52

點分deluxe版 我買果個係綠盒有送眼鏡係咩版
太陽花 純真柔弱

買左 估唔到269 以為210 好彩帶夠錢
kevin2011 發表於 2021-5-14 16:07

我喺信和預購 佢都話來貨貴左

金唱片

I Wish好聽過二品好多

依家係咪賣一千張就有金唱片

阻住 發表於 2021-5-14 22:15

我頭先聽到都嚇親
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

《我本人》為吳雨霏在加盟新藝寶唱片後發行的首張廣東大碟,一共收錄了10首歌曲,首支派台歌曲《我本人》更為三台冠軍歌曲。專輯發布當天唱片公司即宣布《我本人》獲得金唱片[1]。

江海迦(AGA)新碟《Luna》推出兩個月已達金唱片銷量,今日舉行報捷會,即場公佈AGA出道以來推出的3張專輯,分別獲兩張金唱片及一張白金唱片佳績,專程由澳洲回港的AGA父母都有到場分享喜悅。

16年,Gin以環球旗下歌手身份推出大碟《BeGin》,得到雙白金唱片佳績;今年,剛推出嘅《Live In The Moment》已有金唱片銷量,喺今時今日嘅樂壇嚟講,係超班馬,成績分分鐘好過晒天后人馬。

聽講做到環球一姐就最少有金唱片
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

隔離天后唱快歌幾好
起碼跳舞啲動作真係有用力
反而慢歌就危危地
魂冇影啲歌真係好難聽

阻住 發表於 2021-5-14 22:15

估有計埋網上

估有計埋網上
Nathan 發表於 2021-5-14 23:01

我唔信iTunes一日可以賣到9000隻囉
肥婆馬上收皮

deluxe版全部售罄
kaka1224 發表於 2021-5-14 18:52

訂價就$239...

1:30去到Cd Warehouse 已經差唔多賣晒...
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

fifty1205 發表於 2021-5-14 23:34

Agree, 有d可疑, 金唱片要賣15,000張.

https://www.ifpihk.org/zh/rules-of-ifpi-hkg-gold-disc-award

Agree, 有d可疑, 金唱片要賣15,000張.
boy4dudes 發表於 2021-5-14 23:51

或者真係接受現實,佢依家人氣隨時係佢果代人入面人氣第三TOP(僅次鏡同謙),咁賣到15000隻真係唔奇
CHILL CLUB年度獎唔易爭都得,佢啲fans實體+itune兩邊買,唔奇怪
太陽花 純真柔弱

或者真係接受現實,佢依家人氣隨時係佢果代人入面人氣第三TOP(僅次鏡同謙),咁賣到15000隻真係唔奇
CHILL CL ...
kevin2011 發表於 2021-5-15 01:54
條女唱歌 (錄音同現場) 唔算突出, 但似係幾有觀眾緣.
佢口才好好 (見過佢同Edan & Stanley主持激安百貨, 同佢未做歌手前用英文訪問5SOS), 演技又唔錯 (隔離個MV好到肉), 基本上呢兩點已經KO同公司Aga & Gin, 同好多其他女歌手. 隔離首歌同個MV亦因為COVID好有共鳴, 加上林家謙duet, 佢上年應該吸左大量年輕fans. 加上佢似係個世界女, 之前係球記幕後員工, 應該懂得同 boss & 同事 (幕後+其他歌手) 維持友好關係/好去好來. Fabulous Four 中跑出係有道理. 只係估唔到d年輕fans係會用錢買碟啫.

條女唱歌 (錄音同現場) 唔算突出, 但似係幾有觀眾緣.
佢口才好好 (見過佢同Edan & Stanley主持激安百貨,  ...
boy4dudes 發表於 2021-5-15 02:50

第一次聽Jace唱live,原來佢跳唱都唔錯,Aga作為一姐真係要學習下啦,Citypop live唱成咁…如果要捧,陳凱詠都算有潛力嘅!
魂冇影啲歌真係好難聽

封面形象有啲似kiri t

第一次聽Jace唱live,原來佢跳唱都唔錯,Aga作為一姐真係要學習下啦,Citypop live唱成咁…如果要捧,陳 ...
stephybest 發表於 2021-5-15 09:05

捧jace真係識跳好過一姐戴手套唔知做乜

CHILL CL ...
kevin2011 發表於 2021-5-15 01:54

iTunes 香港區專輯排第6都一日賣到14000隻,香港市道真好
利申:琴日都有去,純粹覺得環球造數好肉酸
肥婆馬上收皮

太古cd warehouse仲有六隻
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

fifty1205 發表於 2021-5-14 23:34

我話計埋網上,係覺得計埋佢出道後所有單曲既銷量,睇wiki好似單曲都計!?
我都唔覺得一日就賣出1萬5千隻*碟* 唔可能

終於攞到手喇
230 有poster

終於攞到手喇
230 有poster
星夢情真 發表於 2021-5-15 16:01

預購先有poster?不過算啦比我都無地方擺
太陽花 純真柔弱

星期二出普通版
我估都係獨立抽番入面隻碟重新包裝
好似霏霏隻state of mind咁

會為天生二品而買碟
不過等普通版算
DM多仔多到覆唔哂

全部售罄係指
公司賣比碟鋪賣晒 ? 碟鋪賣晒 ?

聽左 I Wish, 覺得CD 1應該咁排順耳d.
01. I Wish
02. 天生二品
03. 困獸鬥
04. 隔離
05. 想正常
06. 想突 ...
boy4dudes 發表於 2021-5-14 02:20

咁排好聽好多
環球hea到執都唔執跟派台咁排
好心咪浪費歌手嘅努力啦

生生魅力怪奇! 生生就沒法比! 生生行為最隨機!
在這畢生不滅 無極的狀態

又「緊急加推」又限量

又「緊急加推」又限量
阻住 發表於 2021-5-18 09:57

緊急加推!!牙詠好紅!!
魂冇影啲歌真係好難聽

losyes 發表於 2021-5-18 09:34

有天后風範!

心心眼
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

荃力支持香港doja cat
DM多仔多到覆唔哂

好正 想同牙詠瘋狂跳舞