返回列表 發帖

衛志豪為TVB老土節目辯護 直認無知唔識AK同姜B

衛志豪昨日現身《開心大綜藝》。

衛志豪昨日有份參與《開心大綜藝》其中一個環節,他在IG上載台前幕後準備情況。不過,有網民私訊他指《開心大綜藝》「好娘」、「節目老土」、「阿婆都唔睇」,並把MIRROR成員姜濤及Anson Kong的照片傳給衛志豪,而他則回覆不認識相中人士,並促網民應把說話傳達給ViuTV高層。

衛志豪事後把他與網民的對話截圖上載至社交平台,並寫下長文表達不滿。他表示有份參與直播演出雖然只是幾分鐘,但事前準備了兩日。對於節目尾段有張美妮、張嘉兒跳舞,加上有小朋友的簡短訪問,他不忿台前幕後的努力被抹煞,於是說道︰「我都唔知佢哋排咗幾耐!仲未計台前幕後同埋幾位司儀!仲有就係,原本我冇親眼見到我都唔信,一位冇份演出嘅高層,我兩日綵排都見到佢一早企左喺度,喺現場,睇採排俾意見,最後走嗰隻,佢之前睇咗幾多晚我就唔知啦!」

志偉每次都與參與演出的藝人大合照。
志偉更不時上台指點。

他又認為大家要尊重表演者︰「我唔會評價人哋演唱會好唔好睇,但我知道做一個演唱會真係唔容易,我以前跟過郭富城、劉德華、陳奕迅、譚詠麟、張學友、黎明、等等去做無數次演唱會全程報道採訪!我會尊重所有表演者,因為我知道每一個都付出好多!」他不介意被人批評「演技差、口才唔好或者樣衰」,但絕不接受大家隨便抹煞一個節目,「每樣嘢都有人鍾意有人唔鍾意,你唔鍾意想叫想認同你?個節目我都有份做,你想我俾咩反應你,成個節目嘅人都係我朋友!個個都識十幾年!what the Fxxx!係咪有病,有人俾飛我我都會去睇個演唱會架,娛樂圈大家支持!」

衛志豪不認識MIRROR,但也祝他們演出順利。

他又認為娛樂圈需要百花齊放,「但最憎唯恐天下不亂」,最後他直認自己不認識MIRROR︰「我唔認識呢班後生仔,佢哋都唔會識我,但我都佩服佢哋!祝演出成功﹗如有失言請見諒﹗」

衛志豪不忿大家的演出被抹煞。
他上載網民的對話塹圖至社交平台,大表不滿。

LINK
https://www.am730.com.hk/news/%E ... MR2RYuul1VKSJH_R9VY

Kenneth評:為咗一個dm就要出千字文 雖然唔知係咪做媒但反映到家下啲tvb藝人有幾得閑
問題蒞啦 佢叫人話佢知嗰個dm佢嘅係何方神聖 自己又遮住個名亂咁映射 咁都得㗎咩?

who?

who?
tree 發表於 2021-5-10 18:04

個樣有啲似安俊豪 都係叫阿豪不過老好多

Come on hater
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

串錯咗Anson Kwong

個節目做得唔好 比人話老土 就話自己成班人好努力
咁成班dse考生都好努力考試啦 啲考官係咪唔可以批評佢哋做得唔好 要全部人比5**

串錯咗Anson Kwong
阻住 發表於 2021-5-10 18:26

係dm佢嗰個人串錯
我最震驚係佢遮名問人條友乜水

個節目做得唔好 比人話老土 就話自己成班人好努力
咁成班dse考生都好努力考試啦 啲考官係咪唔可以批評佢哋 ...
foreverkontinue 發表於 2021-5-10 18:28

令我諗起呢條短片

嬲到咁呀
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

就算唔睇隔離台都會睇新聞掛...
點會唔識
加上自153回歸之後都成日有新聞"leng"到去MIRROR

本身係老土嘅,
無論幾努力排練都係老土架啦

乜水嚟架?

Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

呢條友暗地收咗大國文化幾多錢啊? 又幫大國文化旗下ARTIST 宣傳!
係咪見以前余詠珊失勢 諗住跳嘈啊

個樣有啲似安俊豪 都係叫阿豪不過老好多
kenneth 發表於 2021-5-10 18:09
安way better than呢件二打六
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

淨係知呢條友同方中信一齊喺撐警飯局叫人唔好影
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

呢條友暗地收咗大國文化幾多錢啊? 又幫大國文化旗下ARTIST 宣傳!
係咪見以前余詠珊失勢 諗住跳嘈啊 ...
hissorhk 發表於 2021-5-10 19:18

我就係諗係咪做媒 自己acc sd畀自己

anson kwong
有心搞事喎
係咪自己分身send俾自己做新聞
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

條友好容易被 trigger

3唔識7都上新聞 = =

好煩啊tbb成日借mirror make noise

余黨最廢嗰位

Ok noted without thanks, next

串錯 AK...都唔知係咪真·鏡粉...
可能係搵翻嚟造新聞

who?
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

Cctvb 忠心狗
再將我相信的如煙火般綻放

擺明想造新聞博出位
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

而家咪華 fans咁中意辣火頭,只要唔係viutv出身一定踩

而家咪華 fans咁中意辣火頭,只要唔係viutv出身一定踩
jun518 發表於 2021-5-10 23:38

成日周圍撩事鬥非,
遲早出事

衛志豪早前有份參與節目,卻跟一位疑似行內人開戰!事源他昨日在IG限時動態直擊綵排情況,怎料有人私訊傳MIRROR開騷的相片給他,留言寸《開心大綜藝》太老土,「阿婆都唔睇」,衛志豪嬲爆反問是否應該send給魯輝(ViuTV總經理魯庭暉),質疑對方是否「食錯嘢」,疑似行內人已立即道歉指自己send錯。

衛志豪公開二人的對話截圖,今日再撰千字文反擊,指自己嬲到「瞓唔着」,他反問:「我想問吓識得我嘅朋友,有冇人可以答到我,呢個人究竟正職係做乜,友台工作人員、演唱會宣傳人員、藝人經理人、定保母?」
https://hk.appledaily.com/entert ... MJEHVDR5RMYHYG3TFY/

簡直不可思議 全個問題都係漏洞

努力幾多、幾耐都冇用啦~
只要努力的方向係錯既, 努力黎都係廢

btw, 個重點應該係 做娛樂圈既佢, 到宜家都唔識姜圖...
終於明白點解佢唔紅~~知己知彼先會百戰百勝嘛....
連香港既近期熱話/當紅既星都唔知唔識, 莫講話佢會了解其他國家既星...

目光應該要用其他地區鬥, 而唔係仲停留鬥自己地方的星....

永遠只係望到眼前野既井底之蛙.....
非常可怕...可怕在「自己唔識, 仲要大大聲話人」
太平公主

睇咗一集開心大綜藝,真的好老土。

家庭觀眾上

家庭觀眾上(一家四口意見一致) ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-5-12 11:28

咁老土嘅節目都可以睇完一集,佩服

咁老土嘅節目都可以睇一集,佩服
michael344 發表於 2021-5-12 11:39

我祗講睇咗一集,並無過睇一集

家庭觀眾上
hkwilliamsiu 發表於 2021-5-12 11:28

你真係唔珍惜時間
我估錯這個世界得到教訓