返回列表 發帖

MIRROR申請聖誕跨年邪門檔期 預計開10場唱爆紅館

樂壇改朝換代,人氣爆燈的MIRROR九展騷一票難求,尾場騷門票更被瘋炒至逾23萬元一張,鏡粉狂呼叫偶像進軍紅館,而紅館一直是歌手的夢想舞台,有消息指MIRROR會接手楊千嬅放棄的紅館聖誕跨年檔期,據知花姐已為MIRROR入紙申請12月18至1月5日的檔期,扣除搭台和拆台的日子,估計MIRROR首踏紅館最少可開十場,不過現仍要等紅館批文,最快要月尾才知結果。

紅館的聖誕跨年黃金檔期,過往一直由巨星級歌手霸佔,惟因社會運動、疫情關係等各種因素,已連續4年開唔成,被指為「邪門檔期」,包括2017年劉德華在泰國拍廣告墮馬受傷,跨年騷延至2018年舉行,惟期間因失聲要腰斬7場騷;2019年陳奕迅演唱會因社會運動取消,2020年楊千嬅演唱會因疫情取消,延至今年千嬅最終放棄檔期。

除了人氣組合MIRROR外,據知首踏紅館的歌手還有AGA(江海迦)和方皓玟,消息指AGA計劃於明年1月中或1月尾開騷,緊接MIRROR演唱會之後舉行,AGA原定於去年4月3及4日舉行《Round Midnight Live 2020》紅館演唱會,惟因疫情宣佈取消,而方皓玟原定去年4月10及11日的紅館騷,亦因疫情關係取消,現疫情稍退,據知兩女已重獲批期,實現開紅館騷的夢想。

感想:希望全部都開得成

Source

支持環球AK
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

支持環球AK
on07111 發表於 2021-5-10 20:31

係喎!aga取消咗個期都未定幾時開返

Mi嬅唔攰嘅咩...

千千 上年賣剩嘅飛唯有等下年跨年再賣過
希望千千下年又有跨年檔期啦!

如果最後鍾珍插手結果係kelly開跨年就好笑
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

如果再搞希望AK唔好再除衫同埋獨唱返自己D歌
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

Mi嬅唔攰嘅咩...

千千  上年賣剩嘅飛唯有等下年跨年再賣過
希望千千下年又有跨年檔期 ...
WZA111 發表於 2021-5-10 20:32

我覺得佢可以試下同棉花祖國開聯合

支持mi嬅 and 千嬅
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

如果kay入viutv 十幾日之中分一半畀佢又幾好!

如果再搞希望AK唔好再除衫同埋獨唱返自己D歌
SugarFree 發表於 2021-5-10 20:36

AK小背心好差咩雖然我都想佢唔駛扮frd再唱一加一同獨一無二
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

AK小背心好差咩雖然我都想佢唔駛扮frd再唱一加一同獨一無二
...
on07111 發表於 2021-5-10 20:40

美女子與香肩

...

吊,你係咪想笑死我
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

...

AK做咗強檢未?
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

全力支持兒登
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

AK做咗強檢未?
LoveMirkay520 發表於 2021-5-10 20:49

做左啦。建築地盤同飲食業都兩週一強檢,AK很忙

美女子與香肩
WZA111 發表於 2021-5-10 20:45

做左啦。建築地盤同飲食業都兩週一強檢,AK很忙
on07111 發表於 2021-5-10 20:57

青口唔使做

紅館都唔會搶到飛

紅館開得成既話,山頂位都會變天王價
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

...

重靚過平時

言歸正傳 MIRROR開到呢個檔期應該都幾正
個節日氣氛會高漲左

aga都可以開紅館
我估錯這個世界得到教訓

洗唔洗開咁密啊
人大了珍惜今次不可有下次

洗唔洗開咁密啊
alexleung 發表於 2021-5-10 10:45 PM

其實感覺mirror做事好亂毫無規劃
好即興咁...
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

洗唔洗開咁密啊
alexleung 發表於 2021-5-10 22:45

其實趁呢個時候搵快錢都好正常
因為預咗Mirror呢十二個唔會一齊玩到好多年
好似姜B咁 遲早都單飛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

支持支嬅做嘉賓
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

冇旅行去情況下全部人困住哂喺香港
聖誕新年冇嘢好做要洗下錢入紅館打個卡咁
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實感覺mirror做事好亂毫無規劃
好即興咁...
Qmen 發表於 2021-5-11 00:21

但其實個演唱會本身上年就開

我千好勁
又靠mi嬅上到報

有人氣就當然打鐵趁熱啦
唔通霉咗先話開紅館咩
魂冇影啲歌真係好難聽

支持Sammi x 千嬅一齊開演唱會
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好呀!! 襯宜家個勢響度快D開埋紅館
同埋好多人買唔到今次九展, 期望下一次紅館可以買到
太平公主

有人氣就當然打鐵趁熱啦
唔通霉咗先話開紅館咩
stephybest 發表於 2021-5-11 08:50

岩呀 雖然覺得(+希望)Mirror可以紅多三至五年 (如果無負面新聞/人退團既話)

十場咁多

岩呀 雖然覺得(+希望)Mirror可以紅多三至五年 (如果無負面新聞/人退團既話) ...
tree 發表於 2021-5-11 10:06

姜濤退嘅話應該會散

姜濤退嘅話應該會散
kenneth 發表於 2021-5-11 10:51

趁有星追好追啦 下一隊有Mirror咁正既 唔知要等幾多年

趁有星追好追啦 下一隊有Mirror咁正既 唔知要等幾多年
tree 發表於 2021-5-11 11:42

Kenneth覺得Error同zpecial正過mirror

早啲開紅館好,
Mirror有幾個成員已經三字頭,
之後約滿12個可能有人唔續約 又會唔再齊人

呢隊組合用內地公司做策劃的吧.方式很內地流量團體feel.

Mirror幾紅啊 連深山野人古SIR都出山撐場
魂冇影啲歌真係好難聽

早啲開紅館好,
Mirror有幾個成員已經三字頭,
之後約滿12個可能有人唔續約 又會唔再齊人 ...
Pure. 發表於 2021-5-11 13:24

其實唔續約嘅人又有乜出路?
況且5年生約5年死約 相信都應該捱到10年

Mirror幾紅啊 連深山野人古SIR都出山撐場
stephybest 發表於 2021-5-11 04:51 PM

Sammi同Joey幾時去睇

Sammi同Joey幾時去睇
Qmen 發表於 2021-5-11 20:49

mirror夠紅就會同祖兒有合唱

回復 6# SugarFree

Aga 點解要除衫

mirror夠紅就會同祖兒有合唱
henhenhen 發表於 2021-5-11 11:54 PM

睇嚟唔夠紅要加油呀mi嬅

開十場
但個個fans起碼買幾場黎睇, 癡線個d直情想買曬十場
仲有黃牛、贊助商加持, 最後都係會無飛

mirror個勢咁好梗係要食住上啦,希望佢地今次可以多少少時間排練同休息

如果開得成, 今年叱吒冇MIRROR上台拎獎, 咁就冇咁好睇.

如果開得成, 今年叱吒冇MIRROR上台拎獎, 咁就冇咁好睇.
GTN2 發表於 2021-5-12 11:19

唔係大問題 可以學美祖6點開show
之後趕到現場壓軸攞最組
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

花姐否認咗啦

十場又太誇, 慢慢黎好D