返回列表 發帖
吓,原來佢哋開show咩?

其實如果Supper有平飛,我會有興趣睇,講真佢哋音樂係好有料到嘅,尊重返佢哋實力 ...
1d14 發表於 2021-5-29 22:04

開演唱會呢啲其實好睇嗰一刻人氣,而家開肯定係對佢哋最差嘅時間,要預咗被人狂踩。

等我update下

up to _ ticket(s)
1*1 - 2
1*2 - 15
1*5 - 15
2*1 - 2
2*2 - 15
2*5 - 15
3 ...
bagfgfcde 發表於 2021-5-31 12:08

好奇一問,點樣睇到每個block嘅飛數?快達票個網好似冇得睇?

有, click 每一個 block, "Venue Map" 下面會 show
bagfgfcde 發表於 2021-5-31 12:26

Thanks!呢個function都幾好喎
不過我頭先㩒㩒吓個座位表冇咗,快達票個網都係麻麻地

荃力支持錢太多嘅大家不如買明荃演唱會霏
mosesming 發表於 2021-5-31 13:25

明荃未full咩?4/6好難有意欲入場喎

其實一路都係得呢d歌
真係唔入耳都係everything is u 呢隻碟姐 又唔洗講到呢幾年既 dal segno都唔太 ...
kelvinho726 發表於 2021-6-27 15:34

如果佢哋識玩就應該而家share玻璃朱story再劃清界線

其實你都要睇化,而家係立場先行,只要唔鍾意就總會搵到反佢哋嘅原因,好多時同音樂質素未必有關。
佢哋喺商業上最蠢嘅行為就係喺呢個時候轉型,如果作幾首人話、未來見、無力感呢類歌詞咪醒囉。

啱呀
繼續覺得自己偶像俾全香港人逼害
繼續覺得自己偶像一啲問題都冇啦
就同cctvb同佢啲死忠一樣唔接受 ...
路人乙 發表於 2021-6-27 18:26

話時話有冇人分析過佢隻新碟差喺邊?我見大家都只係話「唔熱血」,但呢啲都係歌詞層面,除此之外有邊方面大家唔滿意?

上面我有講
hissorhk 發表於 2021-6-27 21:16

因為有幾種語言歌詞唔啱flow?見仁見智吧,Ivana 憶蓮出碟都有試過幾種語言嘅歌都有
但撇除歌詞以外,有冇具體差嘅地方?

星級觀眾方面,今晚有林欣彤、柳應廷(Jer)、吳林峰、梁釗峰、ONE PROMISE鼓手Anton、商台DJ謝茜嘉、雲妮 ...
losyes 發表於 2021-6-28 00:23

有佢哋加持(仲有Colin),大家係咪可以插少啲佢哋?

做乜要人加持?加持佢地有冇錢袋?做音樂唔係免費,903 都要畀錢 ga ! ...
hissorhk 發表於 2021-6-28 02:07

關做音樂唔係免費乜事?照計搞呢個show 商台都係收錢嗰個啦,點會係俾錢?

大把人 中日英一隻過都處理得好 好統一
唔關佢地用咩語言事
只係 sm 呢隻碟咁玩得法就出事 明顯handle 唔 ...
hissorhk 發表於 2021-6-28 02:17

如果你以聽album個flow計的話我會同意,不過單曲冇乜問題,唔值得俾人插到體無完膚。   
我覺得隻碟題材係未必好配合佢以前啲聽眾群,但旋律同製作都唔差喎。