返回列表 發帖
SAUGOR MOMENT ! RESPECT!
一直相信黨! RESPECT!

saugor moment 26-27 JUN 九展, 仲有大量飛 (輪椅位賣晒)
TONICK 3-4 JUL 九展, 所有價位 SOLD OUT

仲有人賣緊 3 折 580 飛 2 連...即係 $180 蚊 1 張都唔使...
ASIAMILES 同 TICKETING 都仲有飛
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

2 場 starhall,  坐 75%, 等於 1.5 場。
最多容納 3600 人,即最多有 5400 人。。
都仲賣唔晒,或要割價求售

紅館 1 場,正三面台預 7000人,
3 場即 21000 人。果個時候一票難求。。。
換句說話,即比起睇過紅館的人少咗成 75%
仲未計樓上講玻璃朱,修哥粉絲,tvb 感召而來的人,
取代之前有睇過的人。
估計最少流失 8 成睇過上一次演唱會的人。。。。

dal segno好正 但都已經好多年前
隻碟話就話18年前先出
但出嗰陣其實都已經只係plug剩兩隻歌

《撼動》到 ...
JayantL 發表於 2021-6-27 16:06

都係 果隻真係神碟 成個 FLOW 都好正。但係新出果隻, 又廣東話,又國語,又英文, 曲詞都唔岩 FLOW
而家比較血肉模糊
同自己比都跌晒 WATT

我覺得表演同以前一樣氣氛好 當然都無以前咁勁 成個歌單睇得出佢地想表達d乜嘢 班連登成日睇死唔會唱既 ...
kelvinho726 發表於 2021-6-27 13:19

傻啦...唔唱無盡可以唱咩...唔唱世界變了樣可以唱咩...?又唔係多歌到佢地可以揀其他

我又唔覺得會係最後一show 講真 唔爆咪唔爆囉 你要鬧咪鬧飽佢
我唔介意成為小眾 至少唔會係人低潮既 ...
kelvinho726 發表於 2021-6-27 15:35

你以為人地低潮 ???幾多歌手連 show 都開唔到啊! 畀人打壓到潮都冇
sm 仲有贊助,仲有得開 show, 賣飛減半都仲值錢,
起碼唔使通街送錢買生油送演唱會飛先啦
佢地最低潮只係餐館唱歌果段時間乍

話時話有冇人分析過佢隻新碟差喺邊?我見大家都只係話「唔熱血」,但呢啲都係歌詞層面,除此之外有邊方 ...
Serendipity 發表於 2021-6-27 18:45

上面我有講

有佢哋加持(仲有Colin),大家係咪可以插少啲佢哋?
Serendipity 發表於 2021-6-28 00:43

做乜要人加持?加持佢地有冇錢袋?做音樂唔係免費,903 都要畀錢 ga !

因為有幾種語言歌詞唔啱flow?見仁見智吧,Ivana 憶蓮出碟都有試過幾種語言嘅歌都有
但撇除歌詞以外,有 ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 00:09

大把人 中日英一隻過都處理得好 好統一
唔關佢地用咩語言事
只係 sm 呢隻碟咁玩得法就出事 明顯handle 唔到
你單曲聽就冇問題 成隻碟順住聽就有問題
(唔知你聽歌係點聽,我就成隻碟順住聽)

加埋編曲題材上既轉折都令到個 flow 都好唔流暢

成隻碟最可取係 終於不回來

不過你一句見仁見智就由得你啦
同上隻碟冇得比 之前太勁
等於佢地個 image 一樣
期望太高 失望自然高 定律

拍完嗰條片之後 依然有唔少業內人士撐佢地
Jer仲要出story力撐
小伙子. 發表於 2021-6-28 02:18

sm 之前畀過機會 jer 接受佢訪問,喺 jer 仲係東方娛樂記者果陣(上網有片)
(jer 人品好 識感恩 飲水思源)

關做音樂唔係免費乜事?照計搞呢個show 商台都係收錢嗰個啦,點會係俾錢? ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 04:01

梗係要畀錢 903 la,  colin 白做咩

如果你以聽album個flow計的話我會同意,不過單曲冇乜問題,唔值得俾人插到體無完膚。   
我覺得隻碟題材 ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 04:04

對佢地嚟講,咁既旋律,製作,唔係水準之上囉。(當然因為之前做得太好)
不過無計啦,做音樂初心已變,唔會再出小伙子,無盡呢堆了