返回列表 發帖
我覺得呢首歌似係3/8 我最喜愛的歌 頭盔 拾回嗰類定位
真正想講嘅嘢係好personal 要代入謝安琪本人落首歌 ...
foreverkontinue 發表於 2021-6-9 16:31

Youtube 同 streaming 都睇到唔少fans回巢

如果唔係單憑首歌成績應該差d

其實對上一首(唔計角色扮演+773312)出嘅歌係e ah oh oh嘅歌聲如初
要多謝浦銘心時期令Kay而家音 ...
boy4dudes 發表於 2021-6-9 17:04

Kay 可以find 下馮穎琪 兩個好match
Vicky依家唔使幫siuhau造歌 應該好free
雙琪造首無題材限制既mega hit應該 no problem
到時可以向所有希望kaykay出big hit既 非 琪粉交代

Verse 其實OK
跟住就不斷拖拖拖
完全靠編曲打救
唱得麻麻地, 後尾高音好難頂
悶歌一首 2分  ...
lorbat 發表於 2021-6-9 00:46

咁你返去聽你嘅 婦女新知2021 啦
莫文蔚隻 婦女新知 好清新好正
新版同舊版都好好聽, 唔同感覺
lorbat 發表於 2021-6-9 00:41

哦, 原來個投票係假既,一定要投5分?
鐘意婦女新知同呢首有咩關係?
未聽既可以聽下, 好正 {:1_114 ...
lorbat 發表於 2021-6-9 20:59

下 叫你聽中意聽既歌都唔得架?

咁玻璃心既

Come back第一首好啱數
夕爺填得幾好都好 啲人都會話琪琪只係負責唱  唔係佢心聲 ...
chanching 發表於 2021-6-12 14:58

喂呀 又揭穿 d haters既技倆

boy4dudes 發表於 2021-6-22 17:09

好有心 個背景梳化都夾到係白色

雖然好唔鍾意宜家既謝安琪越來越政治化
但仍然熱愛廣東歌
5分鼓勵謝安琪仍然出廣東歌
因為受夠了只想死於你 ...
JasOh103 發表於 2021-6-25 13:30

仍然有人嫌佢唔夠政治化喎

好想為Kay 平反,點解一首咁高質的歌會有咁多劣評。曲詞唱編都是很用心的作品,祗是不是主旋律的歌曲,是較為藝術性重了一點,但還是可以不停loop住聽的不錯作品。

原來你最叻是跟別人的口水尾
hkwilliamsiu 發表於 2021-6-26 07:02

最叻執d噴言發揮呃下分啫

2:40 有人說 那年的耶誕 派對同樣精彩
kayapink 發表於 2021-7-9 23:45

kay粉認證

仲有一個 "再見"
kayapink 發表於 2021-7-10 02:25

靜靜靜靜的 慢慢慢慢的 從何而來的人 已再見了根本不必再問 願意嗎

沒有等雨後晴天 未撲熄心火 已話再見 ...
boy4dudes 發表於 2021-7-10 03:51

key根本已經有首叫 再見 既歌
我忘了我們之間 像近近遠遠 若隱若現
我忘了我們之間 像旁若無人 那麼明顯
我忘了我們之間 像隱隱約約 忽明忽滅
我忘了和你說再見

Kay isnt me 是咪唔出碟架喇

謝安琪終於脫離蒲銘心重新出發!
kayapink 發表於 2021-7-10 22:41

佢地討論音樂好膚淺 好言之無物
d英文發音聽到耳都側埋

聽番 聖艾粒忌廉夜校 奴占做乜爆內幕

連「傳聞」傾過簽俾古生都噏出黎

想問吓邊度有得聽番...係咪真係要比錢聽重温
let'sbegin 發表於 2021-7-11 21:01

Google幫到你

掛住浦銘心。。。

Why? 依家唔好咩?
kayapink 發表於 2021-7-28 16:37

仲loop緊the album 既歌。。。

我果然係謝key黑粉。。。

變了心的Kay粉
hkwilliamsiu 發表於 2021-7-28 17:46

有感情 就會一生一世嗎

Live keep到喎