返回列表 發帖

[Jul/30/2021] Tasting - 陳逸璇 (CD)

歌手:陳逸璇
唱片名稱:Tasting
唱片封面:

推出日期:2021/7/30
唱片類型:CD

TrackList:
CD :
01. Quando Quando Quando
02. 只有你
03. 不再分離
04. 冰山大火
05. 未知
06. 誰令你心痴
07. 深夜港灣
08. 再見 Rainy Days

附加資料:
透過音樂細味人生百態
收錄《不再分離》、《冰山大火》及《Quando Quando Quando》合共8首全新演繹至愛歌曲。

Jolie陳逸璇推出新專輯《TASTING》,重新演繹8首中外經典金曲,讓樂迷感受到歌曲中的新靈魂。
Joseph Ip (葉廣權先生)鼎力全碟監製及混音 X美國Sangwook Sunny Nam@Jacobs Well mastering
音樂編、奏班底「猛人林立」。其中,包括有Tony A (盧東尼) (編曲/鋼琴)、Joey Tang (編曲/結他)、Sylvain Gagnon (編曲/低音大提琴/fretless bass)、Richard Yuen (編曲/琴鍵)、鄺祖德 (編曲/琴鍵)、Damon Lau (編曲/鋼琴);包以正 (尼龍線結他/電結他)、Barry Chung (結他)、蘇德華 (結他)、Terry Chan (fretless bass)、Steve Cheung波子 (鼓/刷擊鼓組)、Anthony Femandes (鼓)、
何俊傑 (低音結他)、Charles Huntley (高音色士風)、Andrew Cheung (絃樂編曲)及Michael Kurtz (小號)等等…… 另外,加入絃樂六人樂團伴奏。
傾情細緻的唱韻,聽感陶醉;配合流行x爵士樂的融和樂風及頂級Hi Fi製作效果。
堪稱可是「年度最強」的高格調「靚聲專輯」! 值得樂迷及發燒友「愛賞」! Jolie陳逸璇成首位香港女歌手推出
Spatial Audio with Dolby Atmos數碼大碟
透過音樂細味人生百態 Jolie陳逸璇 重新演繹8首中外經典金曲,讓樂迷感受到歌曲中的新靈魂。
流行╳爵士 與神級監製合作為經典金曲注入新靈魂
Jolie除了是一位主流歌手,她同時擁有豐富的爵士樂經驗。她自2010年起開始接觸爵士樂,並於2014年開始與爵士樂隊四處演出,亦參與過不同爵士音樂節,從中吸收了很多將經典歌曲重新編曲的經驗,藉此為樂迷帶來新鮮的音樂體驗。今次新專輯《TASTING》邀請到神級監製葉廣權(Joseph)先生合作,二人音樂上十分有默契,經過反覆的探索與試驗Jolie尋找到一把新的聲音去演繹歌曲,她與Joseph亦對成品都感到十分滿意。

出處: ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Who?
I talk a lot of BS.

Who?
angelicdestiny 發表於 2021-7-27 03:07

陳苑淇

做咩唔重錄幸運水晶入碟
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Hifi碟環球嚟料
陳蕾食咗喉糖未?

佢之前唔係有2隻新歌GA 咩

睇錯以為陳葦璇咁快出得碟

良品 呢!!

點解唔重錄 瞬間看地球

估唔到隔咁多年佢仲出到碟...

良品去左邊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

翻唱美祖?
點解冇瞬間看地球
璇轉with me
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Cover碟都唔掂就真係唔掂
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

忍無可忍呢?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

陰功豬

翻唱碟都淨係得8隻歌?!

乜鬼唱片公司咁鬼窮?!

有未知
美早又贏
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

忍無可忍呢?
ricnature 發表於 2021-7-27 12:53

識嘢!
呢首同別錯過(這世界)都正

我鍾意 任我行 同埋 瞬間看地球

忍無可忍呢?
ricnature 發表於 2021-7-27 12:53

我都想要呢首歌嘅CD版呀!!

其實佢定位係咩

其實佢定位係咩
Frankiekiekie 發表於 2021-7-27 19:10

其實有冇人識佢

大家忙 多麼漂亮理由
人大了珍惜今次不可有下次

識嘢!
呢首同別錯過(這世界)都正
victor1991415 發表於 2021-7-27 15:47

其實我已經唔記得咗點唱
只記得係56X 式k 歌不過幾好聽

我當年自家榜有冠到別錯過(這世界)
但之後一次都無聽返

幾時到女歌手鄧穎芝、董敏莉、李蘢怡、戴夢夢出hifi碟=v=
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

幾時到女歌手鄧穎芝、董敏莉、李蘢怡、戴夢夢出hifi碟=v=
on07111 發表於 2021-7-28 00:00

咁陳苑淇唱得好過佢地好多...

其實我已經唔記得咗點唱
只記得係56X 式k 歌不過幾好聽

我當年自家榜有冠到別錯過(這世界)
...
ricnature 發表於 2021-7-27 22:11

勁鍾意忍無可忍!!為何未問准我便再愛他人..其實或者體貼你花心...

係囉呢隻碟既然係環球出品,點解唔收錄埋短暫的新分同埋良品...
佢當年幸運水晶隻EP其實幾首歌都好聽......收錄埋佢等人知道佢以前D歌(...好聽好多)

勁鍾意忍無可忍!!為何未問准我便再愛他人..其實或者體貼你花心...

係囉呢隻碟既然係環球出品,點解唔收 ...
Riverfish 發表於 2021-7-28 01:14

Youtube 搵返忍無可忍黎聽覺得幾正

幸運水晶當年其實都有啲人識下
仲有終於知道雖然勁娘勁90 年代唔講以為李樂詩(有冇人知乜水)
但我都好鍾意

Youtube 搵返忍無可忍黎聽覺得幾正

幸運水晶當年其實都有啲人識下
仲有終於知道雖然勁娘勁90 年代唔講以 ...
ricnature 發表於 2021-7-28 02:08

有睇真情嘅應該都知邊個
(定而家啲細嘅連真情都唔識)

其實幾鍾意呢粒女當年Cash唱嗰首時不予我
但呢首無正式出過街

Van仔繼續G1同唱苦情人算

其實唔覺發燒天碟界易撈(雖然唔明點解迦賓無啦啦入咗)
唔計一班本身撈開e.g.胡琳,Gloria之外成日都有歌手想入但無咩起色
MayI呢種質素最後都係出返嚟

你咪侮辱陳苑淇,陳苑淇係實力派

Van仔繼續G1同唱苦情人算

其實唔覺發燒天碟界易撈(雖然唔明點解迦賓無啦啦入咗)
唔計 ...
Frankiekiekie 發表於 2021-7-29 08:45

你好想mayi繼續hifi?

陳苑淇好慘,d人成日以為合久必婚係克勤同祖兒或kelly合唱,無視陳苑淇

環球自從小寶失勢後炒左好多條女同仔如2r,陳文媛,戴夢夢,陳苑淇, 黃伊汶,張燊悅

環球自從小寶失勢後炒左好多條女同仔如2r,陳文媛,戴夢夢,陳苑淇, 黃伊汶,張燊悅 ...
sexykaren 發表於 2021-7-29 17:42

呢堆除咗陳苑淇全部唱歌垃圾
不可惜

不可惜
ricnature 發表於 2021-7-29 18:13

小寶之後開新公司簽陳苑淇,但可惜一碟玩完

不可惜
ricnature 發表於 2021-7-29 18:13

心情仍然很爛幾正其實
Bobo極度冷門嘅陳舊車站有美之嘅曲加持下更加係我all tine favorite

心情仍然很爛幾正其實
Bobo極度冷門嘅陳舊車站有美之嘅曲加持下更加係我all tine favorite ...
Frankiekiekie 發表於 2021-7-30 07:43

佢個隻碟仲有HOCC 作GE 下個密碼.

心情仍然很爛幾正其實
Bobo極度冷門嘅陳舊車站有美之嘅曲加持下更加係我all tine favorite ...
Frankiekiekie 發表於 2021-7-30 07:43

當年隻album仲有陳輝陽伍樂城林夕黃偉文舒文黃丹儀加持

38歲把聲尖到似18歲
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

老球認錯歌
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

聽過一首歌,把聲tune到

以為係陳韋縼

睇佢CC嘅LIVE,頂唔順佢個vocal design

呢個歌手好似環球唱片