返回列表 發帖

So Fresh - 容祖兒 feat. 李斯丹妮

單選投票, 共有 141 人參與投票
9.93% (14)
0.00% (0)
2.13% (3)
2.84% (4)
85.11% (120)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 02/08/2021

曲:Braddon Williams/Greg Agar/Lachlan West/Arielle Ackford
詞:諶彥兮
編:程天禹
監:程天禹

每天充滿驚豔
在哪怕不是晴天
把不同味覺兌現
就算有一點危險
有你在我身邊
每一刻都是新鮮
呼吸都變微甜
My love is so fresh

每天充滿驚豔
在哪怕不是晴天
把不同味覺兌現
就算有一點危險
有你在我身邊
每一刻都是新鮮
呼吸都變微甜

突然好清醒 釋放得還不夠
畫面在流淌 音樂它發著光
想放鬆輕躺 聆聽心跳呢喃
這香味形狀 和你一樣

天未亮 讓思想長翅膀
飛向月光
偷偷摘下遠方放在我的窗
臉發燙 心在晃 我的頭在你肩膀
不怕在夢中留白
新鮮感醒來都在

每天充滿驚豔
在哪怕不是晴天
把不同味覺兌現
就算有一點危險
有你在我身邊
每一刻都是新鮮
呼吸都變微甜

玩遊戲 想要乘著雲朵背包旅行
看著你 定格身邊風景放進心底
在一起 每一秒都不浪費
Drowning on this love
Everything is so fresh

何必還去在乎旁人評判眼光(Yeah)
早已擁有消除煩惱獨家秘方(I like dat)
不再需要他們所謂欣賞
我只要快樂至上

自由的主題
方式我來定義
要什麼目的
遇見都是註定

曾經也對未來感覺過迷惘    是你讓我找到了我
不管明天將抵達任何地方    抬頭會看到星光閃爍

(Keep it all the way)
這顆心為你跳
(一起品嘗這滋味)
快抱緊我你會知道
時間還多(1 time)
也不要再錯過(2 times)
明媚如朝陽的我(3 times)
在對你輕聲地說(baby we gon make it right)

Hey Joey! Let's bring the beat back!

每天充滿驚豔
在哪怕不是晴天
把不同味覺兌現
就算有一點危險

有你在我身邊
每一刻都是新鮮
呼吸都變微甜

玩遊戲 (Put it on now)
想要乘著雲朵背包旅行
看著你(光線圍繞)
定格身邊風景放進心底(Hey hey)
在一起(和你一起) 每一秒都不浪費
Drowning on this love
Everything is so fresh
去旅行(What u say?)
雨滴落在湖面泛起漣漪
在心底(在我心底)
為你記錄每種不同心情(Woo)
在一起(就在一起) 每一秒都不浪費
I Feel so right
Let us get shine

以為廣東歌...點知...

好想知邊個咁喜歡祖兒連呢首都比 5 分

已經20萬hit rate DADADA

唔係好鐘意個MV, 首歌又唔算好難聽, 但唔知係咪同容祖兒唔夾定點,有啲奇怪
Gummy

個曲其實無咩問題
但都 41 歲可唔可以唔好咁姣

點解唔plug DaDaDa

呢個女人居心叵測

喜歡祖兒4首新歌
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

有緣先聽(1分)
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

如果Dadada唔係講打針會唔會好啲
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

好想知邊個咁喜歡祖兒連呢首都比 5 分
kwanie 發表於 2021-8-7 00:03

希望得佢1個

大陸婆
好難聽

成陣支那除

練好D普通話先唱啦
Next

香港已經唔需要你,14憶需要你
一分
再將我相信的如煙火般綻放

懷念當年唱pretty crazy既祖兒

懷念當年唱pretty crazy既祖兒
irenetso_star 發表於 2021-8-7 18:02

好聽過pretty crazy 1fun

DADADA>So Fresh

唔係好鐘意個MV, 首歌又唔算好難聽, 但唔知係咪同容祖兒唔夾定點,有啲奇怪 ...
Gummyjai 發表於 2021-8-7 01:44

MV復古風格有啲似Kelly首打字機
估唔到美祖都咁多一分

估唔到美祖都咁多一分
Serendipity 發表於 2021-8-8 15:45

春卷乜都抄
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

估唔到美祖都咁多一分
Serendipity 發表於 2021-8-8 15:45

個mv logo明顯致敬Say So, 美祖致敬天后

成個唱腔同拍攝手法好中國風

我千又輸

成個唱腔同拍攝手法好中國風

我千又輸
let'sbegin 發表於 2021-8-8 20:57

腳趾都奶埋啦人地 千千抵輸啦

成個感覺好老土

this is a disaster...
好難聽1分
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

成個感覺好老土
波lu 發表於 2021-8-9 13:19

其實係復古。。。近排可能興呢啲,好多人嘅mv都係復古風格,不過so fresh多咗好多JY元素

成首劣質版I Wish咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

不了, 有緣先聽啦

個mv logo明顯致敬Say So, 美祖致敬天后
mikan 發表於 2021-8-8 16:39

「下次會抄得冇咁似」

點解用正體字嘅
1分

咁多拼音,唔想聽

好聽過pretty crazy  1fun
hkwilliamsiu 發表於 2021-8-7 22:56

有冇得投0 分? 浄係容祖兒唱已經負1 分先
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

其實cm 仲有冇藻粉?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

有冇得投0 分? 浄係容祖兒唱已經負1 分先
洗衣王國130 發表於 2021-8-13 19:42

rap 係幾好聽,如果祖祖rap 埋唔知會點

有緣先聽啦

大陸除,不了

出廣東歌好過啦

竟然咁多1分

不了
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

有緣先聽啦

有緣先聽啦
yu_bb 發表於 2021-8-15 22:23

我同祖兒好有緣
所以聽完再聽
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實cm 仲有冇藻粉?
ricnature 發表於 2021-8-13 20:37

hkwilliamsiu 很喜歡早兒的
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

喜歡祖兒但唔plug dadada好失望
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

hkwilliamsiu 很喜歡早兒的
cathay1996 發表於 2021-8-15 22:44

喜歡說祖晨

祖歡喜兒
DM多仔多到覆唔哂

有緣先再聽

無得投
1分 真係不了

支持以後留喺祖國發展, 唔好再返香港爭獎

陳國邦!
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你