返回列表 發帖
呢四首歌好好聽
on07111 發表於 2021-9-12 17:53

太好聽了 百聽不厭
聽到嗰心好溫暖既歌

八月頭已經講過
雙雙 很堅強 玫瑰的故事 如果牆會說話
0:45 - 0:54
boy4dudes 發表於 2021-9-12 16:10

林若寧係因為被  brief 當係gin Lee 最後一首歌黎填 佢先放d 歌名落去

今日睇返D詞,咩係「很堅強的燈」?
I talk a lot of BS.

Congrats Gin!

林若寧係因為被  brief 當係gin Lee 最後一首歌黎填 佢先放d 歌名落去
快劍俠 發表於 2021-9-12 23:05

盡地一煲
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

next plug, thanks
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

RTHK 年尾實有 10 大, 記得叫學友出場表演肉緊式唱功呀!期待!

RE: 日出時讓街燈安睡 - Gin Lee feat. 張學友

回復 208# PoonOn

港台7成投票,ginlee未必足夠票
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

知呀,但學友有國內fans 投票 夠數啦
回復  PoonOn

港台7成投票,ginlee未必足夠票
on07111 發表於 2021-9-13 13:03

Wow 歌神唱日出時破左粒音 11:34 係 Gin Lee 定 TVB 腳頭差

3:20左右,153話學友係為了Gin嚟表演,之後好似又講多咗次,唔知佢係認真定亂up

中間仲有153講唔出Gin個名

3:20左右,153話學友係為了Gin嚟表演,之後好似又講多咗次,唔知佢係認真定亂up

中間仲有153講唔出Gin ...
jcbartleby 發表於 2021-9-13 14:41
153 講唔出 Gin Lee 個名, 7:03 仲要咸豬手博佢懵
之後又話個女主持穿低胸, 繼續亂 up 野, 可能食錯藥.
Gin Lee 個樣好尷尬.

"張學友唱得一如既往地好 Gin Lee穩定度都好犀利…而家香港樂壇活躍嘅女歌手,得佢拍得住學友表演嘅質素"

"學友壓場感贏哂,狀態顛峰。Jin Lee 唱功都Awesome!"

"歌神即係歌神,好精彩,巨星真係壓台感好強 睇得出佢好錫Gin Lee!!"

TALENT ALWAYS WINS
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

angelicdestiny 發表於 2021-9-12 23:12

街燈屹立不倒,很堅持很堅強地每日發光發熱,照亮每個人

angelicdestiny 發表於 2021-9-12 23:12

堅強的Gin,,,準備退出樂壇(2

年後復出)
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

Wow 歌神唱日出時破左粒音 11:34 係 Gin Lee 定 TVB 腳頭差
boy4dudes 發表於 2021-9-13 14:27

友兒應該係想向高難度歌曲《破相》的完美破音致敬

個人覺得得dance同放煙火唔足夠,同上次開錯燈差唔多,希望下次有埋雜技馬戲團睇,同唔駛比咁多镜頭比歌手,可以拍多d優美的舞姿

Gin Lee啱晒D老餅

友兒應該係想向高難度歌曲《破相》的完美破音致敬
個人覺得得dance同放煙火唔足夠,同上次開錯 ...
on07111 發表於 2021-9-13 21:49
153 好落錢整左個噴火台俾 Joyce 唱 @princejoyce, 好有 MIRROR Warrior MV 個 feel, 少左錢俾歌神同 Gin Lee 個台

https://www.youtube.com/watch?v=I4cDneU6IiU

個thumbnail乜事
nicknicknick 發表於 2021-9-13 22:00
肥面大媽陶醉食雪糕

153 好落錢整左個噴火台俾 Joyce 唱 @princejoyce, 好有 MIRROR Warrior MV 個 feel, 少左錢俾歌神同 Gin L ...
boy4dudes 發表於 2021-9-13 21:59

欣宜話晒係故人之女,煎上了咁多節目,153都講唔到佢個名

希望gingin下首keep到呢個水平

欣宜話晒係故人之女,煎上了咁多節目,153都講唔到佢個名
jcbartleby 發表於 2021-9-13 22:16

上左咁多節目,開咗燈最高都係得第柒,優秀選又冇份究竟堅李仲係咪大台搶手貨,定係犧牲品

講開欣宜,佢係咪同契哥學友唔啱?

上左咁多節目,開咗燈最高都係得第柒,優秀選又冇份究竟堅李仲係 ...
on07111 發表於 2021-9-13 22:18

希望可以出個2021重錄版

希望可以出個2021重錄版
梨胃言 發表於 2021-9-13 22:22

睇黎我又成功推介左一首幸兒金曲俾cm會員

上左咁多節目,開咗燈最高都係得第柒,優秀選又冇份究竟堅李仲係 ...
on07111 發表於 2021-9-13 22:18

多項選擇題

煎煎係___。
A. 搶手貨
B. 平貨
C. 蝕本貨
D. 犧牲品

原來呢首歌拎咗美國的星島流行音樂榜冠軍,恭喜Gin Lee成為中國[]香港冠軍同美國冠軍希望遲啲拎埋加拿大冠軍同俄羅斯冠軍

Source:http://www.chineseradio.com/main ... %E6%A8%82%E6%A6%9C/ date:06/09/2021 time:38:50

Gin Lee已經累積297分
只要多3個人投1分就有300分了
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

你最大的本事就是把不好聽的歌唱得好聽..

Gin Lee真係唱得好好

原來隻歌係8月5號三罷兩周年正式推出
咁隻歌就更加有意思 更加感動
呢兩年香港變化真係好大

講開欣宜,佢係咪同契哥學友唔啱?
angelicdestiny 發表於 2021-9-13 22:19

唔講唔記得係佢契哥但佢地少交流就真

講返隻歌
呢首歌好90年代feel.....
唔係唔好但好舊既感覺

好聽, 兩個都唱得好好, 歌詞又唔錯

原來隻歌係8月5號Pretty Crazy世界巡迴演唱會兩周年正式推出
咁隻歌就更加有意思 更加感動
呢兩年祖兒變化真係好大

喜歡祖兒
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

on07111 發表於 2021-9-16 23:11

走出了競技場 拍翼迴翔
沖得破四面牆 放大思想

獨唱版依段真係好奇怪

都係學友版好聽d 支持友仔

想聽友兒solo

好聽 但兩把聲有d唔夾

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

boy4dudes 發表於 2021-9-13 14:27

煎煎好聰明,知道自己把聲唔夠歌神響,第一段副歌先聲奪人

八月頭已經講過
雙雙 很堅強 玫瑰的故事 如果牆會說話
0:45 - 0:54
boy4dudes 發表於 2021-9-12 16:10

好假

幸兒太美

支持靚女幸兒
MV就快800K views

藝人楊秀惠(Vivien)今日(17日)出Post透露同靚女朋友慶祝生日,細心一睇發現呢餐飯嘅「飯腳」有Gin Lee(李幸倪)、廖子妤、林宣妤同龔柯允,不過呢5個人喺娛樂圈各自有唔同發展嘅領域,聚集埋一齊點睇大纜都扯唔埋,但其實佢哋之間原來有個微妙嘅共通點,就係家鄉都係馬來西亞,實行可以組隊做「馬國5人幫」!

Vivien留言話佢哋都係一班喺香港努力拼搏、但因為疫情搞到好耐都冇法回鄉嘅馬來西亞女生,因為思鄉,所以聚埋一齊大歎馬來西亞美食︰「講着我們熟悉的語言,提早慶祝中秋節的同時,也慶祝Malaysia Day,和補祝Gin Lee的生日。期待下次再聚。」字裏行間充滿愛,離鄉別井工作互相扶持,團結就係力量!

支持靚女幸兒
MV就快800K views

藝人楊秀惠(Vivien)今日(17日)出Post透露同靚女朋 ...
梨胃言 發表於 2021-9-18 14:05

好彩冇拿督個女

5分好似突然多咗好多
之前一直都係22-23%

我喺度諗其實呢首真係featuring 咩
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

我喺度諗其實呢首真係featuring 咩
ricnature 發表於 2021-9-19 14:17

美中不足2.0,證明環球無放棄Gin Lee

5分好似突然多咗好多
之前一直都係22-23%
梨胃言 發表於 2021-9-19 14:05

希望5分多過1分,話比環球聽佢地無做錯

希望5分多過1分,話比環球聽佢地無做錯
on07111 發表於 2021-9-19 15:53

又多咗1個5分
係咪Gin Lee自己投

又多咗1個5分
係咪Gin Lee自己投
梨胃言 發表於 2021-9-19 16:20

同 敢 39個5分仲有距離

張學友喺呢首歌係 guest appearance 嘅身份出現
featuring 冇乜問題