返回列表 發帖
沒一個歌手比Gin Lee岩唱呢首歌,貫徹Gin Lee一貫風格

又係時候重温美Gin環球金曲

1.敢 ...
on07111 發表於 2021-8-8 22:26

有好多無聽過 我果然無你咁中意gin

首歌應該叫<鬥大聲 > 兩個把聲完全唔夾

聽到gin出盡奶力唱鄧佢辛苦 好少情況佢出奶力唱都唱輸 學友出五成力已經完勝 令我諗起下面段片 不過今次到gin俾學友KO

其他話娘果d唔講喇 已經成為佢個人風格 講多無謂

究竟Eric Kwok 浪費咗幾多個人才?
Luna 發表於 2021-8-10 09:33

Eric Kwok d 歌有份捧紅eason同kay喎

好聽但好悶好快就唔想loop
2fun
Daabinlo 發表於 2021-8-10 18:22

好聽都2分? 反gin喔?

EK仲有話「我經常同Duncan講, 每做一首歌都當作係最後一次......」「......這首歌是關於一個非常努力的人, 努力好多年, 很多事都係事與願違, 但都繼續努力, 直到某一刻, 覺得真係需要休息一下」
boy4dudes 發表於 2021-8-10 18:06

EK根本就講左gin係環球既際遇出黎

呢隻歌既反應又示範Gin Lee派台歌公式
第一版劣評如潮
第二三版越來越多好評

Um...好似近三首都翻唔到盤{ ...
on07111 發表於 2021-8-11 06:14

通常第二版開始會有一班人圍爐 但今次都潛晒水

反而覺得學友呢首唱得唔好,太用力
首歌本身已經老土,唱法顯得更加有年代感
Gin 獨唱應該會好聽啲啲啲啲 ...
616.1314 發表於 2021-8-11 01:51

學友個用力唱法已經係佢signature 係佢style

Gin係咩style?

gIngin 原來打從心底鍾意首歌
要反佢了
WZA111 發表於 2021-8-11 21:50

D fans係要腦補佢唔中意首歌 心理先平衡一d

今次《日出時讓街燈安睡》以一個奮鬥了一生但還未達到心中成就的人作故事藍本,雖然還未取得成功,但他選擇休息一會才發現自己錯過了身旁美好的事物。Gin說:「我覺得這首歌適合不同年齡的人,因為到了不同人生階段都會想停一停,審視自己正在走的路。」Eric亦覺得只要生活在大城市,面對各種競爭而沒有時間享受人生的人都會有共鳴。而學友覺得,人在不同階段都有想放棄的心,但這念頭卻能化為堅持下去的動力,他說:「我覺得這首歌寫得很好的地方是,一個放棄的念頭出現了,每人都有不同得選擇,我亦曾想過是否要放棄,但回頭想想我還能做甚麼呢?在不同階段都會有機會出現放棄的念頭,但它正好讓你檢視自己,才選擇堅持。
on07111 發表於 2021-8-13 12:21

老套到 成間公司知唔知個市場需要d咩
其實依d人生大道理係依家個社會唔算脱節咩? 點解無人話佢離地?

OMG, which one of y'all wrote this? 佢叫fans唔好放棄佢但係聽佢口氣公司已經放棄左佢 ...
angelicdestiny 發表於 2021-8-21 23:38

個fans都無話放棄(佢) 佢自己叫人唔好放棄做乜勁

呢首聽厭了,希望有李幸兒八月新歌
on07111 發表於 2021-8-27 13:17

可以聽下幸兒12年前新歌犧牲品 同4年前新歌型人道

我gin又贏 希望gingin出多幾首咁既90年代金曲攞多幾首雙周冠
同其他四大天王合唱 俾佢地痴下雙周冠

「多年前GIN同吳雨霏一齊喺某間club做live,當時個個都剩係識kary,GIN唱 ...
梨胃言 發表於 2021-9-10 22:48

乜gin lee依家先紅咩?當之前三連銀係死?

2:38 連續拿三年是難過拿一次金獎的
John 發表於 2021-9-11 00:10

所以攞完gin就功成身退

都正常既
通常連銀完都要冷靜期 轉一轉運先
某歌手四連之後都要轉做濕身女人/沐浴巨星先攞到啦 ...
JasOh103 發表於 2021-9-11 21:15

期待gin 2025年既表現

Kay 12/13 vs Gin 19 跨年+國語
Kay 14 vs Gin 20 概念大碟
Kay 15 vs Gin 21 全城hit爆男女合唱歌

期待 ...
JasOh103 發表於 2021-9-11 21:22

你唔咁比都唔覺阿gin有大公司backup 都比唔上阿key做獨立歌手果陣

支持李幸兒做獨立歌手!x2 簽大公司埋沒左gin lee

希望可以出個2021重錄版
梨胃言 發表於 2021-9-13 22:22

睇黎我又成功推介左一首幸兒金曲俾cm會員

希望gingin下首keep到呢個水平

上左咁多節目,開咗燈最高都係得第柒,優秀選又冇份究竟堅李仲係 ...
on07111 發表於 2021-9-13 22:18

多項選擇題

煎煎係___。
A. 搶手貨
B. 平貨
C. 蝕本貨
D. 犧牲品

on07111 發表於 2021-9-16 23:11

走出了競技場 拍翼迴翔
沖得破四面牆 放大思想

獨唱版依段真係好奇怪

都係學友版好聽d 支持友仔

呢隻歌好恐怖
冇乜點聽都記得啲melody
jasonng 發表於 2021-9-21 01:31

可能係因為你已經聽左好多次Eric Kwok咁樣既曲式啫

首歌youtube有888k播放率了,仲多個AK嘅citypop 84萬播放量,恭喜gIn Lee 有多一首big hit ...
on07111 發表於 2021-9-22 20:46

今次gin粉唔該爭氣d 唔好啱啱過1百萬views就停

不過今次唱完live之後真係keep住有trending
比起 敢 無啦啦咁多views冇咁多水份 ...
JasOh103 發表於 2021-9-29 10:45

懷念 雙雙 個震驚60億人既youtube view走勢

當年雙雙上到 40萬左右就無力再上
之後突然間 U-turn 爆升到過百萬
616.1314 發表於 2021-9-29 15:45

仲有冇張圖

呢張頂住先。主要原因應該係3月出左新歌月球下的人,所以gin fun聽新歌? ...
on07111 發表於 2021-9-29 16:59

可能係果段時間宣傳資源投放不足

自我感覺還好後最高views
女銀Confirmed
Gin Lee 李幸倪 -《日出時讓街燈安睡 (feat. Jac ...
梨胃言 發表於 2021-10-1 13:36

證明環球行啱條路

以後唔好出幸福門依d垃圾歌 出多幾首日出乜乜乜仲受歡迎

正能量好岩gin fun,聽完個人後生十年
on07111 發表於 2021-10-2 00:24

應該好多小朋友聽完Let It Go之後變咗Gin粉
可能未夠10歲
梨胃言 發表於 2021-10-2 00:26

環球應該聽下真正民意
事實gin fans係鐘意日出前乜乜乜依類歌多過幸福悶既
唔好俾CM少數人誤導