返回列表 發帖
呢歌都唔錯
不過姜咁多首歌最like都係孤獨病

其實幾好
始終姜把聲夠特別
終於可以認同佢唔行AL嗰種跳舞快歌都係一個good path

Phil幫佢作曲嘅兩首都唔錯

未投到票, 5 分。 好有共嗚。 頭幾日聽一次喊一次
Irene

冇得投票 想比五分
首歌感染力好勁~

好欣賞佢 不甘於平凡 勇於表達自己

未可以投票
5分

近期鏡歌最好依首 又有意思

幾好聽 可以間唔中聽下
未有得投票俾4分
那陣時不知道 置身的日子都發亮

姜d歌唔錯,今次真感情流露,4分

這首歌姜b能夠流露出對已去世的好友的感情,投放左真感情去唱這首歌,是一首既感動又好聽的歌,5分。

睇得出好多姜糖專登開新account撐偶像,勁呀!

姜濤啲歌,越新嘅歌聽嘅次數就越少,由一開始聽過百次到最近嘅依首只是聽了一次(好似一次都未聽完)就唔想再聽。

無論曲風點變,都係三年如一日嘅唱法,悶 悶 悶 !

觀眾緣好到爆但實力未夠,sell逝去嘅友情係好‘聰明’嘅做法,雖然感情表達欠缺,但是觀眾年齡層面廣,每個人都會代入自己嘅經歷有不同嘅感覺。

希望姜濤唔會辜負香港人嘅愛戴。

個編曲完美 表達到首歌既意境!!!
潛水咁耐都專登上水讚!!!!
潛水。。。。

幾感動,加油

Phil啲曲

Phil啲曲
Nobodyyy 發表於 2021-8-29 15:34

兩次同姜濤合作都好聽
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唱歌同把聲真係唔好聽, 喺喉嚨椗咁

兩次同姜濤合作都好聽
John 發表於 2021-8-30 23:48

抒情,溫婉動人。
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

5分 進步大

暑假呢堆歌入面算係唔錯嘅其中一首

有一種唔同風格 有感情 希望 更加多人認識佢的歌

真係全日狂聽

好有感染力 可以蓋過其他缺點
5分

佢係黐脷根定係啲鄉音?! 三年都冇改進...

佢係黐脷根定係啲鄉音?!  三年都冇改進...
miinlok 發表於 2021-10-8 09:51 AM

應該純粹懶音啩....edan嗰啲先係鄉音
不過呢首真心喜歡!phil兩首曲都好啱姜唱

好聽

應該純粹懶音啩....edan嗰啲先係鄉音
不過呢首真心喜歡!phil兩首曲都好啱姜唱 ...
tyli 發表於 2021-10-8 09:58

懶音啦 但佢唱呢首咬字進步咗好多啦?反而edan咬字仲差咗

都唔錯, 頭幾天聽一直在想哭的情緒
4分