返回列表 發帖

[Sep/2021] 《你尚未成為的》 Hocc Shouson Live 2021

《你尚未成為的》
Hocc Shouson Live 2021
日期:2021年9月8-12日(8pm)| 9月11-12日 (3pm)
地點:香港藝術中心壽臣劇院
票價:HKD $680 (全場劃一票價)

門票將於8月13日早上10時公開發售
購票連結:https://goomusic.kktix.cc/events/hocc2021

優先預購 : 8月12日 - Goomomoon.com會員限定

Source: goomusic fb

基本上無咩可能買到 ....
得700 張飛好似

1.佢真係覺得自己係歌手?說好的碟同歌??
2.個場咁細都唔expect買到飛 不過分分鐘係收山騷
陳蕾食咗喉糖未?

2.個場咁細都唔expect買到飛 不過分分鐘係收山騷 ...
stephybest 發表於 2021-8-11 08:34

上年出咗首國語無plug
佢唱係退步咗個爛船都有三分釘

2.個場咁細都唔expect買到飛 不過分分鐘係收山騷 ...
stephybest 發表於 2021-8-11 08:34

尋晚佢個post話有首新廣東歌叫 你尚未成為的,會係演唱會唱

但今朝再睇已經delete咗會係演唱會唱果句, 唔知係咪無時間搞所以都係唔唱

阮民安開麥花臣,何韻詩開壽臣,十年前你話香港變成咁,真係冇人信

又話做碟
又話全碟填詞
由上個紅館講到而家

又話做碟
又話全碟填詞
由上個紅館講到而家
kwanie 發表於 2021-8-11 17:06

16年講到而家
陳蕾食咗喉糖未?

阮民安開麥花臣,何韻詩開壽臣,十年前你話香港變成咁,真係冇人信
powerful 發表於 2021-8-11 12:37

突然諗起十年前係十週年舞台劇賈寶玉
即係今年都已經出道廿年

即係今年都已經出道廿年  ...
mc) 發表於 2021-8-11 21:14

廿年搞壽臣
唉… 佢都走左好多數 幾時有新歌牙

即係今年都已經出道廿年  ...
mc) 發表於 2021-8-11 21:14

係喎,我都有入場睇賈寶玉,今年係廿周年呀

廿年搞壽臣
唉… 佢都走左好多數 幾時有新歌牙
小伙子. 發表於 2021-8-11 22:14

佢係FACEBOOK POST 有REPLY 我話有新歌GA..   同埋之前首神奈川沖浪去 去左邊?

佢係FACEBOOK POST 有REPLY 我話有新歌GA..   同埋之前首神奈川沖浪去 去左邊? ...
快劍俠 發表於 2021-8-12 09:50

其實佢都同Ivana一樣變咗年度歌手(一年一歌)Lol,不過好理解因為佢咁多嘢要兼顧。
一陣就預售了,希望買到。

其實佢都同Ivana一樣變咗年度歌手(一年一歌)Lol,不過好理解因為佢咁多嘢要兼顧。
一陣就預售了,希望 ...
Serendipity 發表於 2021-8-12 12:20

之前有一排都覺得佢做太多唔關唱歌事GE 野 少少脫左粉但現在咁GE 形勢只要佢仲有得唱落去都會支持佢..

之前有一排都覺得佢做太多唔關唱歌事GE 野 少少脫左粉但現在咁GE 形勢只要佢仲有得唱落去都會支持佢.. ...
快劍俠 發表於 2021-8-12 14:47

我都覺得之前佢做太多非唱歌類嘅嘢,不過都冇脫粉,再出歌就會默默支持。其實都冇辦法,就算唔係社會環境,佢要一手一腳就多咗好多嘢要做,除咗創作仲有admin嘢,速度自然慢好多。

已買飛,期待演唱會!

香港打壓阿C唔肯批場地畀佢,如果要開大啲場可能只能夠去海外。。祝各位扑飛好運!
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

無諗過要答問題,但好彩答完都仲買到9/9 Row B

買唔到....
SAMMI 三米

無諗過要答問題,但好彩答完都仲買到9/9 Row B
阻住 發表於 2021-8-13 10:16

要答咩問題?
陳蕾食咗喉糖未?

要答咩問題?
stephybest 發表於 2021-8-13 12:35

Hocc呀媽稱呼係咩

Hocc 過曬氣 佢開紅館 1 場爆唔爆 ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

洗衣王國130 發表於 2021-8-13 14:32

2016 年自資開四場都爆 過埋19年你話呢

2016 年自資開四場都爆 過埋19年你話呢
just11256 發表於 2021-8-13 16:22

謝安琪應該爆!開夠十場都得!(學何詩咁開細場)
陳蕾食咗喉糖未?

香港人要珍惜阿C阿K呢類歌手,至於人壽人瑞就,算吧啦

《你尚未成為的》
網上直播
Hocc Shouson Livestream
日期:12/9/2021(日)
時間: 8pm

Goomomoon.com 會員限定直播 (可重溫)
會員月費 (Tier2):$32USD (約$250HKD)

KKTIX 直播 (一次性)
票價:$320HKD

門票將於8月26日早上10時公開發售
KKTIX購票:https://bit.ly/hoccshousononline

洗衣王國130 發表於 2021-8-13 14:32

擔心吓你偶像先咯!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

擔心吓你偶像先咯!
cathay1996 發表於 2021-8-25 18:02

佢開Moov live 一場都8000 人 一票難求
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

《你尚未成為的》
網上直播
Hocc Shouson Livestream
日期:12/9/2021(日)
時間: 8pm

Goomomoon.com 會 ...
阻住 發表於 2021-8-25 16:11

有點擔心佢開唔成, 唱唱吓會唔會俾人捉走咗

佢開Moov live 一場都8000 人 一票難求
洗衣王國130 發表於 2021-8-25 20:05

邊個?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

被取消咗

慘。。開個騷都難。。
陳蕾食咗喉糖未?

唉...壽臣都咁 其他場地會更難
其實可以預見政治敏感嘅歌手要book場地搞show只會越黎越難

好慘,佢係咪要諗下離開香港其實

好慘,佢係咪要諗下離開香港其實
jcbartleby 發表於 2021-9-1 11:26

已經入咗黑名單
唔會走到㗎喇
DM多仔多到覆唔哂

開show前幾日先黎被取消,擺明玩野
仲衰過唔批
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

開show前幾日先黎被取消,擺明玩野
仲衰過唔批
hehe 發表於 2021-9-1 12:25

咪係囉。。。玩9何詩咁。。都好癡線
陳蕾食咗喉糖未?

阮民安點
再將我相信的如煙火般綻放

若是隻蝸牛 請你馬上舉手獻生

讓那蝸牛遊行遊進櫃裏
天鵝湖移民水杯裏
搬到這裏 陪我們定居
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

讓那蝸牛成群行過枱面
衣櫃入面藏著花園
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

goomomoon已冧, 要用backup link睇...

入唔到 lol

歌單
20:10開場
1. 在青木原的第三天
2. 光榮之家
3. 沙
4. 出走太平洋
Talking
5. Ecoutez-Moi
Talking + 讀留言
6. 天使藍 (Acoustic Angel)
Talking
7. 是有種人
Talking
8. The Sun in Me (廣東話新歌,未完成版本,歌詞Work in Progress)
9. 我總是想像你離開後的日子

10. 金剛經
11. 茫茫
12. 光明會
13. 問我 (with 明哥)
Talking with 明哥
14. 今天世上所有地方 (by 明哥)

15. 不眠皇后
16. 韻律泳
17. 夜半敲門
18. 代你白頭

19. 千千萬萬個我
20. 舊約
21. 親愛的黑色
Talking (介紹Band)
22. 妮歌
Talking (鳴謝名單)
23. 極夜後
24. 月光寶盒

安可
25. 你尚未成為的 (新歌)

23:14 出credit
23:16 完場

Backup link都唔得

睇怕我都係等重溫

用backup link暫時無問題

狀態好好!

冇冷氣好熱wor

會唔會中暑

其實佢換返件tee繼續唱應該無人介意...