返回列表 發帖

[Sep/2021] Dear Jane Pendulum Tour 2021

匯泉國際 Presents Dear Jane Pendulum Tour 2021

東亞銀行信用卡獨家優先訂票
演唱會日期​​:2021年9月22-24日
時間​​​:8:15 p.m.
地點​​​:紅磡香港體育館
票價​​​:HK$780 / HK$580 / HK$480 / HK$300

*** 優先訂票日期​:2021年8月25 - 27日
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Cctvb原來逼過Tim老婆整容
再將我相信的如煙火般綻放

回復  misterben111

我都寧願佢哋唔請嘉賓去唱返punk琴晚兩條女唱My Happy Ending 真係O 咗嘴 ...
ryandroid 發表於 2021-9-26 00:51

其實演唱會唔一定要嘉賓 尾場先唱punk可能係驚場場唱好快爛聲
「微笑之中 接受還未有 答案。」

回復 135# misterben111

我都寧願佢哋唔請嘉賓去唱返punk琴晚兩條女唱My Happy Ending 真係O 咗嘴

今晚冇嘉賓?
JJJA 發表於 2021-9-26 00:02

冇呀 多咗三首快歌仲開心

Dear Jane 25/9

20:31 開場
最後一間唱片舖
Yellow Fever
Talking
不許你注定一人
到此為止
無可避免
Talk ...
misterben111 發表於 2021-9-25 23:33

今晚冇嘉賓?
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

Dear Jane 25/9

最後一間唱片舖
Yellow Fever
Talking
不許你注定一人
到此為止
無可避免
Talking
永遠飛行模式
也許我不會活多一歲

身體語言 (feat. Miss Janny)
給防護罩一吻 (feat. Sophy)
人類不宜飛行
哀的美敦書

- 木結他Session -
Talking
別說話
Talking
草戒指
Talking
愛的呼喚
Talking
世上唯一雙細胞

I Wish (Jackal) / 神奇的糊塗魔藥 (Nice) / 網絡安全隱患 (Howie) / Let It Go (Tim)

最後一次
未開始已經結束
Talking
經過一些秋與冬
只知感覺失了蹤
Talking
哪裡只得我共你
Talking
二十年後的歌 (10th Anniversary Version)

Encore
VCR (Gamma Live)
遠征
Talking (鳴謝名單)
聖馬力諾之心 (噴歌詞書籤)
銀河修理員

Encore 2
羽毛鱗刺
放大假
男兒當大打交
23:28完場

原本華納留比fiona?
joey2009 發表於 2021-9-25 21:39

我都係睇前面大家啲留言乍

今晚係咪冇嘉賓
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友

會唔會因為臨時臨急叫佢地做今次個show
無乜時間預備/設計rundown
又得一個月時間賣飛 預左街客多
所以end  ...
masterdragon 發表於 2021-9-25 16:39

原本華納留比fiona?
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

四首七字歌連住係咩run 絕句
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

會唔會因為臨時臨急叫佢地做今次個show
無乜時間預備/設計rundown
又得一個月時間賣飛 預左街客多
所以end up都係big hits為主

第二首就隊支咪出去唔唱係咩玩法..
hehe 發表於 2021-9-25 02:07

錢已收 又唔想咁辛苦 就叫大家一齊合唱 唱畀佢地聽

第二首就隊支咪出去唔唱係咩玩法..
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

今晚嘉宾:Janice & Jill
moxy 發表於 2021-9-24 23:02

家姐一開聲就秒殺個妹
I talk a lot of BS.

今晚嘉宾:Janice & Jill
無力將天氣逆轉。

今日24/9木結他session: 別說話/一去不返/草戒指/世上唯一雙細胞

此消息當真嗎?
Kenny 發表於 2021-9-24 09:07

我都唔知真定假

個rundown廢到
剩係想入場聽第10首

隔離壇傳緊小薯茄
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

rundown 都幾悶.. 聽得出ar tim 自己都唱到悶.. 好多位flat 晒唔想唱咁. 叫人大合唱

DJ TG傳緊聽日Janice
misterben111 發表於 2021-9-24 00:44

此消息當真嗎?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

有冇機會之後會有融姨出場
vinn1127 發表於 2021-9-24 00:37

冇
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

vinn1127 發表於 2021-9-24 00:37

DJ TG傳緊聽日Janice

今晚有冇咩唔同?
misterben111 發表於 2021-9-23 22:57

兩首歌轉咗,不明來電第一次出現

1. 最後一間唱片舖
2. Yellow Fever
Talking
3. 不許你注定一人
4. 到此為止
5. 無可避免
Talking
6. 永遠飛行模式
7. 也許我不會活多一歲
8. 2084

9. 身體語言 (feat. Miss Janny)
10. 給防護罩一吻 (feat. Sophy)
11. 人類不宜飛行
12. 哀的美敦書
- 木結他Session -
Talking
13. 別說話
Talking
14. 不明來電
Talking
15. 草戒指
Talking
16. 世上唯一雙細胞
—-

17. I Wish (Jackal) / 神奇的糊塗魔藥 (Nice) / 網絡安全隱患 (Howie) / Let It Go (Tim)
18. 集合吧! 地球保衛隊 (with C AllStar)
Talking with C AllStar (嚟緊會係個電視節目做crossover)
19.留下來的人 (by C AllStar)

20. 未開始已經結束
Talking
21. 經過一些秋與冬
22. 只知感覺失了蹤
Talking
23. 哪裡只得我共你
Talkimg
24. 二十年後的歌 (10th Anniversary Version)

安可
VCR (Gamma Live)
25. 遠征
Talking (鳴謝名單)
26. 聖馬力諾之心 (噴歌詞書籤)
27. 銀河修理員
23:20 完場

今晚C Allstar做嘉賓
阻住 發表於 2021-9-23 22:16

今晚有冇咩唔同?

今晚C Allstar做嘉賓

第一隻碟o既歌一首都冇
男兒當打交,放大假咁正都唔玩
qwerzx 發表於 2021-9-23 08:41

第一場原本有咖啡因眼淚 可能反應唔好都轉咗歌,我都想聽多啲快歌,琴晚睇完以為自己去咗Neway,由頭大合唱到尾,氣氛好舞台設計好但歌單唔收貨

最後一次/一去不返 都應該多街客識 點解唔唱 呢兩首算係hit得嚟幾鍾意嘅

個歌單應該都主要以街客為主 都唔會預有啲咩sidetrack

身為多年fans嘅我,想聽100啲歌呀,買咗5場飛呀極度唔like個歌單
Infinity & Eternity

呢個rundown應該真係會睇到訓著
有frd買左,但話自己無聽開,問佢咁點解會買,佢話驚呢啲演唱會而家唔睇 ...
sampras625 發表於 2021-9-23 10:42

當年好似係主打歌佢地係咪玩首首冇乜分別o既歌就開心

想聽深化危機/Goodbye下次要有

三部曲可以放入雪櫃啦下次咁多big hits夠啦 ...
stephybest 發表於 2021-9-23 10:10

到此為止最唔應該唱lol
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

第一隻碟o既歌一首都冇
qwerzx 發表於 2021-9-23 08:41

呢個rundown應該真係會睇到訓著
有frd買左,但話自己無聽開,問佢咁點解會買,佢話驚呢啲演唱會而家唔睇遲下無得睇呀嘛
我心諗,唔係以為Dear Jane呢啲就叫好反叛遲早會俾政府ban下話
仲話希望歌單大路啲,因為佢真係淨係識最hit嗰幾首
入場觀眾都係咁嘅質素,你叫佢地仲點敢唱side track
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

想知入場聽一晚情歌嘅感覺係點

唱side少少既話 得三個觀眾/七個觀眾買飛
都知佢地要唱咩歌 觀眾先會買飛入場啦
魂冇影啲歌真係好難聽

見到個list都訓著

想聽深化危機/Goodbye下次要有

三部曲可以放入雪櫃啦下次咁多big hits夠啦
魂冇影啲歌真係好難聽

想聽富上代

第一隻碟o既歌一首都冇

睇完 RUNDOWN 真心覺得可以唔洗睇都 OK

估唔到係咁先啦會跑出 搶先登上紅館

今晚有無可避免 想睇今晚
samxdxd 發表於 2021-9-22 23:28

半首unplugged only

DearJane 22/9

最後一間唱片鋪
YellowFever
不許你註定一人
到此為止
永遠飛行模式

寧願當初不相見
也許 ...

misterben111 發表於 2021-9-22 23:15

今晚有無可避免 想睇今晚

DearJane 22/9
20:30 開始
最後一間唱片鋪
YellowFever
不許你註定一人
到此為止
永遠飛行模式

寧願當初不相見
也許我不會活多一歲

身體語言 (ft Missjanny)
給防護罩一吻 (ft Sophy)
係咁先啦 (ft MC $oho & KidNey Kayan9896)
人類不宜飛行
哀的美敦書

Unplugged
無可避免
別說話
終點的擁抱 (Howie)
世上唯一雙細胞

I wish(Jackal)/神奇的糊塗魔藥(Nicea)/網絡安全隱患(Howie)/Let it go(Tim)

未開始已經結束
經過一些秋與冬
只知感覺失了蹤
哪裡只得我共你
二十年後的歌

Encore
遠征
聖馬力諾之心
銀河修理員
23:07完

街客會好鐘意
魂冇影啲歌真係好難聽

??????有融e咩
samxdxd 發表於 2021-9-20 23:36

係觀眾席見到
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

阿Tim好靚仔

係咪唔會再有機會聽到最初期啲快歌?