返回列表 發帖
時光倒流一句話/是但求其愛/惡夢經/開燈熄燈/midsommar/Lay On My Shoulder/Lay On My Shoulder(2)/我在流 ...
Yan 發表於 2021-8-23 19:08

謙謙 fans
如果第三位係 最不喜歡處女座 就好了。。。

第17位好聽

其實是否任何人都可以分享自己的chart?
如果係,小弟也想由9月開始分享
ayckwan 發表於 2021-8-24 17:31

支持!

Long's Music Picks 2021 WEEK 35

2021 冠軍歌:

Week 01 - 13 : Summer Day Is Gone / 開燈。熄燈(熄燈版)/ Little Darling / Lay On My Shoulder / 約定的夢幻島 / 我在流浮山滴眼水.jpg / 從何時變得不可能 / 那陣時不知道 / 暗戀家 / CityPop / Find You / Find You / 10,000 ft.

Week 14 - 26:白眉 / 因講了出來 / Master Class / 思念即地獄 / 幻象 / 無覓 / It's OK To Be Sad / Temporary / 告別式 / I Wish / Serenade / 浪漫石 / 信心

Week 27 - 39:漂流號 / 回到12歲 / 先哭為敬 / Ciao / 深夜浪漫 / 輕盈 / 開窗 / 螢 / honest

RKLWNWPKSongTrend
01100601honest - Gareth.T05>02>03>02>10>01
02XX0102每次你走的時分 - my little airportNEW>02
03020302係咁先啦 - MC $oho & KidNey04>02>03
04030403無名故事 - Kendy Suen04>07>03>04
05080205荊棘海 - 泳兒08>05
06040304La La Hey Hey 歌 - 關勁松的Astrology08>04>06
07050401開窗 - 王嘉儀02>01>05>07
08060206How Many Times - MC / 馮允謙06>08
09070207逐個逐個 - Jan Curious07>09
10XX0110難道喜歡處女座 - 林家謙NEW>10
OUT:
XX010201螢 - 鄭秀文05>01
XX090701深夜浪漫 - 張蔓姿04>02>02>01>06>03>09

歌曲推介
給妳們 - 萬芳

真的很美很美的一首歌
令我體內的老靈魂深深受感動

我們牽著手,小心的慢慢走,
妳的白髮飄上我的臉,
我笑了,想起妳的馬尾,也曾經拂過我的當年。

睇嚟謙謙嘅氣質吸引到榜主
Yan 發表於 2021-8-26 23:21

純粹討厭處女座 歌名講中咗我心聲
有幾下幾正....

今周感覺有點意料之外
on07111 發表於 2021-8-26 23:18
係咪講緊 out 咗螢
太多歌要自 plug 冇辦法
喜歡謙B

No.10 who?
bagfgfcde 發表於 2021-8-26 23:25

你偶像
唱拋物線嗰個

ne呢首out嗰首bad taste到
JasOh103 發表於 2021-8-27 14:25

MLA 好慘

可能下個禮拜調轉呢...

又可以上了
btw 搬 當年好似都係自 plug
on07111 發表於 2021-8-27 16:34

可以密切期待下個禮拜 係呀 搬係自 plug 仲有冠 + 上咗五個禮拜
勁過有 plug 嘅 So CLS

QUAN's CHART 2021

冠軍歌 Lay On My Shoulder / 惡夢經 / 幽靈! 幽靈! (Lost in Translation) / Lay On M ...
weiquan 發表於 2021-8-27 22:58

處女謙喺邊度…

歌詞差評
我係白羊 但我都好纖細糾結...
weiquan 發表於 2021-8-27 23:06

講得好
我係摩羯都有同感

萬芳得評審團獎好可惜
chachacharlie 發表於 2021-8-29 17:47

真係好可惜
我喊咗一個禮拜