返回列表 發帖
全壇期待 gocrazy 以真實身分 (契契 fans) 重返 cm
WZA111 發表於 2021-9-18 01:09

自從鏡仔喺香港爆紅後就冇乜見過呢位會員

全壇期待 gocrazy 以真實身分 (契契 fans) 重返 cm

唔好幫契契招黑啦=,=
John 發表於 2021-9-18 00:45

係咪GxCxxxx開嘅新a/c

唔好幫契契招黑啦=,=
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

唔知acoustic version幾時出呢

.

嚴重人歌分離... 後面唱得好吃力,結果極度凌亂,完全聽唔出首歌去到邊個layer

唔希望進入罵戰,不過我認同 Ian live 其實可以好好,mirror 裏面一定係數一數二; 只不過佢表現係唔穩定,近期係比較失準 (知道話有病,但樂迷會覺得係搵藉口),同造星比賽期、四五月演唱會期,明顯有一定距離。另外呢首歌一出,我已經覺得曲式唔錯,但Ian食唔正個groove,顯得好吃力。

我都想Ian進步,證明比大家睇佢可以獨當一面。

好聽既, 但唔耐聽

編曲可以再好啲
gemmastyle 發表於 2021-8-29 17:55

真, 聽到一半已經悶

.

.

中間成日聽左做「似中紀委 始終喜歡」
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

回復  alison1225

Jay Fung 唱左幾多年呀? Ian 點都唔可以用差嚟形容呀? 新進歌手佢唱 live 算係前列果幾 ...
Alfeewusy 發表於 2021-9-14 13:06

ian粉?你吹佢識作下曲,好過話佢唱live勁啦

回復  lmml4

咁咪係呢幾個都係前列囉, 但佢地都係live 一首半首, 真係開 concerts 先再講 ...
Alfeewusy 發表於 2021-9-14 21:18

唱得唔好聽比你開多幾場都唔會好聽

.

回復  lmml4
舉例, 邊個?
Alfeewusy 發表於 2021-9-14 17:10

Mike同MC夠唔夠 ?

.

回復  alison1225

Jay Fung 唱左幾多年呀? Ian 點都唔可以用差嚟形容呀? 新進歌手佢唱 live 算係前列果幾 ...
Alfeewusy 發表於 2021-9-14 13:06

論唱功/穩定度,求其搵個今年男新人都好過佢啦
那裡來嘅自信"前列" ??

.

.

.

都好聽

後半段vocal爭啲

IAN 唱呢種類歌好啱佢

好正呀,真係全日狂loop,好期待acoustic version

覺得編曲同Kerryta首心野有啲似

佢咁嘅唱法carry唔到R&B

編曲可以再好啲

鋼琴version好聽啲

鏡仔呢輪嘅歌嚟講算唔錯了
Daabinlo 發表於 2021-8-23 17:23

唔知係咪出得太急
呢排嗰啲真係差咗

冇三哥小辣口音
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

歌詞有feel

Ian近幾首歌都好聽,但係唔好襟聽

佢啲假音live由團歌開始,從來無正常發揮過
lmml4 發表於 2021-8-27 12:00

係lor 有時edan 姜b live假音都好過佢

假音位唔得首歌降左key 本身d假音位其實應該足夠用真聲上
反而唔降key可能ian假音會發揮得好d ...
kky1216 發表於 2021-8-26 11:55

佢啲假音live由團歌開始,從來無正常發揮過

呢首好loop,但ian 有進步空間,好多flat

尋晚睇左演唱會,除左「何苦探問」嗰句唱作「誰苦探問」,其他都算發揮正常,無聽到走音。反而鯨落 ...
Cinnabar 發表於 2021-8-25 15:35

假音位唔得首歌降左key 本身d假音位其實應該足夠用真聲上
反而唔降key可能ian假音會發揮得好d

公司有飛琴晚去咗睇 我是現場 jay fung唱live真係完全屌打少聽ian唱歌,估唔到咁差 ...
alison1225 發表於 2021-8-25 22:45

真係有好明顯對比尤其用氣同發聲真係有好大進步空間

公司有飛琴晚去咗睇 我是現場 jay fung唱live真係完全屌打少聽ian唱歌,估唔到咁差 ...
alison1225 發表於 2021-8-25 22:45

公開處刑

收檔啦,唱live走撚晒音
steve32 發表於 2021-8-24 22:45

公司有飛琴晚去咗睇 我是現場 jay fung唱live真係完全屌打少聽ian唱歌,估唔到咁差

幾好聽!

steve32 發表於 2021-8-24 22:45

尋晚睇左演唱會,除左「何苦探問」嗰句唱作「誰苦探問」,其他都算發揮正常,無聽到走音。反而鯨落好似未開聲,唱得麻麻。
不知天高地厚是一個華人社會論資歷排輩的副產品。

回復 9# Solomon

可能冇budget再請shengwong 個mv淨係睇到佢靚仔。
喜新厭舊girl所以基本只聽新歌plz

唔錯,但唔太啱我,唔太襟聽

呢首都唔係太差啫

個MV好似係佢自己做導演
Solomon 發表於 2021-8-24 16:48

可能係自肥計劃
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

有緣先聽

好明顯今年契仔變棄仔,個MV寒酸到。又冇戲拍又冇綜藝,出歌都畀delay,佢都有今日lol ...
Lydiaa 發表於 2021-8-24 13:05

個MV好似係佢自己做導演
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR