返回列表 發帖

[Sep/2021] TONE MUSIC FESTIVAL 未來音樂祭

《TONE MUSIC FESTIVAL 未來音樂祭 》
日期:9月19日(星期日)
時間:晚上七時半
地點:九展 Star Hall
票價:$780 / $580

門票9月1日起於Klook優先訂購

在過去兩年,
香港樂壇巨星失蹤,人氣凋零。
然而網上世界,
香港音樂新聲湧現,生意央然。

TONE MUSIC 相信「香港音樂」有自己的未來,
亦慶幸理念得到一眾音樂人認同。
「未來音樂祭」不只是一場音樂演出,
會由說書人與你藉由音樂、訪談等探討這地方仍擁有著什麼。
確信當下擁有,再一起通往一個全新的未來。

演出陣容包括:
Billy Choi
周國賢 Endy Chow
Gareth.T
hirsk
Instinct of Sight
Jan Curious
JB
KOLOR
JASON KUI
小塵埃 Lil‘ Ashes
LMF
MC $oHo & KidNey
吳林峰
逆流
乙女新夢
per se
Room307
RubberBand
Serrini
岑寧兒 Yoyo Sham
TomFatKi
ToNick
黃妍 Cath Wong
王菀之Ivana Wong
王嘉儀 Sophy Wong

Source: 觸Studio

一晚咁多單位

陣容吸引 好多高質單位

陣容吸引 好多高質單位
bagfgfcde 發表於 2021-8-28 17:15

最想睇cath!

有cath wong 同吳林峰!
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

最想睇吳林峰!

唔好同我爭

一姐妍always win

一人一首都已經廿五首

一人一首都已經廿五首
Yan 發表於 2021-8-28 17:59

得24首
因為黃妍講過
我沒有歌

不得了
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

原來佢就係 過去兩年,香港樂壇巨星失蹤,人氣凋零 嗰位巨星

多人到咁 一人唱一首就完??

入到4 5次但都係加唔到飛 :(
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友

買唔到

買唔到

我諗當chill club頒獎禮睇會開心啲

我諗當chill club頒獎禮睇會開心啲
mtrccc 發表於 2021-9-19 21:26

吓 你會唔會太侮辱班lineup?(除左黃妍同吳林峰)

吓 你會唔會太侮辱班lineup?(除左黃妍同吳林峰)
josey 發表於 2021-9-19 22:25

吳林峰都OK啦 係黃妍條妖婦做左老鼠屎啫
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

喺連X睇到勁多人話今晚黃妍唱到走晒音 堅定流
太陽花 純真柔弱

歌單
19:51 開場
1. TomFatKi & Billy Choi - 天水圍Gang Gang
2. MC $oHo & KidNey feat. Kayan9896 - 係咁先啦

VCR (林家謙 + 吳林峰)
3. 吳林峰 - 街燈
4. 吳林峰 + Gareth.T + Teddy Fan - 早班火車
5. Gareth.T + Teddy Fan - Boyfriend Material
6. Room 307  - MK Sad Boy Kow Ng Dou Lui as Usual
7. Room 307 - 背山望海
8. Room 307 + Matt Force - Hostile Planet
9. Matt Force - 告別

10. 周國賢 - 塵世美 (電腦失靈工作人員搶救果陣唱咗頭三句)
11. 周國賢 - 在天之靈
12. 周國賢 - 時空
13. Lil’ Ashes -卜卜卜
14. 黃妍 - 我心中尚未崩壞的部份 + 天光前
15. One Promise - 明年見
16. per se - 純孩兒
17. 石山街 - 石山派
18. hirsk + Serrini - I’d Like a Drink
19. hirsk - Causeway Bae

20. Sophy - 故我 (英文+廣東話版)
21. Sophy + 王菀之 - 該死的快樂 x Like a Gun 獵
22. 王菀之 - 波點女皇
23. 王菀之 + JB - 留白 x Different
24. JB - 得個等

中場休息(倒數15分鐘但結果休咗23分鐘)

25. 岑寧兒 - 風的形狀
26. 岑寧兒 - 刹那的烏托邦
27. RubberBand + Jason Kui - Ciao
28. RubberBand + Jason Kui - 未來見
29. 蜜桃團 - 你笑我笑你
30. Jason Kui - Pixel Invasion
31. 乙女新夢 + Jason Kui - ?
32. 乙女新夢 - ?
33. Kolor + ToNick - 無名
34. Kolor + ToNick + 周國賢 - 時間的初衷
35. Instinct of Sight - Armour
36. 逆流 - 殘樓
37. 逆流 + LMF - 大懶堂

00:04 完場

同埋佢地嚟緊會搞排行榜,搞到下年九月左右就搞音樂大奬
詳情:https://tonemusictv.com/

no gin lee :(
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

喺連X睇到勁多人話今晚黃妍唱到走晒音 堅定流
kevin2011 發表於 2021-9-20 01:00

成晚得佢一個走音渣嘛 pollie都唱得好穩

無得現場睇黃妍炒車現場 sad sad

其實黃妍當初只係英皇micnlm料 真係唔知行咩屎運比Sony簽可以扮有才華喺樂壇招搖撞騙
太陽花 純真柔弱

個break真係好無謂
準時開場+唔放break+cut左林家謙條訪問片應該夠唱多十首八首
而家咁樣cut曬後面堆band勁多人不滿
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

成個rundown同安排真係災難級數
重話下年搞頒獎禮,死得啦

個break真係好無謂
準時開場+唔放break+cut左林家謙條訪問片應該夠唱多十首八首
而家咁樣cut曬後面堆band勁 ...
sampras625 發表於 2021-9-20 12:32

最好笑係break果陣整個倒數15分鐘動畫
倒數完都重可以唔準時開翻場先好野

無得現場睇黃妍炒車現場 sad sad
賴爽 發表於 2021-9-20 12:13

卑~~微

卑~~微
josey 發表於 2021-9-20 14:03

炒到咁有無人噓佢
其實佢真係好肉酸 為左擺脫文青形象
唔理自己無唱功都要整咁多自己唱唔到既歌
快啲收山啦垃圾
太陽花 純真柔弱

最好笑係break果陣整個倒數15分鐘動畫
倒數完都重可以唔準時開翻場先好野 ...
KLY 發表於 2021-9-20 13:09

冇諗過中間搞咁耐,25分鐘加埋啲片真係好浪費時間
「微笑之中 接受還未有 答案。」

第二首已經企晒起身,現場肯定好正