返回列表 發帖

Loser - 張天賦

單選投票, 共有 106 人參與投票
51.89% (55)
7.55% (8)
12.26% (13)
2.83% (3)
25.47% (27)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 26/08/2021

曲: 陳考威 / JNYBeatz
詞: T-Rexx
Rap Lyrics: 陳考威
編: 陳考威 / JNYBeatz
監: 陳考威

或滴淚 亦很累
沒有空間憶記誰
沒電量 便安睡

日或夜 未分類
伴結他一個隱居
隨音階 升與墜

對愉快感覺 沒有感覺
全是泡影 不配失落
Guess it's time for me to let you go
你所想的怎會意想不到

說為你看顧 是有天賦
望這四壁 怎夠生活
也許分手總算最終的維護

人崇優都不算錯
來遺忘一起溫暖過
Yeah we're breaking up  
No more faking love
'Cause I am a loser

無情都不虧欠我
如難忘低端的次貨
隨便踩我  
換心底一點好過

若話別 別想念
像結他假使斷弦
舊調亦 盡變遷

飛灰輕輕一跌 可看化一遍
存在純屬給某段熾熱
誰又配被你紀念

未來看得到 是看不到
夢也會醒 只有煎熬
你該找到一個更好別停步oh~oh~oh~oh~

人崇優都不算錯
來遺忘一起溫暖過

無情都不虧欠我
能賠償青春交託錯
來隨便踩我
絕一點得體得多

落幕就落幕 並沒淚眼
寂寞就寂寞 逐漸習慣
It's over
It's over now

讓浪漫盛事 味道漸淡
讓現實憾事 獨自負擔
It's over
It's over now

I should have known that love won’t last forever
No matter how much happy times that we had together
But I can never seem to understand what’s in your mind
I guess it’s time for me to put my thoughts of you behind

You can call me a loser
But I never minded
I was afraid to lose ya
Oh damn I’m blinded
So girl I guess it’s time for both of us to let go
And never hit each other up coz I don’t love you no more

人崇優都不算錯
來遺忘一起溫暖過

誰人口講很愛我
麻煩詳細的思索過
誰來打攪我
為溫飽都鬆開我

三首歌最差呢首,歌詞真係loser
I talk a lot of BS.

好聽過great time

段rap超正!

冇上兩首咁有記憶點

中規中距,可以一聽。3fun

想踩MC

真係好一般, 詞唔得, 曲一般, 只有rap 較好,
整體較失望, 2分

呢首唔差嘅不過唔係好突出咁囉

啲人應該仲loop緊反對

覺得呢首唔差喎

上一首好似好loop啲

反對無效太入腦 其實呢首唔差
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

成首歌好似冇乜記憶點或者sound bite

開始要諗下唱腔有無多D Variety

呢首聽聽下出味道
MC D 咬字 感情 完勝兒登
唔好變囂唔好遲到應該可以走得更遠

賦豪CP終於出現

賦豪CP終於出現
boy4dudes 發表於 2021-9-13 17:01

MC比較似一哥,K Ho可以做Alfred接班人

睇見都熱
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

賦豪CP終於出現
boy4dudes 發表於 2021-9-13 17:01

Kaho 好幸福

整體麻麻..可能反對無效太入腦...自動比下去

呢首歌唔好 loop 係因為曲詞都好普通,無記憶點、無sound bite,但係⋯MC唱得好,比起第一首《good time》唱得更加游刃有餘,其實都係短短幾個月已好明顯聽得出佢嘅進步,佢之後嘅作品會好令人期待,希望華納可以畀啲高質素嘅歌佢揀吓啦

好聽囉 邊會值1分
vocal performance幾好 段rap又好J

我係咪做咗賦二代
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

維穩飽 都鬆開我
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

呢首又真係無反對無效咁易上腦

好聽,但係太Side track
請記得 留住感覺 過渡在人海
我感激 曇花盛放

呢首都唔係太差啫

睇完 the making of 先知 MV 導演係 Gigi Cheung

愛MC
首首都正
好羨慕KAHO
【This is MC】澳門見

唔差嘅但反對無效好D

愛MC
首首都正
好羨慕KAHO
lemontea1069 發表於 2021-10-2 17:12
KaHo 真係同 MC 好 friend, friend 到 MC 要聞佢背脊, 定胳肋底?
2:18 - 2:37
https://www.youtube.com/watch?v=AKDF5RqiYAg

KaHo 真係同 MC 好 friend, friend 到 MC 要聞佢背脊, 定胳肋底?
boy4dudes 發表於 2021-10-3 01:41

我都想攬住MC 不停聞佢

反對無效太突出
但呢首都唔差 幾好聽

boy4dudes 發表於 2021-10-3 01:41

忍唔住嘛

呢首都正
支持MC

MC 前途無可限量
loop 到停唔到

呢首唔易入腦但越聽越有feel
唱都將首歌昇華左
如果MC 咁都輸俾兒登真係完全無天理
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

呢首唔易入腦但越聽越有feel
唱都將首歌昇華左
如果MC 咁都輸俾兒登真係完全無天理 ...
ricnature 發表於 2021-10-10 05:49

除左身高兒登無樣野贏到mc
包括樣

呢首一聽落係無反對無效咁驚艷,但loop多幾次其實好正wor。。。MC好似話呢首sell lofi?真係有lofi既vibe loop好多次都好舒服啊

兒登同MC今年好似有得爭

Getting better with every listen

mc唱得好聽,但唔好loop

首歌依家聽返又幾正
啲bass正

支持loser