返回列表 發帖
E條友上年向教主講撩女金句, 教主答"老公", 條友叫佢"老婆" (1:15), 又同佢表白 (1:34), 可能係準備拍大叔 ...
boy4dudes 發表於 2021-9-13 18:48

Edan 同AL 呢d 片真係令人有好多幻想

炎小妹妹首支個人單曲
真話的清高
即將派台 敬請期待

今年生力軍真係熱鬧 ...
森姆@結論 發表於 2021-9-13 18:27

國民初戀快啲

似係今週再榜尾, 下週死位/第三然後 bye bye

Total ap 會追到同 MC 差唔多. ...
boy4dudes 發表於 2021-9-13 18:52

Edan播多d都好,咁之後先有quota播多d MC
不要迷戀大台天后李幸兒六月新歌 - Hope
李幸兒七月不痛不癢主打 - 奪金
李幸兒八月大無謂四台聯ban金曲 - 日出時讓街燈安睡
李幸倪九月我最喜愛驚悚兒歌 - Let it go

炎小妹妹首支個人單曲
真話的清高
即將派台 敬請期待

今年生力軍真係熱鬧 ...
森姆@結論 發表於 2021-9-13 18:27

生力軍係商台野,唔會關呢個gigi事啦,一個903,只有一個GIGI
好心嗰啲歌手唱又麻麻作又唔夠好
就專心啲做好自己野啦學人搞音樂會扮熊貓 {:1_9:}
知唔知醜字點寫

喜歡初戀
Dua Liza: 羅家英 wanna see me dancing with somebody

生力軍係商台野,唔會關呢個gigi事啦,一個903,只有一個GIGI
kevin2011 發表於 2021-9-13 19:16

張蔓姿未必當今年生力軍

kevin2011 發表於 13/9/2021 19:16
正如一榜只能藏一妍一樣
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

JER HEA 冠

係咪比允兒上男銅?
wchild 發表於 2021-9-13 13:29

903又bully ak
cathay1996 發表於 2021-9-13 17:27

支持JF男銀, Jer(代表埋生生)男銅

支持JF男銀, Jer(代表埋生生)男銅
losyes 發表於 2021-9-13 20:26

希望由生生代表Jer拎奬
不過男銅無得唱歌,聽唔到蝸牛美妙的聲音
不要迷戀大台天后李幸兒六月新歌 - Hope
李幸兒七月不痛不癢主打 - 奪金
李幸兒八月大無謂四台聯ban金曲 - 日出時讓街燈安睡
李幸倪九月我最喜愛驚悚兒歌 - Let it go

啱啱廣告話下星期9-10阿強體育節目
痴痴呆呆坐埋一枱 = 自己扮痴呆再當人痴呆
真痴呆人數:2 (+8懷疑痴呆)

啱啱廣告話下星期9-10阿強體育節目
梨胃言 發表於 13/9/2021 20:33
得返7-8
10-11

急酸WOODY 分唔勻喎
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

得返7-8
10-11

急酸WOODY 分唔勻喎
kwanie 發表於 2021-9-13 20:36

我冇聽清9-10定21-22

RTHK + TVB 新人金 gigi 炎
boy4dudes 發表於 2021-9-13 18:44

Hmm still think it’s a smarter decision for Gigi Yim to debut at the at start of 2022 to allow the entire year of exposure and promotion. I doubt she can have good results  with with just 3 months left in the year and probably don’t stack up with her fierce competitors. 903 should be her goal and that would not happen in 2021 lol

我冇聽清9-10定21-22
梨胃言 發表於 13/9/2021 20:38
唔會搞晴朗啦

知薰 E
Knowing is Fun

類別: 資訊
簡介:宇宙中任何新鮮事有趣事,變成bite size餵入你耳朵,
等你午飯後個肚飽咗之餘,腦袋心靈都飽啲啲。
播放時間:星期一至五 14:00 - 15:00
主持: 朱薰

廣東歌關注組
Follow Cantopop

類別: 音樂 、 文化
簡介:找出潛藏於各校的廣東歌關注組組員及組長,啟發同學推動廣東歌的潛能,
發掘更多你最喜愛的廣東歌。
播放時間:星期一至五 16:30 - 17:00
主持: 阿酸

聖艾粒LaLaLaLa
St. ILUB LaLaLaLa

類別: 娛樂
簡介:四條仔開車開心開咪LaLaLaLa奔放遊世界,一齊上車!
播放時間:星期一至五 17:00 - 19:00
主持: 占 、 Donald 、 Jacky 、 豪子

叱咤樂壇 Brand Yourself
Music is the Brand

簡介:成為你想成為的
以音樂作代言
Be Yourself Brand Yourself
播放時間:星期一至五 20:00 - 21:00
主持: 胡迪

強大人Get Set Go!
Get Set, Go Stronger!

簡介:每個人,都有屬於你嘅比賽!
只要你有強大嘅鬥志,就可以強大你嘅身驅!
雲集世上最快、最高、最遠、最長氣、最長腿、最好力、最好波、最好眼界、
最好手勢、 最好身手、最好手勢、最好身手、最好身段、最堅毅、最熱血、
最燦爛、最爆炸⋯⋯總之最強大嘅人,喺晒呢個大氣賽場!各就各位,Get Set, Go!!

播放時間:星期一至五 21:00 - 22:00
主持: 阿強

Bad Girl佬
Bad Girlo

簡介:[×,"*`做咗乖豬廿X年°'
%**終於壞返一次'* ?[▎____*,,
[▌”°兩條麻甩女深夜發癲:::
°☆﹊齊齊鬥Mean!//:-)
任性才是王道`!||/向壞世界控訴*
.,×跟上我哋華麗腳步-/\- *..,
We are Bad Girl佬♥️♥️

播放時間:星期一至五 23:00 - 24:00
主持: 阿正

Do Re Mi Fa 酸
Suen Fa Mi Re Do

類別: 音樂
簡介:生存模式中,你需要一個music break!
星期六早上七至九,Do Re Mi Fa 酸,陪你從小不幸同大烏龍中活過來。
播放時間:星期六 07:00 - 09:00
主持: 阿酸

那天我走上了歪路
Not a Wrong Path

簡介:翻箱倒櫃,倒出零碎又鋪滿塵的自己。
現在的自己暫時退場,讓更年輕的自己開咪。
說過去,或者你聽到的是現在,和未來。

播放時間:星期六 17:00 - 18:00
主持: 歪歪

懶惰船
Lazy Saturday

簡介:錯得都做錯 一係就重播
播放時間:星期六 22:00 - 23:00
主持: 檸
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

急姐呢

急姐呢
kwanie 發表於 2021-9-13 20:54

lihkg 既勝利

急姐呢
kwanie 發表於 2021-9-13 20:54

似原有節目調時間
仲有三段時間可以揀

1900-2000
2200-2300
2400-2500

Hmm still think it’s a smarter decision for Gigi Yim to debut at the at start of 2022 to all ...
leongl 發表於 2021-9-13 20:41

過幾個月就過氣了,所以gigi yim要即刻出歌派台谷人氣,但同903播放關係不大
至於gigi cheung肯定係今年新力軍, 華納前排力谷都係要爭下新人獎

整理下先

1400 - 1500  知薰 E
1500 - 1630  口水多過浪花
1630 - 1700  廣東歌關注組
1700 - 1900  聖艾粒LaLaLaLa
1900 - 2000  ????
2000 - 2100  叱咤樂壇 Brand Yourself
2100 - 2200  強大人Get Set Go!
2200 - 2300  ????
2300 - 0000  Bad Girl佬
0000 - 0100  (有傳係宇宙船)
0100 - 0200  失眠藥

急急子應該1900-2000
不過夜晚d節目全部都係新節目 係咪冇個似樣d嘅music show

整理下先

1400 - 1500  知薰 E
1500 - 1630  口水多過浪花
1630 - 1700  廣東歌關注組
1700 - 1900  聖 ...
kwanie 發表於 2021-9-13 20:59

無咗廣東爆谷之類嘅2個鐘節目

不過夜晚d節目全部都係新節目
小伙子. 發表於 13/9/2021 21:00
節目拆散晒有助冠軍週方便做數

而家節目拆散到變咗16 個

想jf 同 jer 都有男歌手獎
JIM’S MUSIC SELECTION 2021
WK37 逆時車站 / 風的形狀 / 螢

節目拆散晒有助冠軍週方便做數

而家節目拆散到變咗16 個
kwanie 發表於 2021-9-13 21:01

而家多數都係14-17同17-19各播1次
拆散咗都唔一定會播多啲

希望嘉姐拎埋2200-2300  一個鐘music show都殺牙
不過之前pro mo又出過KY同Michelle嘅聲帶 唔知係咪新節目
btw 朝頭早嘅節目冇郁過 真係鐵膽黎

Hmm still think it’s a smarter decision for Gigi Yim to debut at the at start of 2022 to all ...
leongl 發表於 2021-9-13 20:41
I agree, but TVB seems to want to rush Gigi Yim to debut this year and wait until early next year to debut Chantel / the girl band. Since the emperor up north is trying to destroy 追星風氣 in HK, MIRROR is in the firing line for 官台. RTHK might prefer 非偶像實力派 like TVB Gigi & Mike over Edan & MC for 新人獎. It looks like RTHK has banned 6 out of the 8 MIRROR's summer releases. Even though there are only 3 months left, I think Gigi Y still has a good chance in grabbing RTHK TVB and 997 新人獎.

希望嘉姐拎埋2200-2300  一個鐘music show都殺牙
不過之前pro mo又出過KY同Michelle嘅聲帶 唔知係 ...
小伙子. 發表於 13/9/2021 21:07
STAR HALL 棟篤笑嚟

唔洗驚

不過夜晚d節目全部都係新節目 係咪冇個似樣d嘅music show ...
小伙子. 發表於 2021-9-13 21:00

佢slogan係轉轉轉 沒有時差
香港夜晚時段是英國既下午時段
似想吸英國聽眾

希望由生生代表Jer拎奬
不過男銅無得唱歌,聽唔到蝸牛美妙的聲音 ...
on07111 發表於 2021-9-13 20:30

好提議 希望加拿大有關方面會接納你嘅意見

佢slogan係轉轉轉 沒有時差
香港夜晚時段是英國既下午時段
似想吸英國聽眾 ...
speedman 發表於 13/9/2021 21:08
咁就更加無理由郁艾粒

咁就更加無理由郁艾粒
kwanie 發表於 2021-9-13 21:09

少爺占不嬲唔想做夜晚時段
之前好似得艾粒未做過11-1時段先要去做

不過之前pro mo又出過KY同Michelle嘅聲帶 唔知係 ...
小伙子. 發表於 2021-9-13 21:07

希望麻利同廢禮一齊做返節目
可以唔好影響到其他人
JIM’S MUSIC SELECTION 2021
WK37 逆時車站 / 風的形狀 / 螢

小伙子. 發表於 2021-9-13 21:07

平日無一個新節目係「類別:音樂」

丁律師新歌mv好癲 d詞好抵死

02:00 - 06:00 一切從音樂開始 余宜發 / 蔡靜怡 / 江慧楓  
06:00 - 07:00 有誰共鳴 Wasabi  
07:00 - 08:00 雲妮鍾情 Vani  
08:00 - 10:00 在晴朗的一天出發 阮子健 / 盧覓雪 / 林海峰  
10:00 - 12:00 早霸王 森美 / 小儀 / Marco  
12:00 - 14:00 叱咤樂壇 梁文禮 / 謝茜嘉  
14:00 - 15:00 知薰 E 朱薰  
15:00 - 16:30 口水多過浪花 麻利亞 / 余迪偉 / 鄭裕玲  
16:30 - 17:00 廣東歌關注組 阿酸  
17:00 - 19:00 聖艾粒LaLaLaLa Jacky / 占 / Donald / 豪子  
19:00 - 20:00 集雜志 急急子  
20:00 - 21:00 叱咤樂壇 Brand Yourself 胡迪  
21:00 - 22:00 強大人Get Set Go! 阿強  
22:00 - 23:00 二人限聚 阿酸 / 歪歪  
23:00 - 24:00 Bad Girl佬 阿正  
24:00 - 25:00 宇宙船 檸  
25:00 - 26:00 失眠藥 奧仕卡  

https://now.881903.com/timetable?offset=7&radioId=11

阿酸一日有兩個 time slot

02:00 - 06:00 一切從音樂開始 余宜發 / 蔡靜怡 / 江慧楓  
07:00 - 08:0 ...
speedman 發表於 13/9/2021 21:15
咦咦
某愛國男藝員老婆個細佬無咗個節目嘅

之後星期六 18-20 都係oscar?

班大佬冇人肯做多個節目 晚黑咁嘅排陣真係好唔吸引

咦咦
某愛國男藝員老婆個細佬無咗個節目嘅
kwanie 發表於 2021-9-13 21:18

未來台長 唔使做節目啦

平日無一個新節目係「類別:音樂」
梨胃言 發表於 2021-9-13 21:13

咁阿酸同woody佢地嘅節目都有音樂喺度嘅 不過可能就冇純music show
不過woody第一次做主持就係一個人嘅一個鐘節目 都幾犀利

咁阿酸同woody佢地嘅節目都有音樂喺度嘅 不過可能就冇純music show
不過woody第一次做主持就係一個人嘅 ...
小伙子. 發表於 2021-9-13 21:29
嚴格嚟講之前步兵的世界都做過嘅
不過 solo 真係第一次

不過woody第一次做主持就係一個人嘅 ...
小伙子. 發表於 2021-9-13 21:29

會唔會係去年純music show主持被人炒
高層方向唔著重music show

上年aga see you next time 播到煩

今年2nd plug連入20位都咁難

903真係好唔gur 無線, haha
rthk 精選係咩?
樂壇一姐kay 2021 第一炮 "離不開",全城熱播,密切留意!

07:00 - 08:0 ...
speedman 發表於 2021-9-13 21:15

純播音樂的節目在哪兒?
第38週冠軍歌 : 荊棘海 - 泳兒

會唔會係去年純music show主持被人炒
高層方向唔著重music show
speedman 發表於 13/9/2021 21:35
我諗係人才問題多d

1630 - 1700 應該純播歌?
(但得半個鐘)

2000 - 2100 應該係1 hr music show
燈~~~ 凳燈凳鄧凳燈~ 凳燈凳

1630 - 1700 應該純播歌?
(但得半個鐘)

2000 - 2100 應該係1 hr music show
Lllch 發表於 2021-9-13 21:41

廣東歌關注組
Follow Cantopop

簡介:找出潛藏於各校的廣東歌關注組組員及組長,啟發同學推動廣東歌的潛能,
發掘更多你最喜愛的廣東歌。