返回列表 發帖
生力軍係商台野,唔會關呢個gigi事啦,一個903,只有一個GIGI
kevin2011 發表於 2021-9-13 19:16

希望GIGI Leung 快D轉plug
《秋色》可以上榜
梁詠琪《Preludio》榮登IFPI唱片銷量榜冠軍 • 全新Moving 加強版(CD+DVD)現已上市
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

不過急姐調去七點都好
可以早啲開節目早啲播冠軍歌
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

廣東歌關注組
Follow Cantopop

類別: 音樂 、 文化
簡介:找出潛藏於各校的廣東歌關注組組員及組長, ...
speedman 發表於 2021-9-13 21:44

則係而家叱咤樂壇收聲啦elsie啲frd
燈~~~ 凳燈凳鄧凳燈~ 凳燈凳

好提議 希望加拿大有關方面會接納你嘅意見
losyes 發表於 2021-9-13 21:09

想生生拎到Yahoo!男金多d,話哂Yahoo!都係全球搜尋引擎排名第3的網站(市占率1.59%)
不要迷戀大台天后李幸兒六月新歌 - Hope
李幸兒七月不痛不癢主打 - 奪金
李幸兒八月大無謂四台聯ban金曲 - 日出時讓街燈安睡
李幸倪九月我最喜愛驚悚兒歌 - Let it go

睇番琴晚阿Gin D performances,佢真係好啱唱R&B同快歌,1st Date正到
I talk a lot of BS.

睇番琴晚阿Gin D performances,佢真係好啱唱R&B同快歌,1st Date正到
angelicdestiny 發表於 13/9/2021 21:53
但係錄嗰堆快歌比人掉晒
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

JANICE X JAY?
jcbartleby 發表於 2021-9-13 22:18

OMGGGGG
I talk a lot of BS.

但係錄嗰堆快歌比人掉晒
kwanie 發表於 2021-9-13 21:55

環球覺得我哋應該聽街燈

903係咪真係諗住唔上街燈
RTHK 雙週冠但903同997都唔上榜,幾好笑
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

903係咪真係諗住唔試上街燈
hehemamama 發表於 2021-9-13 22:32

笑邊個
李乜乜
47. Bring Him Home
2021Week38
1 . 岑寧兒  -  風的形狀

JANICE X JAY?
jcbartleby 發表於 2021-9-13 22:18

正喎
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

hehemamama 發表於 2021-9-13 22:32

997係因為環球反面者,如果唔反,應該都冠
樂壇一姐kay 2021 第一炮 "離不開",全城熱播,密切留意!

997本來就無得上
903之前都ban咗天地一沙鷗、開錯燈、我不是你的觀賞魚、我說同奪金,有先例了

Jay 派埋3rd plug, 應該踢走Jer入903 男三甲

不過男銀就無份啦

Jer 就十大啦

最男最組最歌都係大國架啦
樂壇一姐kay 2021 第一炮 "離不開",全城熱播,密切留意!

~乜嘢都冇所謂*
Long's Music Picks Week 38 :3
La La Hey Hey 歌 | 浮沙 | 今晚好想好想打俾你

Jay 派埋3rd plug, 應該踢走Jer入903 男三甲

不過男銀就無份啦

Jer 就十大啦

最男最組最歌都係大國架啦 ...
joey2009 發表於 2021-9-13 22:42

Jer都有下一plug
能持續 獲得糟蹋亦滿足

不過男銀就無份啦

Jer 就十大啦

Jer, 還有三部曲之最終曲
第38週冠軍歌 : 荊棘海 - 泳兒

中文歌曲龍虎榜 本周精選
因愛之罪名 (04) / 逆時車站 (09) / 理性與任性之間 (20) / 聲之靜 (NE) / 差一些甚麼 (NE)

因愛之罪名 (04) / 逆時車站 (09) / 理性與任性之間 (20) / 聲之靜 (NE) / 差一 ...
peter722 發表於 2021-9-13 23:04

無荊棘海
痴痴呆呆坐埋一枱 = 自己扮痴呆再當人痴呆
真痴呆人數:2 (+8懷疑痴呆)

因愛之罪名 (04) / 逆時車站 (09) / 理性與任性之間 (20) / 聲之靜 (NE) / 差一 ...

JF

20》1

無荊棘海
梨胃言 發表於 2021-9-13 23:06

希望有落榜周吧

20》1
on07111 發表於 2021-9-13 23:08

同街燈3週冠一樣咁難
痴痴呆呆坐埋一枱 = 自己扮痴呆再當人痴呆
真痴呆人數:2 (+8懷疑痴呆)

997本來就無得上
903之前都ban咗天地一沙鷗、開錯燈、我不是你的觀賞魚、我說同奪金,有先例了 ...
on07111 發表於 2021-9-13 22:39

無ban到 敢 依首金曲 證明903仲係好公正

老爺係咁話做夜晚頂唔順

無荊棘海

可能會亞完再冠。

JF
michael344 發表於 2021-9-13 23:06

如果因愛的罪名真係冠嘅話, 就會還 Jay Fung 一個公道, 彌補呢兩個禮拜先後嚮另外三個榜落榜; 不過都係要等到禮拜六報完榜先至作實。

真係好離奇,其實隻歌都未至於差到要唔上,Gin Lee又有上過電台宣傳,都會咁嘅待遇。

真係好離奇,其實隻歌都未至於差到要唔上,Gin Lee又有上過電台宣傳,都會咁嘅待遇。 ...
Serendipity 發表於 13/9/2021 23:55
環球係咪同903 反咗面
MIKE WK25 上完榜之後就無一首歌上到榜

真係好離奇,其實隻歌都未至於差到要唔上,Gin Lee又有上過電台宣傳,都會咁嘅待遇。 ...
Serendipity 發表於 2021-9-13 23:55

GIN LEE上年已經同903決裂

kwanie 發表於 2021-9-14 00:02

難怪citypop得第二

Jace呢咁?

可能會亞完再冠。
EricC2021 發表於 2021-9-13 23:24

希望落低位,再下2WEEKS 冠,一炮五響

回復 23# leongl

環球重心係傳統大台,華納就走第二條路相對上同新媒體(e.g.小薯茄試當真)合作多d。(當然只係相對上,兩間公司兩方面都有投資)

Serendipity 發表於 2021-9-13 23:55

未排到位雙週冠啫 學其他會員咁講 去到week 53就會上榜

回復  leongl

環球重心係傳統大台,華納就走第二條路相對上同新媒體(e.g.小薯茄試當真)合作多d。 ...
心中意願 發表於 2021-9-14 00:18

大台...點都要改返個順耳易讀中文名你叫阿婆阿公點識讀 ginlee 同 aga

回復  leongl

環球重心係傳統大台,華納就走第二條路相對上同新媒體(e.g.小薯茄試當真)合作多d。 ...
心中意願 發表於 2021-9-14 00:18

話說環球個youtube channel自己拍嘅片都幾唔好睇 ,佢應該係咪而家放多咗資源去電視台,Jace之前都拍好多viu野

my903派台歌page直情冇街燈同AGA新歌
得Jace個首
SSN Chart (10 Sep)  ||  鏡榜冠軍: 虎道門 - 江畢生、楊樂文 鏡榜第二季季選
1. 日 出 時 讓 街 燈 安 睡 (1 Week No.1) - Gin Lee、張 學 友
2. 虎 道 門 - Anson Kong、楊 樂 文
3. 搞 不 懂 - 陳 卓 賢

chill club 嘉賓主持 老祖?
47. Bring Him Home
2021Week38
1 . 岑寧兒  -  風的形狀

得Jace個首
John 發表於 2021-9-14 00:30

係咪已經當咗係老油條

老爺係咁話做夜晚頂唔順
kwanie 發表於 2021-9-13 23:24

其實ILUB每個星期都係live兩晚

不過男銀就無份啦

Jer 就十大啦

覺得jer無十大
今年十大好逼無位

得Jace個首
John 發表於 2021-9-14 00:30

係咪決定將所有quota谷落jace到爭女金
其他歌手就plug都廢事

無荊棘海

BTW 吾知真假,有泳粉話 美aiiii下一plug已準備,叫 愛琴海 可能行pop jazz甘wor。如果真,美aiiiii有機女銅。

話時話 點解一至五嘅節目冇梁子 佢做music show都ok嘅wor

不過男銀就無份啦

Jer 就十大啦

下年攞埋最女

BTW 吾知真假,有泳粉話 美aiiii下一plug已準備,叫 愛琴海 可能行pop jazz甘wor。如果真,美aiii ...
hkbaby 發表於 2021-9-14 01:35

攞到女銅又如何,人氣一直低迷,歌曲傳唱度仲低過Mag同陳蕾

攞到女銅又如何,人氣一直低迷,歌曲傳唱度仲低過Mag同陳蕾
Serendipity 發表於 2021-9-14 03:54

今年已經叫好左d,最重要係美aiiii 都隔左15年冇上過個台拎獎,都對佢有份肯定ge,雖然我覺得機會吾高。

Vani 連續2日都播 荊棘海