返回列表 發帖

雖然射咗好多AP 落海
但好多廣東新歌

咦ALFRED 上到?
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

陳蕾明天又出新歌,唉,華納女歌手平均拿到的ap越來越少啦,睇來Mag攞女銅的機會越來越低。

陳蕾明天又出新歌,唉,華納女歌手平均拿到的ap越來越少啦,睇來Mag攞女銅的機會越來越低。 ...
ambrose121 發表於 2021-9-15 23:34

好似係今年第三次撞埋一齊出
燈~~~ 凳燈凳鄧凳燈~ 凳燈凳

唔得
沙門一開口已經贏咗
Music Picks Week 37 (11/9/2021)

1. 因愛之罪名 - 馮允謙   2. 係咁先啦 - MC $oho & KidNey   3. 風的形狀 - 岑寧兒   4. 無可救藥的浪漫 - 張進翹   5. 人類不宜飛行 - Dear Jane

喜歡蕾兒,支持蕾兒十大

Lllch 發表於 2021-9-15 23:43

所以咪話華納在出歌時冇做好planning,如果做好嘅話,可以在年尾攞多d獎。

街燈未開播
SSN Chart (10 Sep)  ||  鏡榜冠軍: 虎道門 - 江畢生、楊樂文 鏡榜第二季季選
1. 日 出 時 讓 街 燈 安 睡 (1 Week No.1) - Gin Lee、張 學 友
2. 虎 道 門 - Anson Kong、楊 樂 文
3. 搞 不 懂 - 陳 卓 賢

蘭B繼續要排隊。。等出歌。。中秋前無機會啦。。

903要捧唱作都無計嫁 以903性格 豹入三甲機會大好多

Mag首鐵樹 留到幾週係榜既話都好了

不過mag今年叫做多產少少但乜都無 之後唔知仲有無機會夠ap衝入三甲

903要捧唱作都無計嫁

何況新周都未開播 比我感覺903都唔係太對首歌有 ...
kelvinho726 發表於 2021-9-16 00:30

咁又老實講 沙門真係贏晒Mag今年所有歌幾條街
AGA vs Gin 的時代來了

沙門質素之高 贏過今年九成派台歌

痴線 ... 陳蕾真係好岩唱娑婆同沙門呢類歌。

陳蕾真係仲差隻熱爆 K 歌...

陳蕾真係仲差隻熱爆 K 歌...
hissorhk 發表於 2021-9-16 01:00

其實佢那隻廣告歌幾洗腦
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

今天不營業>結合R&B與爵士樂元素,胡鴻鈞Chill住演繹新風格。泳兒送上「大海系列」第一部曲<荊棘海>;Supper Moment則帶來情歌作品<終於不回來>。陳逸璇於新人時期與李克勤合唱的<合久必婚>唱到街知巷聞,這次她夥拍劉威煌重現經典。相隔多年再唱,她感覺如何?公佈本周「勁歌金榜」,洪嘉豪演唱亞軍歌<逆時車站>。劇集《智能愛人》主題曲<不可能發生>成為冠軍歌,細聽譚嘉儀唱出「阿寶」心聲。

903要捧唱作都無計嫁 以903性格 豹入三甲機會大好多

不過mag今年叫做 ...
kelvinho726 發表於 2021-9-16 00:30

係要比嘅三首都播到女金tbh
01. 馮允謙 - 因愛之罪名 | 02. Kendy Suen - 無名故事 | 03. Nowhere Boys - 無處遊人 | 04. 鄭秀文 - 螢 | 05. 小肥 - 廢柴

小明係咪從來都無上過Chill Club

Lllch 發表於 2021-9-15 23:43

Jill,Mag同Panther今年派歌都係同一個期,阿Jude就同Janice,Kaho一個期
I talk a lot of BS.

似特登搶版面
on07111 發表於 2021-9-15 21:37

Cos I’ve been waiting for so long
And I’ve been thinking over, oh 戇 and 戇

聽完沙門 好哲學feel  係好高質既

就睇下903點播了

Cos I’ve been waiting for so long
And I’ve been thinking over, oh 戇 and 戇
losyes 發表於 2021-9-16 02:50

Listening 100 fun!

比你發現我硬tag
不要迷戀大台天后李幸兒六月新歌 - Hope
李幸兒七月不痛不癢主打 - 奪金
李幸兒八月大無謂四台聯ban金曲 - 日出時讓街燈安睡
李幸倪九月我最喜愛驚悚兒歌 - Let it go

Mag 如果鐵樹坐底 50AP + 4th plug
都仲有機會女銅
美泳要睇荊棘海今個禮拜會唔會再播
再唔播WK38可能直接out
原來是世間太荒謬?

咩料雲妮 rickroll
原來是世間太荒謬?

我反而關心華納幾時先肯幫陳蕾出碟。

Jayfung 十大好嗎

有預感呢首歌會hit, 如果開演唱會會放完show前唱

我反而關心華納幾時先肯幫陳蕾出碟。
EricC2021 發表於 2021-9-16 08:13

小道消息好似話演唱會前後會出
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

~馬份~ 發表於 2021-9-16 08:23

“I wanna say sorry for the first time” 簡直講出生生心聲
希望搵生生合唱《一步一生生》版本

陳蕾之前訪問時話今年會派4首歌,年尾應該仲有一首

希望會啦!呢首勁有感染力

Better似乎會高ap冠wor

蘭B繼續要排隊。。等出歌。。中秋前無機會啦。。
kk8733 發表於 2021-9-16 00:27

我估十月中出歌,係同jay個演唱會上首唱
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

覺得有預感沙門將會成為星勤史上首支10/10既單曲
好心嗰啲歌手唱又麻麻作又唔夠好
就專心啲做好自己野啦學人搞音樂會扮熊貓 {:1_9:}
知唔知醜字點寫

小伙子. 發表於 2021-9-16 10:50

一個朝早+3
Steven's Top 20 Collections Week 38
01  係咁先啦 - MC $oho & KidNey feat. Kayan9896
02  砂之器 - 柳應廷
03  風的形狀 - 岑寧兒

好忟水
TY 似會上十大

得Better 播多過兩次

聽完沙門 好哲學feel  係好高質既

就睇下903點播了
kelvinho726 發表於 2021-9-16 04:04

正呀
認真 陳蕾 Jay兩個係平均水準高嘅兩位男女歌手
但兩個都好似會白果咁 搞乜呀903
d獎究竟係畀咩人拎
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

但兩個都好似會白果咁 搞乜呀903
liebe 發表於 16/9/2021 11:26
因為上年拎咗銀囉

Mag 如果鐵樹坐底 50AP + 4th plug
都仲有機會女銅
美泳要睇荊棘海今個禮拜會唔會再播
再唔播WK38可能直接o ...
kosuzu_redox 發表於 2021-9-16 06:55
美泳琴晚播左1次啦

我估十月中出歌,係同jay個演唱會上首唱
JJJA 發表於 2021-9-16 10:53

希望中秋後有新歌聽。。

小伙子. 發表於 2021-9-16 10:50

好似可以去到十大邊緣

所以咪話華納在出歌時冇做好planning,如果做好嘅話,可以在年尾攞多d獎。 ...
ambrose121 發表於 2021-9-16 00:17

華納啲歌手係個榜到打曬交,睇嚟Loser真係凍過水

好似可以去到十大邊緣
kayfans2021 發表於 2021-9-16 11:38

首奪位

好在有兩個謙攝喺度
JAN 點播都唔會唱作金
唔係就會上男銀

兒登唔係拎男新人金呀化
真係對MC極大侮辱

成隊懶音都好重
ANSON CON

兒登唔係拎男新人金呀化
真係對MC極大侮辱
Lewis 發表於 2021-9-16 12:44

喺903 歷史上,男歌手新人果年要拎銀,先做到天王

好似可以去到十大邊緣
kayfans2021 發表於 2021-9-16 11:38

加埋落榜周咪可以十大

兒登唔係拎男新人金呀化
真係對MC極大侮辱
Lewis 發表於 2021-9-16 12:44

無所謂啦 twins多年黎獎項都已經對好多歌手極大侮辱睇開d

荊棘海啱播第二次,今個禮拜應該都穩吧

喺903 歷史上,男歌手新人果年要拎銀,先做到天王
powerful 發表於 2021-9-16 13:06

周杰倫?