返回列表 發帖
林中鳥GE 氛圍唔係人人鐘意, 但呢首街客會BUY.
不如比晒JUDE D 歌MAG 唱LAJUDE 咁可能搵得仲多D ...
快劍俠 發表於 2021-9-14 10:12

林中鳥太沉重...雖然個意境所有野都好好...但唔loop-able...
呢隻個歌同出黎既成績都有驚喜
Jude 同 Mag 合作個兩首歌個chemsitry 都唔錯可以合作多d 比多d pop rock 比mag 唱

今年mag已經交足貨 4首完全唔同type既歌 首首都有份量

私心梗係想佢年尾衝入女三甲 不過平常心啦 ...
kelvinho726 發表於 2021-9-14 15:19

今年唔同歌既表現應該可以係佢之後歌路做到參考見佢今年做到4首歌叫又有少少反應都好感動
終於無咁flop

首歌其實OK
不過同英皇時期d歌都係差好遠
4分啦
CBY0710 發表於 2021-9-15 15:25

英皇時期可能因為好多歌,所以部分係好出色,但都有好多麻麻既 (e.g. 小羊呢d,隻隻碟都有呢類)
感覺上佢有機會可以同多d林夕同wyman 合作
感覺上佢既歌 有時d詞/歌名唔夠搶耳...或者係無wyman咁識製造話題..

mag華納歌

一秒>>>>>>>>>>>>>>>>>>林中鳥>>>其他幾首隨意>>>>>>>>>不如憎你>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...
美麗可人兒 發表於 2021-9-16 01:39

傳唱度應該係
失戀的人站起來= 不如憎你>>>>無名指的勇氣>>>其他>>>>>>>>>>>林中鳥>>>一秒

一秒 編曲滿分好dreamy層次感足 加上vocal好 淡然氣聲加上聲音壓縮成一條明亮金屬芯 舒服又smooth 無 ...
美麗可人兒 發表於 2021-9-16 11:43

無名指個key 係有點太高

JUDE其實作曲真係幾有天份,特別係作K歌
ycadrian 發表於 2021-9-19 15:50

其實好smooth 又好聽

聽落幾似失戀的人站起來 希望佢慢慢定到自己條歌路
vinn1127 發表於 2021-9-21 21:58

pop rock +有少少倔強既歌路都好岩佢性格今次首歌streaming 同YouTube 都算係咁,仲好過林中鳥

正能量版失戀自救歌 但係佢唱得好真摯 今年最好
cbacbacba1 發表於 2021-9-24 10:31

可能真係唱緊佢呢刻心境

今年四首歌其實都好好聽

但不意覺會想loop呢首多少少

OT:希望佢會搵到個錫佢既人

真心堅好聽
kelvinho726 發表於 2021-10-18 23:27

今次現場唱得好好