返回列表 發帖

姜濤出席活動不適暈倒

Mirror 成員姜濤、呂爵安(Edan )、盧瀚霆(Anson Lo)、柳應廷(Jer)今早在尖沙咀海港城出席活動,姜濤突然暈倒。經理人花姐在 IG 表示,「姜濤今早有少許胃痛,現場環境有點焗,加上有少許腳軟而跣低,現在休息中,沒有大礙。」

花姐代姜濤報平安,寫道:「大家不用擔心,老姜答應我,呢兩日會好好休息。」

姜濤暈倒之前,Mirror 四名成員正在商場活動並排擺甫士合照,當時穿黑色長褸的姜濤已嘴唇泛白面青,木無表情。連續拍照近一分鐘後,他突然之間倒地,三位成員即時把他扶起,姜濤最終在工作人員攙扶下離開。而在商場聚集的粉絲則肉緊地大叫:「姜濤!姜濤!」表達對偶像的關心與支持Z木

由於姜濤今日凌晨 2 時仍於 IG 分享拍戲感受,有不少粉絲擔心姜濤是否休息不足。

今年 22 歲的姜濤早前亦曾透露自己生活壓力大。他昨晚連發多個 IG 帖文,「新聞也總是報道一些有的沒的,似乎沒有人會關心我做的音樂,似乎我只是一個被比較的標籤,和隊友比較也好,和所有人比較也好,漸漸的我真的被這些影響了,我也開始對身邊的人感到懷疑,對你們感到懷疑。」

https://www.thestandnews.com/personal/%E5%A7%9C%E6%BF%A4%E5%87%BA%E5%B8%AD%E6%B4%BB%E5%8B%95%E4%B8%8D%E9%81%A9%E6%9A%88%E5%80%92-%E8%8A%B1%E5%A7%90%E4%BB%A3%E5%A0%B1%E5%B9%B3%E5%AE%89-%E7%84%A1%E5%A4%A7%E7%A4%99-%E9%80%99%E5%85%A9%E5%A4%A9%E6%9C%83%E5%A5%BD%E5%A5%BD%E4%BC%91%E6%81%AF

感想: 希望viu俾班仔抖下
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

睇佢跌嗰下 真係心都離一離
兩日時間 好好休息下啦

代cm送上祝福

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

食番多D野啦

老姜好好休息.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

喜歡姜兒
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

希望viu正視休息是為了走更長的路

教主晚晚都訓得好少
乾一罐冰汽水

姜b個FD就快可以喺地府親自聽到姜b唱《Dear My Friend》Live

評分人數

她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

肉痛姜B
其實爵爺同教主都chur ...
成日都見佢地話連踩2,3x 個鐘 ...

樓上有個po做乜講嘢咁難聽

好好休息吓

身體咁雞,又唔挨得點接班張學友黎明啊.

樓上某位會員可唔可以唔好咁過分?
即使你幾唔鍾意姜B都好(利申:我不是姜糖)
都唔駛咁講嘢下嘛
真係難聽過粗口
希望姜B早日康復

ViuTV 的確要重視一下旗下員工的健康
下下都chur到咁盡
雖然機會的確來之不易
但唔係後生就一定要搏晒老命咁去做嘢嘅
休息是為了走更遠的路
何況姜B先得嗰22歲
大把前途

Take care 姜B
再將我相信的如煙火般綻放

樓上某位會員可唔可以唔好咁過分?
即使你幾唔鍾意姜B都好(利申:我不是姜糖)
都唔駛咁講嘢下嘛
真係難聽 ...
森姆@結論 發表於 2021-9-14 18:34

對住啲呢兩個鍵盤戰士....真係晒9氣
弱智仔係無同情心
再將我相信的如煙火般綻放

祝早日康復
出咗院記得食多D野
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

姜b要take care 希望viu會俾多啲時間佢同其他鏡仔好好唞吓

樓上有個po做乜講嘢咁難聽
小伙子. 發表於 2021-9-14 17:23

連登文化 入侵埋呢度

希望mirror可以盡快出《Dear My Groupmate》
比姜b家屬感受吓當時死者家屬被姜b消費嘅感覺

評分人數

除左睡眠不足, 開始拍KP套戲然後被改角色, 由原來有d發揮嘅女主角個仔變成做自己嘅萬人迷角色, 可能對佢增加 self doubt 同心理壓力. 希望佢 take care 同 ViuTV 有d良心減少下佢d工作.

希望mirror可以盡快出《Dear My Groupmate》
比姜b家屬感受吓當時死者家屬被姜b消費嘅感覺 ...
timc524 發表於 2021-9-14 19:30

應該一人出一首.對隊友的誠意

祝早日康復,期待九胎。
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

俾多啲時間休息啦
chur到殘晒
歌又冇時間練(指其他隊友)
長遠落去唔係辦法

俾多啲時間休息啦
chur到殘晒
歌又冇時間練(指其他隊友)
長遠落去唔係辦法 ...
Lipig 發表於 2021-9-14 20:21

佢地近期唱歌真係差左
日日訓得咁少 點會唱得好 聲都爛啦

唔好當鏡仔係搖錢樹
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

姜b個FD就快可以喺地府親自聽到姜b唱《Dear My Friend》Live
timc524 發表於 2021-9-14 16:50

幾時到你去?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

比姜b家屬感受吓當時死者家屬被姜b消費嘅感覺 ...
timc524 發表於 2021-9-14 19:30

哦 原來你係死者家屬
RIP, sorry for your loss

幾時到你去?
JasOh103 發表於 2021-9-14 20:45

遲過你全家先

評分人數

身心都響起警號
希望花蛆著緊啲

最紅果幾個接job接到失晒控乜嘢都接來做搞到佢地日日瞓兩三個鐘真係癡癡地
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

祝姜b早日康復

最紅果幾個接job接到失晒控乜嘢都接來做搞到佢地日日瞓兩三個鐘真係癡癡地 ...
SugarFree 發表於 2021-9-14 21:06

評分人數

上面如此出言不遜...

遲過你全家先
timc524 發表於 2021-9-14 20:58

做人咁黑心 睇路呀

食番多D野啦
rickychan0809 發表於 2021-9-14 15:57

傳聞 姜濤要再減20 磅
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

做人咁黑心 睇路呀
JasOh103 發表於 2021-9-14 21:48

大家咁話

最紅果幾個接job接到失晒控乜嘢都接來做搞到佢地日日瞓兩三個鐘真係癡癡地 ...
SugarFree 發表於 2021-9-14 21:06

想有返多少少休息
又會比人唱推job 未紅先驕 乜乜乜

句句惡咒 要說到夠 把他身體 撕開方休

咁搞法真係唔多健康
快快趣捧下女團幫手接下 JOB LA

香港欅坂香港平手友梨奈
解散指日可待
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

樓上某條廣州仔真係好煩好黑心好嘔心
利申:唔係鏡粉

希望花姐/viutv老闆想鏡仔努力搵錢之餘都要俾佢地有足夠休息

除左姜B, edan AL 都經常凌晨2,3點先收工, 都好攞命下

上次groupmate 打空針事上面某會員夠講啲冷血說話,依家仲好意思話人無同情心雙重標準得令人作嘔

Btw 祝姜早日康復

冬雪過後 又紅濤綠柳

佢IG 已經向姜糖求 救

姜姜身心都疲累
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

咁搞法真係唔多健康
快快趣捧下女團幫手接下 JOB LA
hissorhk 發表於 2021-9-14 22:23

女團 不了
我估錯這個世界得到教訓

連登文化 入侵埋呢度
rickychan0809 發表於 2021-9-14 19:26

連登留得言個啲都係渣嚟
真心唔好搞呢度啦!

祝姜濤早日康復,抖足精神
利申:非姜糖

每次睇番佢暈低條片 都好心痛

樓上某條廣州仔真係好煩好黑心好嘔心
tom 發表於 2021-9-14 22:52

陣間引晒d姜糖去攻擊軒叔
家謙漁人得利
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

祝姜濤早日康復 , 公司比多D 時間空間佢休息
Helloooooooooo