返回列表 發帖
呢d時候公司應該執生plan b啦...出個歌詞版mv先都好呀...隻歌plug咗咁耐都未出mv點谷起隻歌呀 ...
June21 發表於 2021-10-6 10:50

唉唉~成日覺得佢公司d宣傳爭少少

MV 幾時出? 已變成長頸鹿

the bridge

好好聽好好聽
全日狂loop
我覺得JF好適合chorus係英文嘅歌
有一種佢情感最濃烈嘅時候只能用佢比較熟悉嘅英文來抒發咁樣嘅感覺

Jay Fung值得男歌手獎!!

回復 43# boy4dudes

説過的一切一拖再拖
btw有廣播劇算係吊吓癮
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

呢d時候公司應該執生plan b啦...出個歌詞版mv先都好呀...隻歌plug咗咁耐都未出mv點谷起隻歌呀 ...
June21 發表於 2021-10-6 10:50

JF BB 啲MV就算準時出/拍得好都無乜人睇㗎啦

超好聽 唔止5分

唉唉~成日覺得佢公司d宣傳爭少少
rainbowycc 發表於 2021-10-8 20:18

最近幫Jay包裝上做得好咗了, 造型髮型轉咗style成個人型咗young咗好多貼近返年輕人市場

最近覺得深情JF BB kills

losyes 發表於 2021-10-9 13:26

呢首個串流平台反應好似ok, 有個mv點都易d俾街客share出去

最近幫Jay包裝上做得好咗了, 造型髮型轉咗style成個人型咗young咗好多貼近返年輕人市場 ...
June21 發表於 2021-10-9 22:32

係嘅~同埋多左同唔同人crossover , 多人認識左其實都係一件好事
不過真係好想佢紅到啊

呢首好聽喎
因愛之罪名都好喎
今年啲歌好過上年喎
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

都唔算太低,只係實力同人氣不成正比者
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Jay deserves more 真係每一首歌都好高質 現場實力又穩 呢首歌無之前嗰啲咁驚艷但都好穩陣好好聽!

Jay deserves more 真係每一首歌都好高質 現場實力又穩 呢首歌無之前嗰啲咁驚艷但都好穩陣好好聽! ...
aegeanangel 發表於 2021-10-10 03:20

真。。佢係值得得到更多嘅欣賞同肯定

JF唱功同寫歌實力真係好好 希望多啲人聽到佢

live唔錯
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

有200-500K VIEWS 已經好好啦

live好好,快d出mv

咁耐唔出MV公司想玩飢餓營銷嗎?係咪唸住等隻歌落榜後先再出?

咁耐唔出MV公司想玩飢餓營銷嗎?係咪唸住等隻歌落榜後先再出?
June21 發表於 2021-10-17 14:18

仲要而家903 banban地

June21 發表於 2021-10-17 14:18

Jay Fung話導演之前入咗醫院,所以個MV拍曬、搞得八八九九都煞停咗,
等個導演休完,執埋少少嘢,個MV就應該會出

唱片公司好大責任。唔明點解三部曲要用三個唔同導演?呢首歌有故事性,所以 mv 係好重要,遲咗咁多已經冇作用。

評分人數

終於等到個 MV 啦, Jay 同 Asha 都演得好好. 雖然今次 props 同演員少過上兩首, storyline 都簡單d, 但係最感動係呢個 MV

三首派台主打都咁正,不論流行元素定質素更勝往年awaken,可惜似乎年尾都係得隻EP

三首派台主打都咁正,不論流行元素定質素更勝往年awaken,可惜似乎年尾都係得隻EP ...
powerful 發表於 2021-10-23 14:10

仲有多一隻就出EP嚕今年
但可惜今年公司quota唔夠啦 有好歌都爭唔到獎

睇CC live一聽愛上

好聽,但係呢首係三部曲最悶嗰首
ycadrian 發表於 2021-9-19 15:37

大路返啲比人叫悶

JAY D 歌聽聽下越上癮。。
加油!

集氣Jay Fung 男歌手獎!

126 發表於 2021-10-27 01:26

睇下最男有無機,但要巴結其他歌手既fans

寰亞真係好勁
全香港目前最有唱作talent嘅兩個男歌手喺晒寰亞度
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

wchild 發表於 2021-10-27 02:09

mirror/林家謙/張敬軒已經夠票,麻煩轉投jay fung!!
夏日熱辣辣 好熱好熱

jay fung今年就算未必有,都唔止值男銅
夏日熱辣辣 好熱好熱

出MV仲要同MC撞正 Jay deserves better
夏日熱辣辣 好熱好熱

wchild 發表於 2021-10-27 02:09

公司應該強化Jay Fung香港樂壇有史之來最underrated男歌手既形像, 爭取多d樂迷同情票, 類似陳栢宇之前咩隱世歌手既話题, 睇住成班實力在他之下既被受吹捧真係為佢不值

出MV仲要同MC撞正 Jay deserves better
sorik 發表於 2021-10-27 08:45

搞到咁遲先出本身已經蝕咗嗰段黃金宣傳期
Follow my IG: @delightcantopop

搞到咁遲先出本身已經蝕咗嗰段黃金宣傳期
delightcantopop 發表於 2021-10-27 15:18

MV後期做得7788, 但傳聞話MV導演身體有事, 所以MV遲左出

126 發表於 2021-10-27 01:26

903一下又ban左
唉今年要食白果了:(

今年JF 903至少有唱作掛
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

三步曲中最喜歡這首

公司應該強化Jay Fung香港樂壇有史之來最underrated男歌手既形像, 爭取多d樂迷同情票, 類似陳栢宇之前咩 ...
June21 發表於 2021-10-27 15:12

連登已經有post插緊903 ban 9 Jay Fung啲歌,千幾個正皮

呢首好聽過思念即地獄, 冇咁heavy

Jay Fung出品 必屬佳品

但點解要plug完咁耐先再上MV MV hit rate變相好低

冬日又係 首播完又唔擺上streaming platform 有浪費咗一個禮拜AP

但點解要plug完咁耐先再上MV MV hit rate變相好低
matthewhtt 發表於 2021-11-4 14:32

MV 導演切左醫院, 埋唔到尾, 所以遲出

冬日又係 首播完又唔擺上streaming platform 有浪費咗一個禮拜AP
matthewhtt 發表於 2021-11-4 14:33

因為一步一悔過太早ban先提早派冬日吧, 唔想沖刺期完全冇歌追ap, 感覺冬日呢首可能連mv都唔會拍