返回列表 發帖
想聽米奇的身高多D
快劍俠 發表於 2021-9-27 14:18

檢測到曾生的身高 一米五三恐怖到是廢老
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

佢係新人入面真係唔算有potential果種,技巧可以進步,聲底同音樂感係好難靠練習進步,佢照抄A Million Reasons唱法咁樣去唱中文歌,可以睇出佢音樂感方面係一啲天分都冇

好造作

千千又輸,8頁都係得109個1分
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

蒸糕
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

精選utube留言

YT 你真係好成功啦!開始由第2跌落第3,但views数仍然比你壓住,其實我哋是否去星夢娛其實有冇可能係人為操控呢?

因view數可以嫌涉龐大利益,有人收授利益?YT都要內部調揸吓!揾ICAC/CCB?樂投訴先得呢?

睇黎想走GEM路線

不過今時今日呢種賣弄唱功技巧, 喺香港都無咩人buy

正如之前張學友tvb表演都俾人hi到爆

大家根本唔要呢類歌手/音樂

睇黎想走GEM路線

正如之前張學友tvb表演都俾人hi到爆 ...
hohoho 發表於 2021-9-28 01:56

雖然麻麻gem 個人
但炎同gem 十幾歲時都爭太遠 gem 係輕鬆唱
炎係格硬撚聲
聽得唔舒服

睇黎想走GEM路線

正如之前張學友tvb表演都俾人hi到爆
...
hohoho 發表於 2021-9-28 01:56

完全唔同級數,當年出道GEM都唔會刻意賣弄技巧轉音 真假音 都係自然表達,起伏同感情係互相配合

反而炎小姐係夾硬show技巧出黎,令首歌反而唔自然
又單單靠大細聲想營造層次,但完全無感情表達......

用 1 分支持 GIGI

荃力Gi持GigiWong
DM多仔多到覆唔哂

搞不懂真話的清高

喜歡卓賢
John 發表於 27/9/2021 00:07
梁文禮咁播了

梁文禮咁播了
kwanie 發表於 2021-9-28 14:00

炎xx借我澄上位
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

作為新人第一首主打  搵D咁既歌
TVB都係晒左佢架啦
潛水。。。。

懂bur懂真呼話的清英鳩烏~~荃力支持支支
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

音樂製作人大讚

唔係戀童癖
1分

1分係俾大台。至於歌手,sor有啲歌手真係無興趣聽

千千又輸,8頁都係得109個1分
on07111 發表於 2021-9-27 21:56

輸咗俾袁偉豪

唔好聽

唱腔真係要改下

TVB 有真話既咩?

想聽米奇的身高多D
快劍俠 發表於 2021-9-27 14:18

全新組合153成員包括米奇,創意官,C君
「微笑之中 接受還未有 答案。」

聽了很多次,仍然繼續loop,百聽不厭!
我試過聽完<真話的清高>後,緊接聽Gin Lee的<信>,感覺好似一位大姐姐教導小妹妹,面對不誠實的男友,應該要勇敢說出心底話。好夾。

我都要堅決說出來

一入副歌我就自動跳咗去“原諒我當天不懂得珍惜 只知任性壞事情”
so99y, 呢首咁嘅嘢冇辦法完整聽晒

蒸糕
b01091018 發表於 2021-9-27 22:10

我都聽到個歌名真係Leung 到嘔 Jingle 的蒸糕

全新組合153成員包括米奇,創意官,C君
misterben111 發表於 2021-10-5 01:04

TVB是否要講真話,矮仔多計就由班矮仔話哂事。

大家加油
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

大家加油
John 發表於 2021-10-5 17:50

Gin Lee可以自己學吓

聽了很多次,仍然繼續loop,百聽不厭!
我試過聽完<真話的清高>後,緊接聽Gin Lee的<信>,感覺好似一位 ...
WZA111 發表於 2021-10-5 01:38

你好愛 信
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

咁後生就唔好咁樣唱歌啦好心

細路仔着大人衫......handle唔到首歌唯有博命show技巧

個唱法可能係我唔識欣賞,聽到我自己喉嚨好唔舒服
後邊明明有啲處理嘅位係用咗比較自然嘅過渡,但係整體來講聽落好想嘔(生理上,對她沒有意見

隻歌幾洗腦

尋晚個慈善show走咗音
唱係唔差,不過太多技巧嘢令人聽得唔舒服

佢個腔令我不敢恭維

唱得好作狀  由守望麥田開始已經係咁

回復 78# John

啱嘅 有咩歌手就有咩fans 新移民支持返新移民

明明咁年輕, 點解歌路, 形象, 唱腔都咁似一個怨婦?

十幾歲要領略首歌有啲難度...

boy4dudes 發表於 2021-10-14 17:59

依個live好屎 唱腔作狀 仲要reach唔到d音

聽到一半頂唔順

好L作狀

bye9bye

boy4dudes 發表於 2021-10-14 17:59

其實點解唔錄播好明顯感冒加音響差

幾時出国語版攻內地市場

明明咁年輕, 點解歌路, 形象, 唱腔都咁似一個怨婦?
rickychan0809 發表於 2021-10-14 17:31

16歲唱61歲

好似唱呢隻做DEBUT有啲唔啱數.
青春活潑啲會好啲.

第二PLUG可考慮.....但詞嘅題材又唔啱

唔岩佢唱