返回列表 發帖
一姐詠年年都有BIG HIT

2020 Spotify 女歌手十大
1. 隔離 - 17,684,306 (11,309,392 + 6,374,91 ...
梨胃言 發表於 2022-12-21 16:56

為食AK好勁
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

今年沒左gin lee就大跌了
John 發表於 2022-12-21 17:12

其實係累計

今年沒左gin lee就大跌了
John 發表於 2022-12-21 17:12

唔知有冇搵漏
可能幸福門唔係第十

蘭兒年年都有BIG HIT
kel_kelvin 發表於 2022-12-21 17:22

晏啲整埋17 18 19女歌手十大
我估蘭應該得19年無

晏啲整埋17 18 19女歌手十大
我估蘭應該得19年無
梨胃言 發表於 2022-12-21 17:52

估17年有和每天講再見
18年有很堅強

19年有孤獨悶口
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

多謝支持Team ak!
losyes 發表於 2022-12-20 20:33

生生不息如歌 好好呼吸如光串AK呼吸
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

而家出面都知MC可以係月巴女馬/明荃…

WZA111 發表於 2022-12-21 20:10

懷疑投稿嘅係m會員

WZA111 發表於 21/12/2022 20:10
又一由CM 出產嘅花名

二姐迦年年都有BIG HIT (除咗女金嘅20年)

2017 Spotify 女歌手十大
1. 假使世界原來不像你預期 - 13,740,714
2. 驗傷 - 9,941,636
3. 陪著你走 - 9,335,203 (4,938,696 + 4,396,507)
4. 忘記我自己 - 8,037,236
5. 3AM - 4,624,554 (4,533,280 + 91,274)
6. 天敵 - 4,326,109
7. 別再記起 - 3,887,494
8. 愛近在眼前 - 2,825,786
9. 如果青春不會有盡頭 - 2,241,527
10. 當我想起你 - 2,119,051

2018 Spotify 女歌手十大
1. 心之科學 - 9,606,860
2. 別氹我 - 6,246,144
3. 在月台上等你 - 5,048,169
4. 千年如一日 - 4,475,908
5. 人妻的偽術 - 4,401,592
6. Creo en Mi - 4,372,339 (3,965,342 + 320,065 + 86,932)
7. 但願人長久 - 4,273,980
8. 小問題 - 3,936,908 (3,838,165 + 98,743)
9. 無期 - 3,801,323
10. 忍 - 3,689,414

2019 Spotify 女歌手十大
1. 我們都是這樣長大的 - 10,580,456
2. 逃生門 - 8,805,258 (4,566,238 + 4,239,020)
3. 13樓的大笨象 - 5,751,332
4. 其實寂寞 - 4,869,805
5. 過路人 - 3,452,774
6. 嫁給愛情 - 3,355,306
7. 最後的信仰 - 3,339,082
8. 今宵多珍重 - 3,239,020
9. Two at a time - 3,009,695
10. 我們的基因 - 2,847,182

1. 假使世界原來不像你預期 - ...
梨胃言 發表於 2022-12-21 22:41

3. 陪著你走 - 9,335,203 (4,938,696 + 4,396,507)
7. 別再記起 - 3,887,494
10. 我不會撒嬌 - 2,051,389

7. 但願人長久 - 4,273,980

6. 嫁給愛情 - 3,355,306

8. 小謊言 - 3,173,040

劇集歌21年開始消失
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

7. 別再記起 - 3,887, ...
Humeny 發表於 2022-12-21 22:52

今年變咗華納盛世 有6首

7. 別再記起 - 3,887, ...
Humeny 發表於 2022-12-21 22:52

17年 BARF!

今年變咗華納盛世 有6首
on07111 發表於 2022-12-21 23:01

剎那的好似唔係

剎那的好似唔係
梨胃言 發表於 2022-12-21 23:03

係wor sorry

蘭B今年咁都執到2首

李漏了
今宵多珍重 - 3,239,020
Can You Hear - 11,361,186
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

李漏了
今宵多珍重 - 3,239,020
Can You Hear - 11,361,186
Humeny 發表於 2022-12-21 23:21

Thx
劇歌最難搵

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
47. Bring Him Home
week19
1 . TheCrush        Possession

Thx
劇歌最難搵
梨胃言 發表於 2022-12-21 23:34

仲有 愛近在眼前 - 2,825,786
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Mi 18, 19好勁!
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

唔知有冇搵漏
可能幸福門唔係第十
梨胃言 發表於 2022-12-21 17:50

唔好再考究20年有無歌漏好了

仲有 愛近在眼前 - 2,825,786
Humeny 發表於 2022-12-22 00:24

Thx

唔好再考究20年有無歌漏好了
kel_kelvin 發表於 2022-12-22 00:32

今年有漏

2022 Spotify 女歌手十大
1. Tomorrow - 2,287,916
2. Long D - 1,947,732
3. 世界與你無關 - 1,896,734 (1,262,281 + 634,453)
4. 樹木真美 - 1,691,530
5. 月球上碰面/月台上碰面 - 1,294,249 (1,026,838 + 267,411)
6. 呼吸之間 - 1,153,539
7. 分手100天 - 1,130,882
8. Little Miss Janice - 1,100,574
9. 納斯卡線 - 928,015
10. 下流社會 - 913,973

亂世情侶 (合唱版) 計唔計
69h 發表於 2022-12-22 13:40

應該計組合

亂世情侶 (合唱版) 計唔計
69h 發表於 2022-12-22 13:40

淨係計咗本身係女歌手獨唱嘅歌

kayan9896有兩首過百萬
我也難過的唔計 但原來過二百萬
69h 發表於 2022-12-22 13:56

Be around同樹唔知計唔計今年
我也難過的估唔到幾hit

謝安琪flop到
No Juno, no hits!

#ThankyouJuno
nicknicknick 發表於 2022-12-22 13:52

離不開有235萬都唔差
最後一首BIG HIT

Be around同樹唔知計唔計今年
我也難過的估唔到幾hit
梨胃言 發表於 2022-12-22 14:02

似乎有「難」字既歌都特別hit

我也難過的
    難道我還未夠難
    最難行的路(歌手門合唱版)
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

原來蔓蔓咁勁

原來蔓蔓咁勁
Yan 發表於 2022-12-23 17:38

那一年零一個月都有196萬

臨尾先嚟加兩個獎

臨尾先嚟加兩個獎
JasOh103 發表於 2022-12-24 18:57

恭喜Gin Lee!

恭喜Gin Lee!
kel_kelvin 發表於 2022-12-24 18:59

年度獨立歌手 (以12月31日為準,派台作品不再計算之內)
年度現場演繹: 敢 (紅館live)

年度獨立歌手 (以12月31日為準,派台作品不再計算之內)
年度現場演繹: 敢 (紅館live) ...
JasOh103 發表於 2022-12-24 19:14

好彩Gin Lee冇開紅館
如果唔係都唔知邊首贏

Happy new year!!!

祝大家新年快樂!我已經準備好迎接Gin Lee事業高峰嘅一年

Happy new year!

Happy New Year

Happy New Year

Happy new year!

新年要快樂
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

生生C位

生生C位
on07111 發表於 2023-1-2 15:49

生生好勇

Jeffrey真係唱得好好

Jeffrey真係唱得好好
JasOh103 發表於 2023-1-2 19:58

Agreed
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

戴眼鏡真係好可愛。。

恭喜幸兒與三十餘歲、六呎男友秘密成家

Hm da la di da la di, hm da la di da la di, hm da la di da la, ha ha ha ha ha
Hm da la di da la di, hm da la di da la di, hm da la di da la, ha ha ha ha ha

恭喜幸兒與三十餘歲、六呎男友秘密成家
on07111 發表於 2023-1-9 16:50

Happy:想過搶新娘 我差點講真