返回列表 發帖

搶飛傳送門:https://bit.ly/3xRbxah

MOOV 張敬軒演唱會聽歌組合
組合A:$1536 + $50 (行政及門票速遞費)
- $980門票一張
- 12個月MOOV 16 bit 音樂服務
- 買兩個組合送《The Brightest Darkness 20 Complete Edition》SACD(價值$309)及poster一份

組合B:$980 + $50 (行政及門票速遞費)
- $980門票一張
- 3個月MOOV 24 bit 音樂服務
- 買兩個組合送poster一張

11點開售,好似5日都仲買到

搶飛傳送門:

- $980門票一張
- 12 ...
wing 發表於 2021-12-3 11:11

頭先按去睇下得980尾場無哂

搶飛傳送門:

- $980門票一張
- 12 ...
wing 發表於 2021-12-3 11:11

組合A sold out

據知主辦單位因應售票反應太熱烈,有見各方也出現供不應求狀況,於是跟紅館周旋檔期,最終協調出紅館的維修期成功爭取加場,將會再加開1月13至15日的3場門票。

軒仔跨年個唱 加開終極三場

公售買咗尾場 原來係假尾場
即係total開18場?同祖祖打和

最尾會唔會唔會開夠20場

我買左假尾場
蛋記咪再加啦 搞到軒公拆聲仲衰
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

仲有機會搶真尾場
軒公頂住呀

加場飛8號開售

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1206_00862_001.html

歌手張敬軒勢如破竹,今日(6日)正式宣布假紅館舉行的跨年《THE NEXT 20 演唱會》,再度加開最後三場(1月13、14、15日),加場門券將於本月8號於網上發售。軒仔今年無論歌曲,網上平台節目、廣告及參與的電視台節目等大受歡迎,慶祝入行20周年演唱會,早前一開加到15場破其個人紀錄,還滿足不到樂迷需要,據演唱會總監馮貽柏表示,今次再度加場是幾經辛苦爭取所得,感謝紅館對軒仔支持,希望一直買不到飛的歌迷把握最後機會,因該三場真的是終極加開。

對於個唱添食加開,軒仔先多謝樂迷支持,自感有能力就盡量唱多少少,免令歌迷失望: 「好多人向我申訴買不到飛,最近仲收到歌迷PM,指買飛遇上騙徒呃錢,所以公司同我研究加場,我考慮過自己體力、工作上調配是否可以等等問題後,真心希望可以幫到歌迷朋友,等佢哋可以有再買飛嘅機會,先答應加場。有歌迷朋友同我講,有人冒稱係贊助商,話可以代買演唱會飛,但當大家畀錢之後就聯絡唔到,損失慘重。我真係再勸喻大家多一次,千萬唔好同啲不明來歷嘅人買飛,唔好受騙。」

現在演唱會加開到共18場,軒仔的歌首首都出名唱到飛天遁地,非常人可駕馭。問到如何保持體力應付18場騷,他謂:「最近非常之咁保重自己身體,天氣轉冷不敢怠慢,唔想病倒影響工作,我有專業團隊照顧我聲帶健康,聲樂老師同照顧我聲帶嘅醫生商量過,得出嚟嘅專業建議,係吩咐我唱5日休2日係最好,咁樣聲帶就可以得到最佳狀態,所以公司一早就已經按照呢個專業意見去規劃我整個演出,相信我可以得到最佳休息。依家我唯一敵人就係部手機囉,哈哈,大家都知我有『手機成癮症』,成日一睇就唔知點解又天光,演唱會期間真係要戒,戒唔到點算?或者可能真係要搵人係演唱會收工之後,收走我部手機,咁我先可以早瞓。」

主辦機構英皇娛樂(香港)有限公司經與康樂及文化事務署商議後決定,《The Next 20 Hins Live in Hong Kong 張敬軒演唱會》(加場)將不會安排於售票處售票,只設網上、流動應用程式及信用卡電話訂購,並會實施「延後取票」方案。已從上述途徑購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。

售票詳情如下:

《The Next 20 Hins Live in Hong Kong 張敬軒演唱會》(加場)
香港體育館(紅館)
13-15/1/2022
$980, $680, $480

共3場,約12 900張門票於12月8日(星期三)上午10時起於城市售票網公開發售,顧客可同時透過以下途徑購票:
城市售票網網頁:www.urbtix.hk
流動應用程式My URBTIX(Android 及 iPhone版)
信用卡電話購票:2111 5999(每日上午10時至晚上8時,包括公眾假期)
每人每次限購最多6張門票。
(售票首天購買此節目的門票時,當使用同一信用卡的累計購票數量在任何一次交易中已達上述的每次購票上限,該信用卡於當天即不能再用於購買此節目任何場次的門票。)

公售買咗尾場 原來係假尾場
即係total開18場?同祖祖打和
let'sbegin 發表於 2021-12-4 16:44

祖祖是19場
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

個網一直都係入唔到

尋日禁到一張尾場680單丁

軒仔唱唔唱到咁多場其實....

fc買左8/1

共18場!?軒仔頂住

聽講今晚首場嘉賓陳慧*

Kelly今晚復出 希望係堅
陳蕾食咗喉糖未?

上次降兩度唱咗大日子同風花雪
今晚係咪會轉唱花花宇宙同失憶週末

聽講今晚首場嘉賓陳慧*
caijinglong 發表於 2021-12-23 11:06

點知係陳慧敏
「微笑之中 接受還未有 答案。」

點知係陳慧敏
misterben111 發表於 2021-12-23 15:54

陳慧嫻已成condom
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

點知係陳慧敏
misterben111 發表於 23/12/2021 15:54

其實係陳慧珊

其實係陳慧珊
jcbartleby 發表於 2021-12-23 16:16

合唱苦口良藥
「微笑之中 接受還未有 答案。」

其實係陳慧珊
jcbartleby 發表於 2021-12-23 16:16

傷心傷我一個
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

類似Follow Mi果款舞台,紅藍斜角去黃綠斜角既長條形
電纜係黃紅轉彎位同藍綠轉彎位
每個位擺咗支螢光棒,無綁係個位,唔知完場係咪可以攞走

網上見到 full rundown. 感覺還好!

https://docs.google.com/spreadsh ... lyw-KA2L_Y/htmlview
張敬軒演唱會Rundown
From lihkg

WOW
得返啲好難聽嘅近年歌咁滯

唱咗首十幾年冇唱嘅

又有360環節

Omg美餃
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

第一場rundown

2034開場
1. Do what u want
2. YOU

3. 騷靈情歌
Talk 1
4. 無名指的光環
5. 找對的人

(戲劇)
6. 天才兒童1985
7. 青春常駐

8. 缺
9. 緋荔榭·少年
10. 迷失藝術

11. Sweet escape
12. 迷失表參道
13. Yes & No
Talk 2
14. 俏郎君

15. 酩酊天使
16. On My Way
Talk 3
17. 嘉賓合唱:紀念日
18. 嘉賓獨唱:最愛演唱會
Talk 4
19. 櫻花樹下 (360)
20. 酷愛 (360)
21. 餘震 (360)
Talk 5
22. 笑忘書

Encore
23. 只是太愛你
24. YUU/donki 改編聖誕歌
Talk 6
25. 春秋
26. My Way
2327完

蝦餃老母呀嗚呀
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

第一場rundown

2034開場
1. Do what u want
2. YOU

3. 騷靈情歌
Talk 1
4. 無名指的光環
5. 找對的人

...
pop 發表於 2021-12-23 23:31

YUU/donki

WHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我睇27....

今晚一聽到蝦餃媽出來唱最愛演唱會
N年前聖誕睇蝦餃媽演唱會嘅回憶即刻翻曬嚟

4/9/15超驚喜,唔知個會員專場仲有咩,如果唱病況但無霏去睇真係會喊出嚟
但成場好鬆散咁,開頭每part每唱兩三首就落台又無咩關連,然後搞搞下最尾一個鐘就變咗唱逼Hit同玩膠應酬街客希望有得執下

戲劇嗰part唔係人人都識欣賞
睇到有啲眼瞓 好彩個細路成日大嗌嗌返醒我

街客表示滿意 係得yuu donki膠歌覺得無聊
陳蕾食咗喉糖未?

以為酩酊天使唔再唱

4/9/15超驚喜,唔知個會員專場仲有咩,如果唱病況但無霏去睇真係會喊出嚟
但成場好鬆散咁,開頭每part每唱 ...
阻住 發表於 2021-12-24 00:49

真係每part都短咗少少 但都明 唱18場實要用呢啲三首歌 三首歌pattern養聲
陳蕾食咗喉糖未?

1. 歌單超級滿意,唱咗我最鍾意嗰兩首sidetrack
仲要係比我想像中唱得好
2. 開場睇cast list見到戲劇嗰part個編劇係黃詠詩,老實講真心麻麻,編劇係咪唔識咩叫留白?
3. 估唔到酷愛都攞嚟大合唱,首歌係hit但咁難跟
餘震就明顯係最適合大合唱既k歌
4. 個舞台好靚,尤其係燈塔同felix嗰part,加上螢光棒營造氣氛,視覺效果ko咗盛樂
5. 軒叔talk太長,我都覺得比較鬆散,點解唔可以唱完成個rundown先talk

我仲有幾場睇,希望越做越好
嘉賓方面,好想聽佢同gigi leung合唱許願

首4字歌又話呢世都唔會唱
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Kelly
【This is MC】澳門見

佢有冇降key/留力?
首首都咁嗌法玩唔到好多場
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

佢有冇降key/留力?
首首都咁嗌法玩唔到好多場

360比人唱可以唞吓都幾識玩 ...
hehe 發表於 2021-12-24 01:59

幾首爆高音既歌都降左
而且冇揀到christopher chak果幾首斷氣歌 算留左力啦

缺 俏郎君 同埋 OMW 都降咗key 不過唔緊要啦 係俏郎君有少少hea

個首成世都唔唱嘅歌真係飆晒眼淚出來。。。

今次rundown有啲驚喜喎
同埋啲怨鬼放喺360真係世界級
不過根據上次美祖PC 360嗰堆應該會變返晒尾場2nd Encore
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

26首就唱三個鐘,系米吹水時間太長