返回列表 發帖
熱門主題
未見過世面的招積 - 謝安琪
麥浚龍同謝安琪冇不和 承認少聯絡

果然CM捧乜衰乜

反而鐘意佢變返初出道嘅輕快 講生活嘅歌

真心估唔到Kay可以自己寫首咁有個人風格嘅歌! 轉獨立做自己中意嘅音樂就好!
Life was a willow and it bent right to your wind.

D*u 我真係寧願聽Cousin Fung

如果講質素 離不開份詞比依份填得有意思
但melody 依首易入口好多
欣賞佢既努力,而且整體都唔錯

懂不懂真話的招積
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

全日狂聽(5分)

咦…今次有派去新城
geminian 發表於 2021-10-23 08:18
Last time 離不開 admin by Sony Music, this time assuming 未見過世面的招積 also admin by Sony Music, Sony 同新城破左冰.

其實幾好loop

睇左  未見過世的面積

原來大合唱有天后靈

聽日派靜夜歌 係轉plug定係放棄呢首

越聽越正

希望秋天歌係All Too Well 咁嘅heartbreak anthem
nicknicknick 發表於 2021-10-24 19:32

呢首係咪22
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢首係咪22
JasOh103 發表於 2021-10-24 23:59

咁快啲出首I knew you were trouble
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

咁快啲出首I knew you were trouble
HOTMAN 發表於 2021-10-25 00:04

又串Juno
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

聽日派靜夜歌 係轉plug定係放棄呢首
NelsonWu 發表於 2021-10-24 21:46

定係兩首一齊播搶奬

定係兩首一齊播搶奬
Serendipity 發表於 2021-10-25 00:09

似係兩首歌攬炒

隻歌幾得意
雖然曲詞都唔好所以我究竟聽咗咩LOL
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

隻歌幾得意
雖然曲詞都唔好所以我究竟聽咗咩LOL
JayantL 發表於 2021-10-25 03:22

你聽左個side track

越聽越正

希望秋天歌係All Too Well 咁嘅heartbreak anthem
nicknicknick 發表於 2021-10-24 19:32

咁要有10分鐘version

雖然仲未聽到首歌
但d歌詞好以前謝安琪陣除
初心傷過
重新再跳

越聽越正

Cheek to cheek sosad

一早都知道門已鎖床已翻仍未慣
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

份詞搞咩
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

幾好聽喎

好聽過靜夜歌好多
嗰首當無出過派台算

評分人數

聽聽下招積 越聽越覺有kay one影子 好loop
靜夜歌就⋯⋯

無咁差姐,但都係同意,想聽佢唱返其他人作既作品多啲

臭男人好聽D...
夏日熱辣辣 好熱好熱

呢首真心好loop!
聽完好開心,輕輕鬆鬆一首歌唔使太着重歌詞吧
4分!

浦铭心时期好聽D

中規中矩,明顯比離不開差,3分。

編曲唔錯

2分 問題主要係出現喺份詞度
Melody 純粹係5050 冇乜好令人記得嘅位
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

愈loop愈有
雖然啲詞膠膠地,但好洗腦又好好un

反而首靜夜歌難聽到不能
較快1.5倍速先入耳返啲

好好聽啊救命
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

好loop

如果IGNORE D 詞, 個TEMPO 再快番少少, 會好D LOR

喪婆+臭男人 feel
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

其實幾好

唔知有冇 MV花絮呢?
琪待
客廳極黯淡
也許轉身已太晚

希望上 Chill Club 唱哂三部曲

幾好聽