返回列表 發帖

麥浚龍同謝安琪冇不和 承認少聯絡

https://m.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20211021/1634807065535/麥浚龍同謝安琪冇不和-承認少聯絡

久未露面的麥浚龍(Juno),今天(21日)聯同周國賢、陳漢娜和陳凱詠等出席活動。Juno透露去年初在疫情爆發前,去了冰島工作,返港後一直留港,完成了一個劇本,正做前期準備,將由他執導,但演員和開拍日期仍未落實。

有指他和謝安琪(Kay)不和,所以Kay與他旗下公司完約後不再續約?Juno否認與Kay不和:「冇不和,我們是簽3年合約,有3部分合作計劃,最大擔憂是受疫情影響,去年底之前不能為Kay完成最後一首歌,幸好趕及推出。(仍有聯絡?)少聯絡。(將來會否有機會再合作?)總有機會。」

個人感想:。。。
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

疫情係萬能key

我信他心有病
我替他感到難過
我怕他身有味
奇在大家當初有歌

一日最衰都係佔中
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

去年底之前不能為Kay完成最後一首歌,幸好趕及推出。

講緊乜

Kay isnt me 演唱會啲碟胎死腹中

《風林火山》條片被燒左?

Juno 話: 至於正式上映嘅檔期,反而我就唔係咁清楚,要交返畀發行商。

https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E ... A%E5%BA%A6%E5%9A%9F

去年底之前不能為Kay完成最後一首歌,幸好趕及推出。
講緊乜
lorbat 發表於 2021-10-22 05:31
亂估可能係
不能為 Kay 完成最後一首歌 = 因一個人而流出一滴淚 (所以 Karen 唱左)
幸好趕及推出 = the album & the end of it

Kay isnt me 演唱會啲碟胎死腹中
antiware 發表於 2021-10-22 07:33
兇多吉少

風林火山到底出得未?
寫第二個劇本把L咩

其實KAY 有少少責任  即使佢係天后  對工作有SAY 都應該同公司同事配合
JUNO 作為老闆好難做   KAY 唔配合同事幫佢接JOB  左揀右揀  同事以後點幫佢按JOB ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

一定係無不和啦

係ig無再互相follow啫

亂估可能係
不能為 Kay 完成最後一首歌 = 因一個人而流出一滴淚 (所以 Karen 唱左)
幸好趕及推出 = the al ...
boy4dudes 發表於 2021-10-22 08:33

講緊key錄左多次都未如理想既三生一吻?

最大擔憂是受疫情影響,去年底之前不能為Kay完成最後一首歌,幸好趕及推出
講緊乜
lorbat 發表於 2021-10-22 05:31
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

咁又咁講既 羅生門同蒲銘心JUNO都幫左KAY唔少既

不過背後佢地點樣就真係無人知 如果真係不歡而散都無計嫁啦

noted without thanks

根本 d jobs (好似多數係 fashion-related) 張太都好配合. 瘦身單野講左好多次, 係變態老闆 d 員工未經張太同議下強行接個 job, 更加無理地在疫情時期迫人減肥, 張太唔 happy 走去健身, 減唔到磅被人公開唱衰, 話佢導致有人被炒, 形象(繼續)受損

舊老闆好難做? WTF? Juno 份人有幾L麻煩人人知 唔係屋企有錢可以自己開公司邊個會理9佢.

其實KAY 有少少責任  即使佢係天后  對工作有SAY 都應該同公司同事配合
JUNO 作為老闆好難做   KAY 唔配合 ...
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 08:50

This is unexpected from you
But you are right
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Juno的確冇同琪琪不和呀
係Kaykay同Juno不和ja ma

咁幾時出kay isn’t me

咁幾時出kay isn’t me
chanching 發表於 2021-10-22 10:38

應該無架喇

JUNO 作為老闆好難做   KAY 唔配合 ...
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 08:50

有冇咩內情爆
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好好彩。。

希望AhKay唔好同TeamAK反面
在這畢生不滅 無極的狀態

等睇sophy兩年後同Juno不和
DM多仔多到覆唔哂

等睇sophy兩年後同Juno不和
mosesming 發表於 2021-10-22 12:06

睇sophy同條team既互動好friend喎

不過sophy join左間公司d衣著一樣咁噴水

不過sophy join左間公司d衣著一樣咁噴水 ...
kayzzz 發表於 2021-10-22 12:09

你唔知琪琪想當年都同Queenie攬頭攬頸情同姐妹咩

兩年後羊皇后咪一樣同你返轉豬肚係屎

不過sophy join左間公司d衣著一樣咁噴水 ...
kayzzz 發表於 2021-10-22 12:09

Sophy轉左做fashion model la

不如兩個和好 kay玩埋隻唱作碟簽番俾juno啦

想kay同羊皇后再續姊妹緣

依家key獨立發展之後人棄大跌 d歌係咪高汁左就見仁見智

跟juno揾食起碼每年出到半隻碟 隔幾年又開到紅館

不如兩個和好 kay玩埋隻唱作碟簽番俾juno啦

想kay同羊皇后再續姊妹緣

依家key獨立發展之後人棄大 ...
kayzzz 發表於 2021-10-22 12:25

唔係獨立之後人氣大跌 而係用三年燒晒十幾年人氣

This is unexpected from you
But you are right
JasOh103 發表於 2021-10-22 10:20

以為AC 被HACK

根本 d jobs (好似多數係 fashion-related) 張太都好配合. 瘦身單野講左好多次, 係變態老闆 d 員工未經張太 ...
boy4dudes 發表於 2021-10-22 09:48

咁就算同事接咗單唔岩Kay 心水嘅job , 咁都係一次半次 , 為大局著想咪硬食一次咁大把
  瘦身單job 聽講影幾輯相 、 出三次event , 做啲平面media 專訪 ,公司可以袋三球 何樂而不為?
   何況所謂 「未經同意」聽講係有人誤會工作內容 起先無say no 之後了解再清楚啲先扭計咋喎
   總之 當初 成千萬 loyalty 簽三年 本來和和氣氣 相安無事 撞著快完約一年 又疫情又盛
    Kay 天后唔幫  公司跑返條數 公司同事食屎? 自己袋過千萬 都要為同事飯碗著想 岩唔岩?

咁就算同事接咗單唔岩Kay 心水嘅job , 咁都係一次半次 , 為大局著想咪硬食一次咁大把
  瘦身單job 聽 ...
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 13:37

唔知你講既幾成真 但幫kay接瘦身廣告(如有發生過)都幾無腦

廣告一出街都幾肯定日日俾人寸姿色份子

唔知你講既幾成真 但幫kay接瘦身廣告(如有發生過)都幾無腦

廣告一出街都幾肯定日日俾人寸姿色份子{:4_ ...
kayzzz 發表於 2021-10-22 13:46

不同比家庭電器廣告佢做 好無 ?  咁女藝人來來去去 唔係接瘦身 豐胸 美容  呢D  咁有老闆睇得起佢 咪接囉    咁怕比人寸姿色份子  佢索性唔好接FILA 韓國面膜 歐來亞廣告囉

唔係獨立之後人氣大跌 而係用三年燒晒十幾年人氣
chanching 發表於 2021-10-22 13:24

第一年捧x到你個謝安琪 又女金又最女 差d攞埋最歌(即係電台 場內場外聽眾都buy) 邊忽燒人氣

我覺得兩邊都唔抵爭 但juno功勞都唔可以抹殺

依家轉番形象 當初__佢忘記初心既人有幾多回頭fans? 睇CM係小貓三四隻咁囉

世界變 洗衣竟然唔盲撐琪琪

第一年捧x到你個謝安琪 又女金又最女 差d攞理最歌(即係電台 場內場外聽眾都buy) 邊忽燒人氣

...
kayzzz 發表於 2021-10-22 13:54

咪係  你當初簽JUNO 都係貪佢肯落本捧你姐   終於一嘗心願  女金 + 最女 連容祖兒斬比你打低    企穩樂壇天后, 女一位置   做人唔好咁忘本    有時真係覺得KAY 份人爭唔落  唔識做人     但佢唱歌真係好有天分    好鬼鍾意佢D 歌   !!

JasOh103 發表於 2021-10-22 14:00

我以事論事姐  KAY 係樂壇難得一見歌后  不過佢太有性格   係娛圈好蝕底

咪係  你當初簽JUNO 都係貪佢肯落本捧你姐   終於一嘗心願  女金 + 最女 連容祖兒斬比你打低    企穩 ...
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 14:01

你話有其他大公司請佢過檔都叫走得值
但轉去獨立發展暫時睇黎十分不智 暫時出既歌我覺得都幾好但唔係驚艷

我仲loop緊 陽台基因寂寞藝術一吻春風浴室 呀 今年兩首歌唔係好loop得起

你話有其他大公司請佢過檔都叫走得值
但轉去獨立發展暫時睇黎十分不智 暫時出既歌我覺得都幾好但唔係驚艷 ...
kayzzz 發表於 2021-10-22 14:09

我上年年中已經話過你聽  佢2021 年(即今年) 可能過檔 佢老公間公司 聽聞係傾過   但依家市道咁 好多公司都HOLD住簽人
    所以 上年未爆同JUNO 鬧反  已經知佢想唔績約   點知搞成咁 你睇返D PM 就知我一早收到風  但估唔到後尾搞到不和成咁

我上年年中已經話過你聽  佢2021 年(即今年) 可能過檔 佢老公間公司 聽聞係傾過   但依家市道咁 好多 ...
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 14:34

希望古生成間淺白本部買左佢

藍生同kay係真不和
再將我相信的如煙火般綻放

出道嗰年傳出買fans醜聞至今仍然歷歷在目
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

咁就算同事接咗單唔岩Kay 心水嘅job , 咁都係一次半次 , 為大局著想咪硬食一次咁大把...
Kay 天后唔幫  公司跑返條數 公司同事食屎? 自己袋過千萬 都要為同事飯碗著想 岩唔岩?
洗衣王國130 發表於 2021-10-22 13:37
Reminds me of Kay 天后 2011:「個仔鍾意食屎,你就畀屎佢食?」
Any肥, 如果疫情時期有人迫本腐女減肥, 我會佢地去食屎, 講完. 唔會再復.

第一年捧x到你個謝安琪 又女金又最女 差d攞埋最歌(即係電台 場內場外聽眾都buy) 邊忽燒人氣...
kayzzz 發表於 2021-10-22 13:54

Agree 第一年係威係勢捧x到佢天上有, 地下無,

不過第二年玩 "廢話" (因為 羅生門 希望越大, 失望越大) 同 "偷情" (好 L cheap 同俾 moral police diu), 加上 Kay...isn't me = Kay is Juno 作品演唱"藝術"會劣評如潮失 diehard fans 俾街客 diu + 老公細佬選擇職業而俾人屈佢係藍,

第三年瘦身事件 + 再度 後 hea 派歌 + Bitchy Aunty 邦 + 三生一吻 BS, 俾我我會轉型做幕後/專心湊仔女!

Surprised 條 ex-天后 今年唔退休仲出歌就真, 其實等睇佢今年繼續最女五強不入

Agree 第一年係威係勢捧x到佢天上有, 地下無,

不過第二年玩 "廢話" (因為 羅生門 希望越大, 失望越大) 同 ...
boy4dudes 發表於 2021-10-22 17:37

本來可以三連女金 , 但天后Kay唔志在奬同地位,巴閉得佢!
       反而 容祖兒成日想擸曬所有奬

JasOh103 發表於 2021-10-22 14:00

到底佢喺邊度收咁多風 知情會員plz pm me
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

之前2012 & 2014獨立時多好多exposure,乜節目都上,乜演唱會嘉賓都接,乜event都去,乜歌都唱,
而家好似做多咗好多幕後嘢,同埋唔知係機會少咗定揀擇咗,少左好多曝光

又關某歌手咩事
洗衣真係暗祖粉嚟

Juno的確冇同琪琪不和呀
係Kaykay同Juno不和ja ma
JasOh103 發表於 2021-10-22 10:21

我成日睇呢條片 D表情好正 可惜無提名金像獎