返回列表 發帖

[OCT/2021] JANICE X JAY FUNG : BACK TO THE NEW SKOOL

JANICE X JAY FUNG : BACK TO THE NEW SKOOL
演出時間: 2021 Oct 23-24 20:15
演出地點:Star Hall
票價:$780/$580/$580

poster 影得幾靚

想聽佢哋唱how many times
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

希望有 “家門”首唱.
Life was a willow and it bent right to your wind.

之前YouTube兩首crossover都幾好聽

運動詩歌。。

Jayfung BB好靚仔。。

思念即地獄真係好正

OMG真係有how mamy times

要求佢地出How Many Times男女合唱版!
I talk a lot of BS.

How many times 太好聽

Janice超水準wor!

Janice超水準wor!
angelicdestiny 發表於 2021-10-23 22:51

無encore 唔夠喉

成晚聽到耳朵懷孕 OMG

今日個場出現咗好幾次街燈 以為有機會唱街燈晚餐
無encore係好可惜

無唱新歌。。今年食白果。。

今日個場出現咗好幾次街燈 以為有機會唱街燈晚餐
無encore係好可惜
inferno 發表於 2021-10-23 23:16

有冇唱日出時讓街燈訓覺?

rundown?

今晚美泳去左睇!

今晚美泳去左睇!
angelicdestiny 發表於 2021-10-24 00:01

聽晚應該有mag同joyce

今晚美泳去左睇!
angelicdestiny 發表於 24/10/2021 00:01

煎同JW都有睇,JW成個ig story都係

煎同JW都有睇,JW成個ig story都係
jcbartleby 發表於 2021-10-24 00:30

聲夢導師unite!阿Mag睇聽晚果場

生生去唔去?

Jay fung d live 超正!三部曲唱哂仲估唔會唱埋我好想你
Janice 今晚表現都好正!兩個好夾
btw JF真係好靚仔好charm快啲開solo就好啦

今時今日KK Live仲正過903d拉闊音樂會…
Life was a willow and it bent right to your wind.

因爱之罪名 live 好爆,勁正

rundown?
samxdxd 發表於 2021-10-23 23:50

https://www.kkbox.com/hk/tc/playlist/GrwsY_T6iNRITwngZ-

估唔到Janice會唱2004,真係聽到眼濕濕

估唔到Janice會唱2004,真係聽到眼濕濕
JanJan937 發表於 2021-10-24 09:39

呢首真係驚喜!仲有估唔到JF唱埋講多無謂

今時今日KK Live仲正過903d拉闊音樂會…
babyshark 發表於 2021-10-24 02:24

KK LIVE 搞得勁有心思真係幾好
揀歌上又有驚喜

JANICE 真係好悶 佢開個人 SHOW 我一定唔會入場

賴爽 發表於 2021-10-24 09:53

聲靚不過真係無咩變化咁
反而JF愈黎愈正

Jay Fung世一!!

蘭B DIVA級表現 尤其穿花蝴蝶+最後一首
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

jay fung開始多fans
地球來的人自發開燈
3部曲除左最新個首基本上d歡呼聲都多
janice爆seed好勁
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

睇片今次Janice真係發揮得好好,可惜stage presence真係差D,JF反而好放

尾場歌單

20:33 開場
1. 運動詩歌 - Janice feat. Jay
2. Full Moon Party - Jay feat. Janice (Janice有跳舞)
3. Let’s Keep This Tonight - Jay (有跳舞)
Jay扮MJ (Billie Jean)
4. 因愛之罪名 - Jay
5. I Don’t Know, I Don’t Care - Janice (有跳舞)
6. 低半度 - Janice
7. 一格格 - Janice + Jay
8. 地球來的人 - Jay
9. 我好想你 - Jay
10. 天敵 - Jay
11. 愛斯基摩人之吻 - Janice, Jay彈電結他
12. 穿花蝴蝶 - Janice
13. 驗傷 - Janice
14. 她整晚在寫信 - Janice
15. 一步一悔過 - Jay
16. 思念即地獄 - Jay
17. 2004 - Janice
18. How Many Times - Janice + Jay
19. Best Part (Daniel Caesar feat. H.E.R. cover) - Janice + Jay

VCR: Jay+Tim & Janice+Jill童年唱歌片段 (First of May)
20. 講多無謂 - Janice + Jay, Janice彈木吉他
Talking
21. 心亂如麻 (廣東話版 x 英文版)- Jay
22. 尋找白金漢 - Janice
23. It’s OK to be Sad - Janice feat. Jay
Talking (鳴謝名單)
24. 家門 - Janice + Jay
Talking
25. Whenever You Call (Mariah Carey & Brian McKnight cover) - Janice + Jay

22:40完場

痴線兩個d live簡直係香港歌手典範
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

賴爽 發表於 2021-10-24 09:53

剩係靚聲已經贏晒,好多唱咗好多年嘅「歌手」都做唔到

Jay今次有得唱返蛋時期啲歌,因愛之罪名又唱全首,更加覺得上次我是現場睇唔到現場都無咩損失

兩把靚聲,今晚好正!
Janice最尾個首好爆! 正!

點解jay fung上高音可以咁揮灑自如? 係咪因為開show前冇病
點解jay fung啲runs可以咁流暢順耳? 係咪因為性格唔夠內向
點解jay fung可以又跳得又睇得? 係咪因為佢唔係金牛座
天敵+心亂如麻 都好正

一格格, How Many Times唔係講笑 兩把聲和到真係耳朵懷孕
What a great night for people who appreciate good vocals!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

今年最男請投jfbb 一票

兩日rundown一樣不過今晚氣氛好過尋晚好多啊!
Janice世一! whenever you call

今年最男請投jfbb 票
wchild 發表於 2021-10-25 00:16

就算射落海都要投佢
希望今年起碼入到12強
在這畢生不滅 無極的狀態

Janice x Jay Fung Whenever You Call 好爆… 我唸全場無人唔O嘴.. 兩個唱功show哂出嚟咁濟

做華納歌手都幾慘 尤其一線轉會版權貴嗰啲
完全限死晒揀歌除咗大show 基本都只唱返自己公司出嗰幾首
Janice嗰幾首稍微hit啲嘅都唔知已經出show唱咗幾多次
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

隊band最尾蒲頭以為有encore結果空歡喜
喜歡蘭蘭 喜歡追風

今年最男請投jfbb 票
wchild 發表於 2021-10-25 00:16

已決定今年最男投追風,最女投Janice

2J4B go go go!

做華納歌手都幾慘 尤其一線轉會版權貴嗰啲
完全限死晒揀歌除咗大show 基本都只唱返自己公司出嗰幾 ...
JayantL 發表於 2021-10-25 01:09

但 in his name 唱得好少,只有一頭一尾,原本以為佢哋會有個gospel session

They deserve a part 2!!  跪求聖誕開show 唱伯利恆的主角 x I’ll make it home before Christmas Day

Jay Fung真心要紅啦!唱得!性格又好!
魂冇影啲歌真係好難聽