返回列表 發帖

Lady Gaga - The Born This Way Ball in Hong Kong

根據 Hong Kong Events 網頁透露
Lady Gaga 將會於今年 5 月黎到香港開演唱會!

http://hongkongevents.com/content/lady-gaga-live-hong-kong

密切留意中!

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Lady Gaga tour grosses $30 MILLION from first 8 shows
1 Lady Gaga, Zedd Saitama Super Arena
Saitama, Japan
May 10, 12-13, 2012
$18,339,701
96,550 /
96,550
3 /
$312.75, $112.59
Live Nation Global Touring/Creativeman

2 Lady Gaga, Zedd AsiaWorld-Arena
Hong Kong, Hong Kong
May 2-3, 5, 7, 2012
$7,893,195
51,613 /
51,613
4 /
$203.56, $61.84
Live Nation Global Touring/Live Nation Asia

4 Lady Gaga, Zedd Olympic Stadium
Seoul, South Korea
April 27, 2012
$3,084,172
51,684 /
51,684
1 /
$116.24, $33.90
Live Nation Global Touring/Live Nation Korea

票房好高

咁又冇話FAIR唔FAIR O既
如果你話個SHOW 的內容唔同就唔FAIR姐
GAGA的確鍾意日本多D
同埋我諗佢都係即興唱一兩隻咋(?)
俊仔 發表於 2012-5-12 13:13

完 show 去咗個酒吧 show 唱多咗一隻 Orange Colored Sky 啫.
其實都算啦, Gaga 又唔係第一次表明自己好鍾意日本...

回復 178# discovered

咁又冇話FAIR唔FAIR O既
如果你話個SHOW 的內容唔同就唔FAIR姐
GAGA的確鍾意日本多D
同埋我諗佢都係即興唱一兩隻咋(?)

GaGa日本賣大包觸怒大中華
[22:32] 2012/05/11

not fair
discovered 發表於 2012-5-12 12:15

我覺得對果晚入場既人 not fair
rather than 對我地 not fair 囉
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

GaGa日本賣大包觸怒大中華
[22:32] 2012/05/11
http://news.on.cc/cnt/entertainm ... 0511_00862_001.html

not fair:Q

睇完三場LADY GAGA 雖然前後使左接近6K 但真係好正好難忘
企係MONSTER PIT最前睇GAGA真係好似假咁 唔敢相信可以近距離睇GAGA唱歌跳舞
到而家都不停LOOP GAGA的歌CONAN617 發表於 2012-5-10 02:50

睇完之後,同你感受差唔多.
我雖然係睇 $ 780 ,但都難以想像兼形容聽到咗 Gaga 唱 live !~
事關之前真係無話抱過太大希望有機嚟香港做 tour ~

睇完好似有 show 後後遺癥.
唯有繼續 loop Gaga d 歌,

btw , Hair 現場版好正正正. 個編曲好震撼.
仲有... 難以想像,聽到咗 我最鍾意 Gaga 嘅歌 Black Jesus † Amen Fashion live !
隻歌 Gaga 仲特登較咗個 rundown 順序擺落 encore 前最後一隻歌位置.
btw ,佢都堅鍾意呢隻歌 ga !~ :)

回復 170# 星勤

梁文禮 個 Telephone look 都幾特別呀, xd ;P :lol

我嗰日去睇都唔敢出位造型示人!~
事關白天仲同 frd 行緊街,嚇人咩哈哈... xdd

睇完三場LADY GAGA 雖然前後使左接近6K 但真係好正好難忘
企係MONSTER PIT最前睇GAGA真係好似假咁 唔敢相信可以近距離睇GAGA唱歌跳舞
到而家都不停LOOP GAGA的歌

回復 174# CONAN617

就 尷尬tim 我一直都唔知 星勤同梁文禮是什麼樣 :-X

回復  星勤

你個fd(?)打扮好出位 哈哈btw 仲以為尾場會有多隻歌encore tim
(睇香港concert太多 = =  ...
俊仔 發表於 2012-5-9 20:35

你講梁文禮呀? 不過比起其他lm唔算出位啦

回復 172# 星勤

你個fd(?)打扮好出位 哈哈btw 仲以為尾場會有多隻歌encore tim
(睇香港concert太多 = = )

Lady Gaga Live in Hong Kong Rundown!
cyt05160 發表於 2012-5-9 15:36

尾場 encore 係 The Edge Of Glory 喎
一行出黎就唱,無 Marry the night 響前面
唱完係再 Encore 跟住先唱 Marry The Night
論盡樂迷,敢愛敢恨

crazy till I die XDDDD

太開心啦今晚玩得~ 好唔捨得~ 已經完全患上 show 後抑鬱
永遠唔會忘記 gaga 響我前面邊跳舞邊同我四目相投既一刻~~~
Mother Monster I Love You~~~~~~

論盡樂迷,敢愛敢恨

排同入唔入到後台好似唔關事的
三號晚入到最後既人,有人係當日下午 5 點幾 6 點先到 ...
星勤 發表於 2012-5-5 12:25

關事的 每場排第一可以帶多3個入去
今日下晝6點幾個時個鬼佬工作人員話我地4個會有得入後台
但到夜晚完場話GAGA今日好攰 只可以比兩個入 結果我就無得入了 而且入到的兩個只係影左張相 比左條練兩三分鐘就88
簽名都無得簽
講埋今晚 我係1580排第3 入場時結果係比1280排前20的入PIT先 佢地好多只係排左頂多大半日 結果就可以企過好過我地的位

回復  cyt05160

你買左480 side view?聽聞你到時睇如果見1580 開場 之後仲有空位其實你可以 偷偷地走 ...
俊仔 發表於 2012-5-5 17:34

我多謝你俾我條Link!
其實我即刻上左香港討論區睇睇,我想購買但聯絡唔到買家。即5/5冇得做!

回復 164# cyt05160

你買左480 side view?聽聞你到時睇如果見1580 開場 之後仲有空位其實你可以 偷偷地走過去 咁就480睇1580的位
(因為其實480 side view同1580好近)

btw 其實會打扮去的人不多我諗會打扮的已經集中哂係monster pit ..
坐位我睇3/5 o個場 見唔到有咩人有特別打扮

回復 165# 星勤

其實我諗緊入後台係點定義
呢幾日睇到有d流出的相 入到後台打扮好hea都得= =
其實諗緊係唔係 唔比gaga揀中都有機會入到後台…

睇左呢兩日既人,有見到幾多人冇Gaga打扮入去?

今朝6點去左排 排第3
希望入到後台啦
CONAN617 發表於 2012-5-4 15:21

排同入唔入到後台好似唔關事的
三號晚入到最後既人,有人係當日下午 5 點幾 6 點先到
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復  cyt05160

其實你去可以去香港討論區睇睇 我都係個度買 d 飛比較平不過其實yahoo bid多數都唔使 ...
俊仔 發表於 2012-5-5 01:40

多謝你!我正想要四百八十元的票。

回復 159# cyt05160

其實你去可以去香港討論區睇睇 我都係個度買 d 飛比較平不過其實yahoo bid多數都唔使 bid的 你番言 佢只係sd email比你 應該唔使評分架bor…
未買的快d買 真心正t_t
冇錢的話480 照殺吧 ! 480都值t_t!
(其實前2場show快達票係前一日/前一晚都有d飛流出
每個價位都有少量的飛 有d仲要唔係差的位…
同埋佢會有side view的480飛…
side view 其實好近台 係部份歌會睇唔到gaga或者只睇到背面 但係其實一行出條橋會好清楚

成功bid到張780番黎
好在之前冇買到a_a~~

今朝6點去左排 排第3
希望入到後台啦

今天晚上6.15pm 會有#G.E.M.#為【博覽動立方】剪彩直播 !之後重有#Lady GaGa 演唱會既紅地顫盛況直播! ! ...
discovered 發表於 2012-5-2 17:27

佢五月三日都有去睇!

我嘗試用雅虎買票,但因為評分不足 1,根據賣家指示,你不能參與拍賣。所以已宣佈絕緣。

我朋友尋日比 gaga 選中左入後台啊
終極葡萄啊!!!
星勤 發表於 2012-5-4 12:48

琴晚rundown差唔多ma?

回復 156# 星勤

就係比gaga話 cute o個2個15歲小妹妹?超正…

話時話 其實而家去酒店等gaga仲有用的嗎

我朋友尋日比 gaga 選中左入後台啊
終極葡萄啊!!!
論盡樂迷,敢愛敢恨

好羨慕D FANS

論盡樂迷,敢愛敢恨

不是吧???!
實力ruby 發表於 2012-5-3 12:21

其實Gaga好多野都好明顯有哂暗示,只係大家當唔當成一件事去理
雖然影音呢個post有點兒focus左一個idol上面

好危險呀!! 救救小朋友!!!!!!!!!!
John 發表於 2012-5-3 02:22

:o 不是吧???!

回復 147# CONAN617

會唔會太正…不過呢d野真係講彩數 買個陣又點會知 佢唔會block住 480 side view 同埋1280呢= =

回復 143# 阻住

牛肉膠布好似係非賣品
usb我問過人了 同 btw limited usb edition 個樣差唔多
不過隻usb 細少少 入面冇歌冇mv冇相 同埋好可惜 得1GB

Lady Gaga "The Born This Way Tour" setlist出來了!一共演唱了超過20首歌,絕無欺場!大家high翻了嗎??Mother Monster ROCKS!!

Highway Unicorn
Government Hooker
Born This Way
Bloody Mary
Bad Romance
Judas
Fashion of His Love
Just Dance
LoveGame
Telephone
Heavy Metal Lover
Bad Kids
Hair
You & I
Electric Chapel
Americano
Poker Face
Alejandro
Paparazzi
Scheiße
Black Jesus
The Edge of Glory
Marry The Night
Lady Gaga"出生此方式游"setlist出來了!一共演唱了超過20首歌,絕無欺場!大家high翻了嗎??Mother 怪物 ROCKS!! 公路獨角獸政府妓女出生此方式血腥瑪麗壞浪漫猶大時尚的他的愛只是舞蹈 LoveGame 電話重金屬情人壞孩子頭髮你 & I 電動小教堂美式撲克臉亞曆杭德羅狗仔隊 Scheiße 黑耶穌邊緣的榮耀嫁給夜

好危險呀!! 救救小朋友!!!!!!!!!!

我想問企位O唔OK?
toby0625 發表於 2012-5-3 01:02

企1280中後
凡係gaga係地下果層/天橋唱而全場又舉哂手(主要係hit歌, 好似telephone果段)就咩都睇唔到

最衰lunch時見到有1580飛即刻去通利問可唔可以加錢換, 但佢話唔得

今日開show前1580企位仲有好多空位, 所以放左d企位1280去1580區...都唔知點解可以咁...新加開的1280side ...
hihi 發表於 2012-5-3 01:13

我買左今日480側位 跟住開SHOW見隔離1280無人坐 走晒過去 隔離就係1580 坐著任達華
480價錢 1280享受 全程唔使睇MON 勁清楚 我全程同D FD HIGH到尾

我想問企位O唔OK?
toby0625 發表於 2012-5-3 01:02

今日開show前1580企位仲有好多空位, 所以放左d企位1280去1580區...都唔知點解可以咁...新加開的1280side-view位又突然減價變480...
主辦方plan得非常唔好...

睇完返黎,正!!
可惜前面企左一家人, 兩公婆係石像連手都唔拍下我仲聽到個老豆話 : 仲未唱完?   (聽到之後真係好嬲!)
佢地隔離又有一對女石像
但咁樣都無阻個高漲氣氛, 全場都有企起身 (even我附近d石像s)

我想問企位O唔OK?

回復  阻住

完場了!?我明天才看…
我想問7點半係入場定係 開SHOW?
應該幾多點去?
同埋你知唔知120蚊O個 ...
俊仔 發表於 2012-5-2 22:54

偶7:50pm先到, 入去已經熄哂燈有個男DJ捽梗碟(註: 生果又話係美模Pheobe負責打碟:Q )
捽到8:05pm就開返燈, 8:30pm GAGA先正式出場

行去counter唔見USB實物, 所以答你唔到...又話時話, 點解香港站無得買牛肉膠布:Q

回復 141# 實力ruby

生果同方向D記者係咪無得用相機唯有用IPHONE拍照:loveliness:

今晚好像無左The Queen, 偶有無記錯?
阻住 發表於 2012-5-2 22:42

好似... 真係無唱呢隻... : (
我鍾意呢首呀...

btw ,我睇 5 號星期 6 嗰場,期待哈...

回復 138# 阻住

完場了!?我明天才看…
我想問7點半係入場定係 開SHOW?
應該幾多點去?
同埋你知唔知120蚊O個隻USB係咩樣lol?

今晚好像無左The Queen, 偶有無記錯?

有冇人知 usb $120 係點樣的?

今天晚上6.15pm 會有#G.E.M.#為【博覽動立方】剪彩直播 !之後重有#Lady GaGa 演唱會既紅地顫盛況直播!http://t.cn/zOTTBCB !有iphone / android 既朋友都可以收睇!

live nation突然將block 1 d restricted view位由$1280大減價到$480, 有買襯手

新城知訊台:大家之前撲飛撲到癲左嘅 #Lady Gaga# 今晚正式開show 喇! 我地同亞洲國際博覽館合作嘅【博覽動立方】, 亦都喺今日隆重開幕!第一頭炮就係同大家直擊 #Lady Gaga巡迴演唱會香港站# 現場盛況!繼續留意我地嘅update 啦 ~

:Q