返回列表 發帖
高質,荊棘海會啱街客多啲,綜合歌曲質素與接受程度來說,我會俾4分。

感覺已經被BAN 了,始終係K 歌

泳兒個vocal好勁

感覺已經被BAN 了,始終係K 歌
hkbaby 發表於 2021-11-19 00:38

所有遺失的東西仲 K 吧. 衣首反而係太偏門

呢首同張敬軒首井一齊播簡直係絕配
一樣咁令人窒息
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

唔知有冇人會話Vicky作曲甩皮甩骨半成品唔完整結構有問題流行曲唔可以咁作呢

BTW, 5 fun ...
ifeinano 發表於 2021-11-8 09:09
呢首歌詞咁長又咁多段落點會係甩皮甩骨結構唔完整既半成品呢
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

903 ban 了,rthk 和viutv 都似沒咩希望。
看來只有新城和發明星夢台有top10 了事。

903 ban 了,rthk 和viutv 都似沒咩希望。
看來只有新城和發明星夢台有top10 了事。 ...
hkbaby 發表於 2021-11-23 13:55
903 連續3個禮拜播3次

今個禮拜 rthk 精選,睇尼 rthk 會 buy,希望補返荊棘海個冠軍,為十大中文金曲頒獎禮造勢

今個禮拜 rthk 精選,睇尼 rthk 會 buy,希望補返荊棘海個冠軍,為十大中文金曲頒獎禮造勢 ...
Kft 發表於 2021-11-23 16:51

簡直浪費,冠美荊好過上 沉溺,又K又吾好聽。

簡直浪費,冠美荊好過上 沉溺,又K又吾好聽。
hkbaby 發表於 2021-11-23 18:11
荊棘海 上過第三位其實可以成為十大中文金曲 (如果今年 RTHK 仍然有頒獎禮的話)

荊棘海 上過第三位其實可以成為十大中文金曲 (如果今年 RTHK 仍然有頒獎禮的話)  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-23 19:03

如果hins有金曲,唉應該無份…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

如果hins有金曲,唉應該無份…
l00540 發表於 2021-11-23 20:21
上年 EEG 有 Vincy (溝渠) + Angela (別為), maybe 今年有 Vincy (荊棘) + Hins (俏郎)

上年 EEG 有 Vincy (溝渠) + Angela (別為), maybe 今年有 Vincy (荊棘) + Hins (俏郎)  ...
boy4dudes 發表於 2021-11-23 20:44

照QUOTA 分係可以。美馬今年冇HIT 歌+美容無心戀戰吾使爭

希望佢快啲出碟 想買

今個禮拜3台上榜

可以唔俾泳兒女歌手,使唔使連個榜都上唔到呀?
Little Fires Everywhere

果然903 係ban沉溺,要留位俾美彤吧?

果然903 係ban沉溺,要留位俾美彤吧?
hkbaby 發表於 2021-12-7 19:09

Mag係903多年黎嘅favourite,唔出奇
I talk a lot of BS.

Vincy 快啲出碟啦

高質嘅 但冇荊棘海咁耐聽
哩首有點兒太暗黑 所以我覺得都係電台其中一個少播嘅原因
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

Mag係903多年黎嘅favourite,唔出奇
angelicdestiny 發表於 2021-12-7 23:49

我估美泳得10大 美彤冇可能有10大但係都要比個獎只可以女歌手獎

高質嘅 但冇荊棘海咁耐聽
哩首有點兒太暗黑 所以我覺得都係電台其中一個少播嘅原因 ...
Nicholas 發表於 2021-12-10 09:10

英皇問題最大

終於都拍唱片封面

會唔會太正

點解商台要ban啊。。。
笑笑就美麗

點解商台要ban啊。。。
Trahaearn 發表於 2021-12-21 09:23

吾想俾女銅maybe。 btw 發明星夢台有播下,但段mv cut 過晒,兩女kiss 同 個男仔俾人射死噴血果段都冇左....

起碼都可以上台拎十大啦 15年啦美泳

好慶幸唔係聽緊Juno啲魔音
5分
amok 發表於 2021-11-9 06:00

頂, 即刻幻想到佢把聲唱呢首歌

期待大碟

起碼都可以上台拎十大啦 15年啦美泳
kelvinho726 發表於 2021-12-30 02:33

如果今晚繼續白果,美泳會吾會淚奔場館呢?

如果今晚繼續白果,美泳會吾會淚奔場館呢?
hkbaby 發表於 2022-1-1 17:44

沉溺咁高質都被ban

希望記招企後排側田位嘅美aiiii
首奪歌手獎 + 十大
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

好聽

咁快又落哂榜

其實點解 CCRTHK 斷左 荊棘海 個五台冠? 孤毒 得第二, 沉溺 得第四? 明明前年幾撐佢 (溝渠 & 遺失 都 #1, 溝渠 有 年度十大)

其實點解 CCRTHK 斷左 荊棘海 個五台冠? 孤毒 得第二, 沉溺 得第四? 明明前年幾撐佢 (溝渠 & 遺失 都 #1,  ...
boy4dudes 發表於 2022-1-3 02:49

可能因為1年1冠,冠吾切俾左 圍塞的東西。

0ap好慘
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

0ap好慘
steph123 發表於 2022-1-8 14:26

唯有等第三部曲