返回列表 發帖
Gin lee要出悶歌先多頁數,eg.幸福悶,日出前讓街燈安睡都有7頁。

反之很堅強、自我感覺還好、敢 都係得 ...
on07111 發表於 2021-11-14 10:36

證明和每天講再見同孤獨悶口唔悶

等睇跳舞

Fansclub仲用心過環球

前男友 Adrian Fu都叫Gin唱多啲快歌  

IDK > 街燈 ...
Garfield 發表於 14/11/2021 12:00

煎媽係咪叫佢休息或唔好再喺香港撈

jcbartleby 發表於 2021-11-14 12:38
Obviously, 休息或選擇另一條更艱辛的道路. Gin Lee, please move to Taiwan and concentrate on 華語市場, HK music industry doesn't deserve you.

jcbartleby 發表於 2021-11-14 12:38

Gin Lee很堅強

明明gin 泊到環球大碼頭 俾人重點力捧 攞埋三連銀 仲話崎嶇坎坷道路?

其他女歌手情何以堪

Obviously, 休息或選擇另一條更艱辛的道路. Gin Lee, please move to Taiwan and concentrate on 華語市場, ...
boy4dudes 發表於 2021-11-14 12:55

台灣樂壇競爭大咁多
佢表姐唱功勁過佢係台灣都撈唔掂 單憑唱功係台灣唔係selling point
但gin除左唱功之外仲可以sell d 咩呢

台灣樂壇競爭大咁多
佢表姐唱功勁過佢係台灣都撈唔掂 單憑唱功係台灣唔係selling point
但gin除左唱功之外 ...
kayzzz 發表於 2021-11-14 13:46
Gin 媽咪提議佢休息 or 繼續挑戰自己 (選擇另一條更艱辛的道路). 台灣樂壇競爭咁大正是一條更艱辛的道路 (Gin 請聽媽咪話)

如果唱片公司容許 + Gin 學習主動 d 尋找/選擇同唔同音樂人合作製造特出嘅 style / fusion music (e.g. Matzka, ØZI, Mary See the Future, 9m88, Starr Chen, Wendy Wander, etc), 佢嘅 selling point 可以係做一個唱功好同鐘意特登玩唔同音樂類型嘅歌手 (突出過天生歌姬 A-Lin).

佢嗰幾句震住嚟唱嘅方法令我諗起梅姐呢首
曲風都有啲似

Gin快啲唱返海鷗只跟海鷗一起怎麼服氣回應啦

有d印度feel~

問:懂不懂真話的清高
答:i dont know i dont know
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔好再係eric kwok啦

唔好再係eric kwok啦
荷蘭番茄 發表於 2021-11-19 16:44

仲有一首Eric Kwok 一首 tma

發覺gigi yim都好多東南亞同阿拉伯fans係facebook撐佢,希望佢同gin lee 可以出個合唱版送比佢哋
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

發覺gigi yim都好多東南亞同阿拉伯fans係facebook撐佢,希望佢同gin lee 可以出個合唱版送比佢哋 ...
on07111 發表於 2021-11-20 22:00

gin d mv 都好多印度fans睇的

gin d mv 都好多印度fans睇的
kayzzz 發表於 2021-11-21 02:53

YouTube Premium 價格,印度為全球最低價

越聽越正 原來快歌都可以每粒字聽到唱乜
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

希望最女唱依首

希望最女唱依首
梨胃言 發表於 2021-11-23 15:01

仲有港台女金跳唱

仲有港台女金跳唱
on07111 發表於 2021-11-23 20:51

仲有叱咤十大
最女都係唱開燈熄燈算

仲有港台女金跳唱
on07111 發表於 2021-11-23 20:51

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

跳舞Gin is back

IDK - Gin Lee
派台日期: 29/10/2021
Spotify: 66,163

收聲多謝 - 陳凱詠
派台日期: 09/11/2021
Spotify: 92,945

很堅強很堅強
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

IDK - Gin Lee
派台日期: 29/10/2021
Spotify: 66,163

收聲多謝 - 陳凱詠 ...
梨胃言 發表於 2021-11-25 15:41

投訴吓,
明明IDK係新歌,但次次入Spotify Gin個page都見唔到首歌 要自己搵

投訴吓,
明明IDK係新歌,但次次入Spotify Gin個page都見唔到首歌 要自己搵 ...
Garfield 發表於 2021-11-25 23:51

所以咪話sabotage,想聽都難
I talk a lot of BS.

至於今個星期Gin憑《IDK》登上商台,她指前日從同事口中得知結果後感到開心

再搵eric kwok做監製 gin lee真係玩完

聽GIN LIVE是種享受

至於今個星期Gin憑《IDK》登上商台,她指前日從同事口中得知結果後感到開心 ...
Garfield 發表於 2021-11-29 13:54

希望幸兒今個星期六唔好去聽903啦

不過最令Gin Lee歌迷興奮的,相信是偶像終於打破今年在商台的上榜荒。雖然新歌《IDK》仍未在港台上榜,但歌曲在新城與三大唱片解封後,上星期已經順利上榜(今個星期第14位)。而在今個星期,《IDK》也順利打入「903專業推介」第12位,雖然要力爭叱咤女歌手三甲難度極大,但至少今年在商台並非「零上榜」

希望幸兒今個星期六唔好去聽903啦

不過最令Gin Lee歌迷興奮的,相信是偶像終於打破今年在商台 ...
on07111 發表於 2021-11-30 11:47

難度極大=仲有機會

新嘗試係好 但好似聽緊賓賓唱歌咁
唔係我鍾意嘅歌嘅種類

Gin真係好有實力

好有potential 做下個容祖兒
不如轉路行性感跳唱啦

煎煎好叻,連印度曲風都carry到

Gin 好型, 型過下面尷尬姨姨

MV几時推出?
傷心IDK可唔可以重新上榜?

好有potential 做下個容祖兒
不如轉路行性感跳唱啦
lorbat 發表於 2021-12-1 04:17

最尾個笑容勁有自信

以為係7師傅

聽日六點出老舞MV了

聽日六點出老舞MV了
WZA111 發表於 2021-12-7 22:41

希望903 RE

評分人數

嗰髮型

MV好睇到大家爭住post

橙色衫嗰個七仙羽嚟
BTW MV 好意識不良

MV 減左分, 點解唔找 Maggie Leung and Sheng Wong 導演? Wardrobe 部應該同 Gin 有仇

學生食煙 + 暴力場面 ccrthk 應該會即時落榜

橙色衫嗰個七仙羽嚟
BTW MV 好意識不良
WZA111 發表於 2021-12-8 18:41

一早話gin 似七師傅